• Ο Αρβανίτης του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί λάθος να ταχθεί ένας δημοκρατικός πολίτης υπέρ της Ουκρανίας

    Τόσο καιρό ξέραμε ότι ο επάρατος «ισαποστακισμός» είναι ελάττωμα του Κινήματος Αλλαγής του Νίκου Ανδρουλάκη. Το Ουκρανικό όμως και οι δραματικές εξελίξεις με την εισβολή των Ρώσων ανέδειξαν μια νέα, διεθνή μετάλλαξη του ιού, η οποία πλήττει τους πολύ προοδευτικούς ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Οπως, για παράδειγμα, τον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος την ώρα που οι στρατιές του Βλαντίμιρ Πούτιν, καταπατώντας κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου, προέλαυαναν στην Ουκρανία σκοτώνοντας ανθρώπους και καταστρέφοντας υποδομές, εκείνος σε συνέντευξή του σε ραδιοσταθμό των Χανίων, απεφάνθη ότι «είναι λάθος» για κάθε «δημοκρατικό» πολίτη να πάρει θέση υπέρ τις μίας ή της άλλης πλευράς.

    Ο κ. Αρβανίτης μίλησε στον ραδιοσταθμό Γαύδος FM και είπε ότι υπάρχουν ευθύνες «ένθεν και ένθεν», εκλογικεύοντας με τον τρόπο του, αν όχι δικαιολογώντας, την επίθεση της Ρωσίας του Πούτιν στην Ουκρανία και σχετικοποιώντας την έννοια της ανεξαρτησίας μιας χώρας.

     

    Απομένει να μας εξηγήσουν γιατί είναι λάθος ένας «δημοκρατικός» πολίτης να ταχθεί αναφανδόν υπέρ της Ουκρανίας.

     

    ΥΓ. Τα όσα ανέφερε ο κ. Αρβανίτης, έσπευσε πάντως να σχολιάσει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης, ο οποίος ανέφερε:

     

    «Τέτοιες κρίσιμες ώρες για την Ευρώπη, την ανθρωπότητα και την πατρίδα μας, απαιτείται ενότητα και σοβαρότητα.

     

    »Τη στιγμή που έχουμε εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, παραβίαση της εδαφικής της ακεραιότητας και καταπάτηση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτης θεωρεί “λάθος” να παίρνεις θέση. Ζητάει δηλαδή να σιγήσουμε εξομοιώνοντας τον θύτη με το θύμα.

     

    »Οι βόμβες δεν πέφτουν από μόνες τους. Κάποιος τις ρίχνει. Και παράλληλα με όσα λέει ο κ. Αρβανίτης, ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του δεν λέει κουβέντα για κυρώσεις και για την ανάγκη αντίδρασης της διεθνούς κοινότητας στην επίθεση της Ρωσίας.

     

    »Προφανώς δεν είναι ώρα για κομματικές αντιπαραθέσεις. Αλλά δεν χωρά ούτε σιγή, ούτε ίσες αποστάσεις. Η Ελλάδα είναι σταθερά κατά του αναθεωρητισμού και της παραβίασης των συνόρων. Υποστηρίζει τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και συντονίζεται με τους εταίρους και συμμάχους της για κοινή αντίδραση».

  • Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ είπε «Οχι στον πόλεμο» με το σήμα της... Mercedes-Benz

    Γενικότερα, πάντως, στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν κάποιο πρόβλημα στον σχολιασμό των δραματικών εξελίξεων στην Ουκρανία με την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων.

     

    Σε μια στιγμή πολιτικής ελαφρότητας, αν όχι απερισκεψίας, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε μια διαδικτυακή ανακοίνωση, καταδικάζοντας και αυτή γενικά τις «ιμπεριαλιστικές δυνάμεις» (κουβέντα για τον φίλο μας τον Πούτιν), φωνάζοντας ένα βροντερό «Οχι στον πόλεμο» και ζητώντας την εξασφάλιση της ειρήνης.

    Μόνο που το σήμα που επιστρατεύτηκε για να ντύσει εικαστικά το μήνυμα περί ειρήνης δεν ήταν ακριβώς αυτό της ειρήνης –ήταν της Mercedes.

     

    Η εν λόγω ανάρτηση κατέβηκε ύστερα από την αναμενόμενη διαδικτυακή χλεύη, αλλά μια που το έφερε η κουβέντα και για να μαθαίνουν και κάτι οι σύντροφοι νεολαίοι, να πούμε ότι το σήμα της ειρήνης υπήρξε μια έμπνευση του βρετανού εικαστικού Τζέραλντ Χόλτομ, ο οποίος το 1958 χρησιμοποίησε τον ναυτικό κώδικα για τα αρχικά ND, που με τη σειρά τους σήμαιναν Nuclear Disarmament (πυρηνικός αφοπλισμός).

     

    Το σήμα υπήρξε τόσο επιτυχημένο που γρήγορα υιοθετήθηκε ως παγκόσμιο σύμβολο της ειρήνης γενικά.

     

    Από την άλλη, το σήμα της Mercedes ίσως είναι απλώς ένα απωθημένο…

  • Ο Πούτιν εισβάλλει στην Ουκρανία, αλλά το ΚΚΕ διοργανώνει πορεία στην αμερικανική πρεσβεία!

    Οχι ότι το ΚΚΕ μπορεί να ξεπεράσει τα δικά του απωθημένα. Στη σκιά των εξελίξεων στην Ουκρανία και προκειμένου να υπάρξει μια διαμαρτυρία για την πολιτική του Βλαντίμιρ Πούτιν –τον οποίο άλλωστε έχουν πλέον στην μπούκα επειδή επιτέθηκε στο ιερό τοτέμ του Περισσού, τον Βλαντίμιρ Λένιν– από την Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ ανακοινώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ρωσική πρεσβεία για το απόγευμα της Παρασκευής.

     

    Ως εδώ, το λες και λογικό: η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία, στη ρωσική πρεσβεία –που για όσους δεν το γνωρίζουν βρίσκεται στην οδό Νικ. Λύτρα 28 στο Παλαιό Ψυχικό– θα συγκεντρωθούν οι σύντροφοι. Ομως, επειδή πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, μετά τη συγκέντρωση θα πορευτούν και προς την αμερικανική πρεσβεία στη Βασ. Σοφίας!

     

    Με λίγα λόγια, θα είναι πάλι μια πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, απλώς αυτή τη φορά θα συγκεντρωθούν κάπου αλλού και θα πορευτούν προς το εμβληματικό κτίριο των ΗΠΑ στο κέντρο της Αθήνας, κατεβαίνοντας τη λεωφ. Κηφισίας.

    Διότι στο ΚΚΕ τα έχουν αυτά λυμένα. «Πρέπει πάντα να καταγγέλλεις τους Αμερικανούς, ακόμα και αν δεν ξέρεις γιατί. Ξέρουν εκείνοι»…




text
  • Ανασχηματισμός; Ε, ναι. Μάλλον χρειάζεται


    29 Μαρτίου 2024, 09:39