• Ο Τσακαλώτος καβγαδίζει με τον Ανδρουλάκη για τον Μακρόν - τα σενάρια για «προοδευτική διακυβέρνηση» όμορφα καίγονται

    Και άντε, λοιπόν, είσαι ο Αλέξης Τσίπρας, βλέπεις ότι τα κουκιά δεν βγαίνουν με τίποτα και κάνεις την ανάγκη φιλοτιμία και καλείς τον Νίκο Ανδρουλάκη σε προοδευτική διακυβέρνηση –ό,τι και αν σημαίνει αυτό με Παύλο Πολάκη και τις πολιτικές κληρονομιές του Δημήτρη -Μίμη- Παπαγγελόπουλου. Και αφού έχεις κάνει τόσο δρόμο και έχεις ρίξει το τουπέ σου παρακαλώντας το ΠΑΣΟΚ που κάποτε σου βρωμούσε, βλέπεις ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος το πρώτο πράγμα που σκέφτεται να κάνει πασχαλιάτικα είναι να επιτεθεί στον πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής (που μεταξύ τους το φωνάζουν ΠΑΣΟΚ και χαίρονται)!

     

    Πήγε και πιάστηκε ο κ. Τσακαλώτος από ένα σχόλιο του κ. Ανδρουλάκη για τις εκλογές στη Γαλλία και την επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν: «Η Ευρώπη έχει ανάγκη από ηγέτες που κατανοούν την ανάγκη για κοινές πολιτικές», σημείωσε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ προκαλώντας μάλλον την υπεραντίδραση του πρώην υπουργού Οικονομικών:

     

    «Αν ο κ. Ανδρουλάκης πιστεύει ότι η κεντρική συμβολή του Μακρόν στη γαλλική πολιτική είναι ότι προωθεί προοδευτικές κοινωνικές πολιτικές, προφανώς δεν έχει καταλάβει πολλά από όσα συμβαίνουν στη Γαλλία. Η Λεπέν είναι η λαϊκιστική απάντηση στην έλλειψη τέτοιων πολιτικών και σε έναν ηγέτη με άψογα νεοφιλελεύθερα διαπιστευτήρια. Άλλο η ανακούφιση για την ήττα της Λεπέν, κι άλλο το να μην βλέπουμε την πραγματικότητα όπως είναι. Να μην βλέπουμε ποιες πολιτικές της έστρωσαν τον δρόμο. Ελπίζω ειλικρινά να μην είναι αυτό το σοσιαλδημοκρατικό όραμά του για το μέλλον. Αλλιώς ζήτω πού καήκαμε», σχολίασε δηκτικά ο κ. Τσακαλώτος σε ανάρτησή του στο Facebook.

     

    Και κάπως έτσι άρχισε ο καβγάς, με τη Χαριλάου Τρικούπη να σπεύδει να απαντήσει στον κ. Τσακαλώτο, να υπενθυμίσει τον εναγκαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξ. Ελληνες του Πάνου Καμμένου και να τον κατηγορήσει ότι ξεπλένει για μία ακόμη φορά την Ακροδεξιά:

     

    «Ο κ. Τσακαλώτος μπέρδεψε τις κοινές πολιτικές της ΕΕ στις οποίες κάνει ρητή αναφορά ο Νίκος Ανδρουλάκης στην δήλωση του για την επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν, με τις κοινωνικές πολιτικές του Γάλλου Προέδρου. Αλλά προφανώς κάτι έπρεπε να πει…Επισημαίνουμε στον κ. Τσακαλώτο ότι η Μαρίν Λεπέν δεν είναι η λαϊκιστική απάντηση , όπως την αναφέρει στην ανάρτηση του, αλλά το σύμβολο της μισαλλοδοξίας και της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς. Έξαλλου, έχουν παράδοση να ξεπλένουν την Ακροδεξιά, όπως έκαναν επί σχεδόν πέντε χρόνια, ο κ. Τσίπρας και η παρέα του με τον ακροδεξιό συνεταίρο τους στην διακυβέρνηση, Πάνο Καμμένο. Η σύγχυση είναι προφανώς προϊόν της συνήθειας τους να αναφέρουν ως συντρόφους τους τα πρώην στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που διακοσμούν το δήθεν προοδευτικό τους μέτωπο. Εμείς πορευόμαστε με γνώμονα την πρόοδο, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών. Έχουμε καθαρές θέσεις: Δεν είμαστε και με την επιστήμη και απέναντι της. Δεν είμαστε και με το διεθνές δίκαιο αλλά και με τον εισβολέα, όπως ακούσαμε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφεραν από το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ).

