• Η Πιπιλή θα θέσει θέμα νόμου που θα απαγορεύει να κλείνει το Κέντρο «για το κάθε τρεχαλητό»

    To βράδυ της Πέμπτης το κέντρο της Αθήνας έκλεισε και πάλι. Για ώρα. Ο λόγος αυτή τη φορά δεν ήταν κάποια διαδήλωση σαν αυτές των ανεμβολίαστων υγειονομικών, των συνταξιούχων ή των φίλων της σαλαμάνδρας.

     

    Ηταν για να τρέξουν κάποιοι. Εγιναν αγώνες δρόμου 6 χλμ., 10 χλμ. και 1.000 μ. Special Olympics στο πλαίσιο της δράσης «SNF RUN – Τρέχοντας προς το μέλλον». Δρόμοι ήταν κλειστοί ως και αργά το βράδυ.

     

    Πολλοί το χάρηκαν, άλλοι όμως βλαστήμησαν. Η Αθήνα είναι πλέον μια πόλη που λειτουργεί υπό αίρεση εκδηλώσεων και με αστερίσκους. Αυτήν την ώρες ώρες ανυπόφορη κατάσταση καυτηρίασε η βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή η οποία είπε ότι θα θέσει θέμα νόμου που θα απαγορεύει το κλείσιμο του Κέντρου «για το κάθε τρεχαλητό».

    Η ίδια είπε ότι θα το κάνει κι ας τη μισήσουν πολλοί. Ισως όμως να την αγαπήσουν περισσότεροι…

  • Ο Αδωνις Γεωργιάδης αγόρασε ένα κουλούρι που διαψεύδει τον ΣΥΡΙΖΑ

    Λίγο αφότου μίλησε στη Βουλή για το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για ενδεχόμενη παραβίαση των αρχών ανταγωνισμού από τις συστημικές τράπεζες και λίγο προτού βγει στον ΣΚΑΪ 100,3 για να πει μεταξύ άλλων πως από τον Ιούλιο και μετά η χώρα θα βρίσκεται σε προεκλογική χρονιά, ανεξάρτητα του πότε θα γίνουν οι εκλογές ημερολογιακά, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης βγήκε μια βόλτα στην πλατεία Συντάγματος. Και εκεί αγόρασε ένα κουλούρι.

     

    Αλλά δεν ήταν ένα οποιοδήποτε κουλούρι. Ηταν ένα πολιτικό κουλούρι, καθώς όπως σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης σε σχετική του ανάρτηση, είναι μια διάψευση του ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι οι υπουργοί δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στον δρόμο.

  • Ο Αλέξης Πατέλης αποδομεί με αριστοτεχνικό τρόπο το αριστερό αφήγημα περί περιορισμού της ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα

    Δεν συνιστά ελαφρότητα –η διάχυτη ομοφοβία στην ελληνική κοινωνία και παράλληλα η απίστευτη χυδαιότητα των πρωτοσέλιδων αποτελούν θέμα πολιτισμού και δημοκρατίας. Αλλά έχει ενδιαφέρον πόσο έξυπνα το παρουσίασε ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης –ως μια διαφορετική διάσταση στη συζήτηση για την ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας, η οποία κατά το συριζαϊκό αφήγημα έχει περιοριστεί τα τελευταία χρόνια.

     

    «Οσοι θεωρούν ότι η ελευθερία του Τύπου έχει περιοριστεί στην Ελλάδα, παραθέτω μερικά μόνο πρωτοσέλιδα εφημερίδων», έγραψε αρχικά ο κ. Πατέλης και στη συνέχεια δημοσίευσε μια ολόκληρη σειρά ακραία ομοφοβικών πρωτοσέλιδων με θέμα τον ίδιο και τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

     

    Οπως τόνισε ο κ. Πατέλης, πέραν της ομοφοβικής στάσης που έτσι κι αλλιώς έχουν τα συγκεκριμένα έντυπα, ο πραγματικός στόχος αυτών των δημοσιευμάτων είναι ο Πρωθυπουργός.

     

    Αυτό τον ιδιότυπο πόλεμο σε βάρος του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης του, κανείς δεν έχει επιχειρήσει ποτέ να τον σταματήσει ακριβώς γιατί γίνεται μέσω μερίδας του Τύπου που σε αυτή τη χώρα απολαμβάνει αυτονόητης ελευθερίας.

     




text
  • Ανακοινώθηκαν 198 προστατευμένες παραλίες που απαγορεύονται ως και οι ομπρέλες. Και ανακοινώθηκαν για να τις βρουν όσοι δεν τις ήξεραν και να σπεύσουν με την ομπρέλα τους


    19 Απριλίου 2024, 17:56