• Ασυλία της Βουλής για τον Βελόπουλο που τον μήνυσε ηλικιωμένος για κρέμα που «υποσχόταν» αποτελεσματική στύση

    Μια σπάνια κοινοβουλευτική τιμή και στιγμή έζησε ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης: είδε την Ολομέλεια να του συμπαραστέκεται σύσσωμη –και οι 250 παρόντες βουλευτές ψήφισαν κατά αιτήματος για άρση της ασυλίας του, ακολουθώντας και την κρίση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής που είχε εισηγηθεί τη μη άρση ασυλίας του κ. Βελόπουλου.

     

    Το άλλο ενδιαφέρον είναι ότι η υπόθεση με την οποία ασχολήθηκε η Εθνική Αντιπροσωπεία αφορούσε μήνυση εναντίον του κ. Βελόπουλου από έναν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος υποστήριζε ότι «του έδωσε μια κρέμα για τη στύση και δεν είδε αποτέλεσμα».

     

    Η κατηγορία αφορούσε το αδίκημα της αντιποίησης του ιατρικού επαγγέλματος με αφορμή αυτά που κατά το παρελθόν έχει παρουσιάσει ο κ. Βελόπουλος στις τηλεοπτικές εκπομπές του ως ιατρικά προϊόντα –άλλοτε διαφήμιζε και αλοιφές που προστάτευαν από τον κορονοϊό, στη στυτική δυσλειτουργία θα δίσταζε;

     

    Σύμφωνα, όμως, με πρόσφατη δήλωση από τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης, το θέμα είχε πολιτική υστεροβουλία: ο μηνυτής επιθυμούσε να ενταχθεί προεκλογικά στο κόμμα (το αν ήθελε να είχε και στύση, ήταν δηλαδή δευτερεύον).

     

    Και έτσι, οι 250 βουλευτές έκριναν ότι ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» δεν πρέπει να αντιμετωπίσει τη βάσανο των αστικών δικαστηρίων…

  • Ο Γεωργιάδης παραδέχεται ρητορικές υπερβολές που δημιουργούν πρόβλημα, λίγη ώρα αφότου συνέδεσε τον φόρο στα καύσιμα με τις συντάξεις

    Ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ, έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ΕΡΤ1, στην εκπομπή «Στο Κέντρο» του Γιώργου Κουβαρά –αρκεί να αναφέρουμε ότι στο τέλος παραδέχτηκε ότι «είναι πολλές οι στιγμές που ρητορικές μου υπερβολές έχουν φέρει σε δύσκολη θέση και τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση και το κόμμα».

     

    Ε, λίγο νωρίτερα, στο ίδιο στούντιο και στην ίδια συζήτηση, είχε συνδέσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα με την πληρωμή των συντάξεων –για να προβλέψει μάλιστα ότι αυτό το απόσπασμα θα κόψουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Είπε ο κ. Γεωργιάδης:

     

    «Η Ελλάδα, εδώ και πολλά χρόνια, από τη δεκαετία του ’90, έχει στηρίξει τον κρατικό προϋπολογισμό της σε πολύ μεγάλο βαθμό στους μεγάλους φόρους στα καύσιμα. Επί Τσίπρα το έκανε πολύ περισσότερο. Αρα, μία κυβέρνηση, για να πάει να αφαιρέσει τον φόρο στα καύσιμα, θα πρέπει να πάρει μια απόφαση να αφαιρέσει ένα πολύ μεγάλο έσοδο από το κράτος. Να το πω λίγο πιο πρακτικά, επειδή με ρωτάτε συνέχεια; Αμα πούμε θα αφαιρέσουμε τον φόρο από τα καύσιμα, δεν θα πληρώσουμε συντάξεις. Σας αρέσει; Αμα πούμε θα αφαιρέσουμε τον φόρο από τα καύσιμα, δεν θα πληρώσουμε επιδόματα. Σας αρέσει;» είπε ο χαρακτηριστικά.

     

    «Το κράτος δεν έχει έσοδα από το Διάστημα. Το κράτος έχει έσοδα από τους φόρους. Αρα, τι προσπαθώ να εξηγήσω; Αυτός ο φόρος, ο πολύ μεγάλος στα καύσιμα είναι βασικό θεμελιώδες έσοδο του κράτους. Αν η μόνη σου απάντηση είναι να χάσει το κράτος ένα θεμελιώδες του έσοδο, για να μη φτάσεις στο σημείο να κινδυνεύεις να μην μπορείς να πληρώσεις συντάξεις, να μην μπορείς να πληρώσεις επιδόματα, θα πρέπει να πεις από πού θα βρεις αυτά τα λεφτά» πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

    Στη συνέχεια, πάντως, προσπάθησε να ανασκευάσει:

     

    «Είναι ακραίο αυτό που λέω. Ως ρητορικό παράδειγμα το λέω, δεν είπα ότι δεν θα έχουμε να πληρώσουμε συντάξεις».

     

    Τέλος πάντων, άλλο να τα βλέπεις γραμμένα και άλλο να τον ακούς τον κ. Γεωργιάδη.

    [απολαύστε υπεύθυνα]




text
  • Ο ξάδερφος Κασσελάκη θέλει τις ψήφους των Σπαρτιατών. Δεν το συζητά καλύτερα με τον ξάδερφο Τσίπρα, να δει πώς τα χειρίζονται αυτά τα θέματα;


    25 Απριλίου 2024, 13:54