     

    ΥΓ. Ακολούθησε νέος γύρος αντιπαράθεσης με τον κ. Τσακαλώτο να ανταπαντά αρχικά με νεότερη ανάρτηση στο Facebook, υπενθυμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ συγκυβερνούσε με το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη:

     

    «1. Oταν κάποιος δίνει συγχαρητήρια στον Μακρόν γιατί “η Ευρώπη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο έχει ανάγκη από ηγέτες, που κατανοούν την ανάγκη για περισσότερες κοινές πολιτικές μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών σε τομείς όπως η Αμυνα, η Ασφάλεια, η Οικονομία και το Κοινωνικό Κράτος” θέλει να μας πει ότι δεν επαινεί τις πολιτικές του Μακρόν για το κοινωνικό κράτος αλλά κάποιου άλλου που δεν τον αναφέρει στην ανακοίνωση; Και μου λέτε ότι εγώ δεν μιλάω καλά ελληνικά;

     

    2. Εκείνο το κόμμα που συγκυβερνούσε με τον Καρατζαφέρη και διαπόμπευε οροθετικές πώς το λέγανε, θυμάται κανείς;

     

    3. Για την ταμπακέρα τώρα: Εσείς που πορεύεστε “με γνώμονα την πρόοδο και την κοινωνική δικαιοσύνη” (sic) καταλαβαίνετε ότι οι πολιτικές τύπου Μακρόν ανοίγουν τον δρόμο στην Ακροδεξιά; Αν ναι, σκοπεύετε ποτέ να μας πείτε τι προτείνετε; Θα τοποθετηθείτε για παράδειγμα σε σχέση με τα όσα εμείς προτείναμε στο συνέδριο ή το είδατε μόνο μέσα από τα βιντεάκια της Ομάδας Αλήθειας;»

     

    Ακολούθησε νέα ανταπάντηση του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) που υπενθύμισε στον κ. Τσακαλώτο ότι οι Γιάννης Ραγκούσης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Θάνος Μωραΐτης, τώρα φανατικοί Συριζαίοι, ήταν υπουργοί στην κυβέρνηση όπου συμμετείχε ο κ. Καρατζαφέρης:

     

    «Ο κ. Τσακαλώτος εξακολουθεί να προσποιείται πως δεν καταλαβαίνει. Κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές στην οικονομία, το κοινωνικό κράτος, την Άμυνα και την Ασφάλεια είναι το Ταμείο Ανάκαμψης, η Ευρωπαϊκή Πολιτική Προστασία, το EU4health, ο Ευρωστρατός, κ.α.

     

    »Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν ενέταξε στις τάξεις του κανένα στέλεχος ακροδεξιού κόμματος όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

     

    »Αν θέλει, δε, πληροφορίες για την τρικομματική κυβέρνηση με την συμμετοχή του ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη, ας ρωτήσει τους συναδέλφους του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Θάνο Μωραΐτη, Γιάννη Ραγκούση και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που διετέλεσαν Υπουργοί εκείνη την περίοδο.

     

    Κρείττον του λαλείν το σιγάν».

  • Πάσχα του Πατούλη Πάσχα

    Το Πάσχα έχει πάντα κάτι το κιτς, το κραυγαλέο. Πολύ περισσότερο το ελληνικό Πάσχα. Ας μην πάμε μακριά, πέρυσι, για παράδειγμα, είχαμε κάτι υπερμεγέθη λαγουδάκια και κοτούλες στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας –μια προσφορά της Περιφέρειας Αττικής στη νέα ελληνική αισθητική. Εφέτος ευτυχώς δεν είχαμε τέτοιες εμπνεύσεις.

     

    Ομως ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης έδωσε και πάλι ένα ρεσιτάλ του γκροτέσκου: ενθυμούμενος τις εποχές που ήταν δήμαρχος Αμαρουσίου έστησε ένα, σε κλίμακες Περιφέρειας πλέον, γλέντι στο Πάρκο Τρίτση, όπου σουβλίστηκαν μερικές εκατοντάδες αρνάκια, έπεσε και ο απαραίτητος παραδοσιακός χορός και γενικά ο κόσμος πήρε μια ιδέα και μια μυρουδιά τι σημαίνει ελληνικό Πάσχα.

     

    Οι φωτογραφίες τις οποίες ανήρτησε ο κ. Πατούλης στο Facebook μιλούν από μόνες τους.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα -και καλή χώνεψη]

     

  • Ο Καμμένος έκανε Πάσχα με κοκορέτσι και... μπαρμπούνια

    Μια που πιάσαμε τα πασχαλινά γλέντια να πούμε ότι ο Πάνος Καμμένος, άλλοτε συγκυβερνήτης της χώρας και ιδρυτής των κάπως ξεχασμένων Ανεξ. Ελλήνων, μας υπενθύμισε την παρουσία του με μια νέα ανάρτηση στο Instagram, όπου μας παρουσίασε το μενού του δικού του, σαφώς πιο λιτού τραπεζιού.

     

    Οχι ότι απουσίασαν κάποιες εξτραβαγκάτσες. Ο κ. Καμμένος φωτογράφισε ένα τραπέζι με κοκορέτσι, κατσίκι και τηγανητά μπαρμπούνια!

     

     

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Panos Kammenos (@kammenos.panos)




text
  • Θρύλος, Ολυμπιακός, Τζολάκης!


    19 Απριλίου 2024, 00:54