• Oταν ο Αντι Γκαρσία έφαγε σουτζουκάκια και γύρο με τον Τζιτζικώστα

    Η Θεσσαλονίκη ζει στον πυρετό των «Αναλώσιμων 4», της τέταρτης ταινίας μιας εμπορικής κινηματογραφικής σειράς διανθισμένης με πάρα πολλή βία, πολύ machismo και λίγη ποιότητα, τα γυρίσματα της οποίας γίνονται αυτές τις μέρες στην ευρύτερη περιοχή.

     

    Πολλοί οι αστέρες του Χόλιγουντ που βρέθηκαν στη φτωχομάνα, νύμφη του Θερμαϊκού, συμπρωτεύουσα και άλλα τέτοια, καθώς η σειρά «Expendables» έχει για πρωταγωνιστές από τον Σιλβέστερ Σταλόνε και τη Μέγκαν Φοξ, ως τον Τζέισον Στέιθαμ, τον 50 Cent και τον Αντι Γκαρσία. Ο οποίος Γκαρσία μάθαμε ότι εξέφρασε το ενδιαφέρον να δει τα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης.

     

    Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 65χρονος Κουβανοαμερικανός επισκέφτηκε τα κάστρα και τον Πύργο του Τριγωνίου, την Αρχαία Αγορά, την Καμάρα και την Ροτόντα. Οταν, δε, επισκέφτηκε την παραλία της πόλης, οι περαστικοί τον αναγνώρισαν και πλανόδιος πωλητής τού χάρισε τη μινιατούρα του γλυπτού του Ζογγολόπουλου, φτιαγμένη από σύρμα.

     

    Αλλά αυτό δεν ήταν η κορύφωση της επίσκεψης. Διότι ο Αντι Γκαρσία είχε την απίστευτη τύχη να γευματίσει με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

     

    Σύμφωνα, δε, με το protothema.gr, που δημοσίευσε και τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες, ο κ. Τζιτζικώστας πήγε τον διάσημο ηθοποιό στη «Διαγώνιο», όπου απόλαυσαν σουτζουκάκια και γύρο.

  • Ο Μπουρδούμης έδωσε μια καλή απάντηση στον Σερβετάλη

    Για την ιστορία με τον ηθοποιό Αρη Σερβετάλη που αποχώρησε από την παράσταση «Ρινόκερος» επειδή δεν θέλει να παίζει μόνο σε εμβολιασμένους, θα τα ξέρετε ήδη –θα τα διαβάσετε και αλλού στο Protagon, ενώ, για όσους είχαν αγωνία, και ο Λάκης ο Λαζόπουλος πετάχτηκε και είπε ότι ούτε αυτός θέλει να παίζει μόνο για εμβολιασμένους (καμία έκπληξη, απλώς καταγράφουμε το γεγονός).

     

    Πολλά (δυστυχώς και τοξικά) ειπώθηκαν και πολλά θα ειπωθούν, καθώς πέρα από το ευαίσθητο το θέματος –εμβολιασμοί και αρνητές, θέατρο, επιστήμη και θρησκεία, ηθοποιοί στην ανεργία από αντιεμβολιαστή ηθοποιό κ.λπ.–, το λαϊκό αίσθημα εντυπωσιάζεται και από τη μετάλλαξη του «Λάζαρου» από το «Είσαι το ταίρι μου» σε «Αγιο Νεκτάριο».

     

    Αλλά ίσως το πιο ενδιαφέρον ειπώθηκε από έναν συνάδελφο του κ. Σερβετάλη, τον ηθοποιό Αλέξανδρο Μπουρδούμη.

     

    Ο τελευταίος, γνωστός και από τον ρόλο του ως «Αλέξης» στο μάλλον αδιάφορο «Adults in the Room» του Γαβρά, θύμισε κάποια πράγματα στον κ. Σερβετάλη, απευθύνοντάς του το εξής μήνυμα:

     

    «Δικαίωμά σου να εμβολιαστείς ή να μην εμβολιαστείς. Δε θες να παίζεις μόνο για εμβολιασμένους, και αυτό είναι δικαίωμά σου. Έχεις ενημερώσει την παραγωγή σχετικά και εκείνη πετάει τη μπάλα στην εξέδρα, προφανώς για να μη χάσει τον πρωταγωνιστή της και δεν φροντίζει να έχει αντικαταστάτη – πώς να αντικαταστήσεις τον Άρη Σερβετάλη στο ελληνικό θέατρο και να έχεις την ανταποδοτικότητα στο ταμείο (ας μη γελιόμαστε), δικαίωμά της.

