• Η Θεανώ Φωτίου επαναφέρει τα γεμιστά ως πολιτικό επιχείρημα

    Η Θεανώ Φωτίου, βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, και πρώην αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έχει την αμφίβολη τιμή να έχει μείνει στη συλλογική μνήμη περισσότερο για μια ρήση της περί ελληνικής γαστρονομίας, παρά για κάτι άλλο.

     

    Ετσι, εκείνη η περιβόητη πια φράση της, την περίοδο της δήθεν «υπερήφανης» διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, το 2015, ότι τα γεμιστά είναι πάνω-κάτω η λύση για να γεμίσει το πιάτο μιας οικογένειας σε εποχές λιτότητας, επανήλθε σε μια τηλεοπτική παρουσία της, επτά χρόνια μετά, στο TV100.

     

    Η κυρία Φωτίου ήταν καλεσμένη σε εκπομπή του καναλιού μαζί με τη βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Χαρά Κεφαλίδου, και κλήθηκε να απαντήσει αν θα έλεγε το ίδιο για τη λιτή ζωή και τα «γεμιστά», σε περίπτωση που πρέπει να αγοραστούν όπλα.

    «Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο», απάντησε και εξήγησε ότι «όταν ρωτούσαν “πώς θα βρω τα λεφτά για όσα έκανα” –και τα έκανα– είπα ότι θα διδαχτούμε όλοι από τον Ελληνα που φτιάχνει ένα πολύ ωραίο φαγητό και λιτό και τρώει η οικογένειά του. Ετσι θα διδαχτεί και το κράτος πώς θα εξοικονομήσει χρήματα. Αλλά τώρα με τον Μητσοτάκη, δεν θα φάμε ούτε γεμιστά», προσέθεσε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Το 2015, ως αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η κυρία Φωτίου είχε προβεί σε μια δήλωση που προκάλεσε σάλο, καθώς προσπαθώντας να εξηγήσει με ποιον τρόπο ο ελληνικός λαός θα τα καταφέρει, έστω και με τη λιτότητα, έδωσε το παράδειγμα των γεμιστών. «Αλλωστε τα γεμιστά είναι ελληνική επινόηση. Με το τίποτα, όπως είναι τα γεμιστά, χορταίνει ολόκληρη οικογένεια. Ετσι θα τα καταφέρουμε», είχε πει η κυρία Φωτίου.

  • Το «όχι» της Ντόρας για το Επικρατείας δημιούργησε πρόβλημα

    H ανακοίνωση της Ντόρας Μπακογιάννη ότι στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα είναι ξανά υποψήφια στα Χανιά και όχι σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας, όπως της προτάθηκε, δεν προκάλεσε μόνο μια κάποια αναστάτωση στην εκλογική της περιφέρεια –καθώς θα άνοιγε το παιχνίδι. Προκάλεσε και ένα θέμα για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο του Επικρατείας.

     

    Το περιέγραψε η «Καθημερινή» την Παρασκευή, αναδεικνύοντας, από τη στήλη «Θεωρείο», το πρόβλημα της απουσίας μιας σημαντικής γυναικείας παρουσίας στο ψηφοδέλτιο.

     

    Εγραψε συγκεκριμένα η στήλη παραπολιτικών της «Κ»:

     

    «Η πρόσφατη ανακοίνωση της Ντόρας Μπακογιάννη ότι θα είναι εκ νέου υποψήφια στα Χανιά, με την οποία έκοψε τις φήμες που έλεγαν πως θα είναι στο Επικρατείας, ανοίγει πολύ το “παιχνίδι” για το ψηφοδέλτιο, καθώς είναι αυτονόητο πως θα υπάρχει μια γυναίκα σε εκλόγιμη θέση, που αυτή τη στιγμή αναζητείται. Καλά γνωρίζοντες τα όσα συζητούνται στο Μαξίμου λένε στη στήλη πως η γυναίκα αυτή είναι πιθανόν να είναι πρόσωπο που συμβολίζει κάτι, και όχι απαραιτήτως πολιτικός. Το μεταφράζω ότι μπορεί να δούμε ένα πρόσωπο είτε από τον χώρο της υγείας είτε από το κίνημα #MeToo –κάποιοι έχουν προτείνει την κυρία Μπεκατώρου, χωρίς πάντως αυτή τη στιγμή να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες– ή ακόμα και από τον χώρο της κλιματικής αλλαγής και της ενέργειας που είναι πρωτεύοντα ζητήματα για το μέλλον. Σε κάθε περίπτωση, η Ντόρα άνοιξε την όρεξη σε… πολλές».




text
  • Αχ Ευρώπη τι σου στέλνουμε! Τον ανθό μας!


    16 Απριλίου 2024, 07:02