     

    »Τόσα χρόνια που είμαστε χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεν κατεβάζεις παραστάσεις όμως, δεν βλέπω να έχεις την ίδια ευαισθησία, ίσως γιατί ο πνευματικός σου δεν σου έδωσε το δικαίωμα να το κάνεις. Οι συνάδελφοί σου, οι εργαζόμενοι στο θέατρο μένουν στην ανεργία. Είχαν δικαίωμα να ξέρουν τις προθέσεις σου; Τους είχες ενημερώσει σχετικά; Το καλοκαίρι έπαιζες ανεμβολίαστος πάλι και από τύχη ή θέλημα του Θεού δεν σταμάτησαν οι παραστάσεις.

     

    »Τελικά, με κάθε σεβασμό στο πρόσωπο και την καλλιτεχνική σου αξία, πολλά δικαιώματα μαζεύτηκαν αγαπημένε Άρη Σερβετάλη και ίσως το δικαίωμα της εργασίας να είναι το πιο ιερό».

     

     

     

     

     

  • Ο Μπογδάνος θέλει να πληρώνεται έξτρα για τη συμμετοχή του στην Εξεταστική για τα ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις

    Τον θυμάστε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, έτσι δεν είναι; Τον πρώην βουλευτή της ΝΔ που τον έδιωξαν κακήν κακώς από την κοινοβουλευτική ομάδα όταν έλεγε κάτι ασύλληπτα εμφυλιοπολεμικά από το βήμα της Βουλής;

     

    Ο κ. Μπογδάνος λοιπόν κάνει τώρα καριέρα ως ανεξάρτητος βουλευτής Α’ Αθηνών και ως τέτοιος συμμετέχει και στην Εξεταστική Επιτροπή που συστήθηκε για να διερευνήσει την καταγγελλόμενη από την αντιπολίτευση απόπειρα χειραγώγησης ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων από την κυβέρνηση.

     

    Μάλιστα ανήρτησε και σχετικό tweet για να γνωστοποιήσει την παρουσία του.

    Ομως το θέμα δεν είναι ο καφές. Είναι το αίτημα του κ. Μπογδάνου να πληρώνεται έξτρα για την παρουσία του, πέρα δηλαδή από τη βουλευτική αποζημίωση.

     

    Ολα τα κόμματα συμφώνησαν οι εργασίες της Επιτροπής να μην είναι αμειβόμενες. Ομως ο κ. Μπογδάνος εξέφρασε την αντίθεσή του σε αυτή την αντίληψη και λογική που έχει επικρατήσει για τις Εξεταστικές και Προκαταρτικές Επιτροπές. Είπε συγκεκριμένα:

     

    «Για λόγους αρχής δεν ξέρω κατά πόσο είναι σώφρον να μην είναι αμειβόμενη η παρουσία μας στην εξεταστική. Είναι λαϊκιστικά τα κίνητρα αυτής της κατεύθυνσης. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι εργασίες της Επιτροπής να είναι διαφορετικές από αυτές της οδικής ασφάλειας και οι οποίες είναι αμειβόμενες. Γιατί να ισχύει στο ένα και όχι στο άλλο! Ο συμβολισμός ότι ασχολούμαστε με δημόσιο χρήμα συνεπάγεται ότι να το κάνουμε χωρίς αμοιβή;» διερωτήθηκε.

     

    Τον κ. Μπογδάνο περιέλαβε καταλλήλως ο «Προσωπάρχης» των «Νέων»:

     

    «Δεν του αρέσει του Κωνσταντίνου Μπογδάνου που τα μέλη της Εξεταστικής δεν πληρώνονται. Σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους θέλει την αμοιβή του, αφού σε άλλες επιτροπές λαμβάνουν αποζημίωση. “Είναι λαϊκίστικα τα κίνητρα αυτής της κατεύθυνσης”, ενημέρωσε τους συναδέλφους του. Τα συγχαρητήριά μου σε όλους εκείνους που τον ψήφισαν για να προασπίσει τα δικά τους συμφέροντα κι εκείνα του έθνους ως μέλος της Βουλής. Τους αποζημιώνει και με το παραπάνω».

     




text
  • Απαράδεκτο να έχει κακοκαιρία Απρίλιο μήνα. Πού ακούστηκε;


    19 Απριλίου 2024, 22:01