• Την απάντηση στο πώς θα λειτουργήσει το μέτρο για τους «αμιγείς Covid-free» χώρους την έδωσε ο Πάνος Κιάμος

    Όσοι είχαν αμφιβολίες για το κατά πόσο θα δουλέψει το κυβερνητικό σχέδιο για τον διαχωρισμό καταστημάτων εμβολιασμένων και μη στην εστίαση και στη διασκέδαση, όσοι δηλαδή συμφωνούσαν με τον Λευτέρη Λαζάρου και τον κάθε Λαζάρου που γκρίνιαξε ότι «είναι δύσκολο ο εστιάτορας να είναι και ελεγκτής» -λες και δεν είναι-, η απάντηση ήρθε με τον πιο αναπάντεχο τρόπο: από τον δημοφιλή λαϊκό τραγουδιστή Πάνο Κιάμο.

     

    Ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook και αφού είπε ότι αγαπά να παίζει μουσική αλλά όχι με τη δημόσια υγεία, ανακοίνωσε ότι από 16 Ιουλίου, το «Poseidonio», το μαγαζί δηλαδή στο οποίο εμφανίζεται, θα λειτουργεί ως το πρώτο «αμιγές Covid-free κέντρο διασκέδασης στην Ελλάδα».


    Τουτέστιν θα μπορεί να λειτουργεί με 60% πληρότητα, ενώ αν επέλεγε να ψαρέψει στα θολά νερά των αρνητών θα λειτουργούσε με μόνο 25%. Το πώς θα γίνεται ο έλεγχος δεν θέλει και πολλή σκέψη. Ούτως ή άλλως τα καταστήματα αυτά είχαν «πόρτα». Όπως άλλωστε και κάθε χώρος -λογικά και το εστιατόριο του σκεπτικού εθνικού μας σεφ- έχει έναν που ελέγχει ποιος μπαίνει και πώς.

  • Οχι και τόσο Μένουμε Ευρώπη: Bουλευτής της ΝΔ έβαλε κλαρίνα στη Βουλή

     

    Σύμφωνοι, όταν από το βήμα της Βουλής έχει περάσει μια Άννα Βαγενά με CD player και ένας Παύλος Πολάκης παίζοντας Καζαντζίδη, δεν μπορείς να κάνεις κάτι πιο εξτραβαγκάν. Αλλά η Διονυσία Αυγερινοπούλου, βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, το πάλεψε. Βάζοντας να ακουστούν στη Βουλή κλαρίνα από δημοτικά άσματα.

     

    Το σκηνικό περιέγραψε η «Καθημερινή», στη στήλη «Θεωρείο» του Σταύρου Γ. Παπαντωνίου:

     

    «Μία αμήχανη στιγμή έλαβε χώρα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, στην οποία είναι επικεφαλής η βουλευτής Ηλείας Διονυσία Αυγερινοπούλου. Η συζήτηση αφορούσε την ανάδειξη υπεραιωνόβιων δέντρων τα οποία σχετίζονται με την Επανάσταση του 1821. Για παράδειγμα μία ελιά που με βεβαιότητα πέρασε από εκεί ο τάδε ή ο δείνα ήρωας της Επανάστασης. Το πρόβλημα προέκυψε όταν η Διονυσία έβαλε στην αρχή της Επιτροπής σχετικά δημοτικά τραγούδια να ακούσουν τα μέλη, προκαλώντας τουλάχιστον αμηχανία. Για να μην πω γέλωτα».

     

    Και το απογείωσε με την αιχμηρή του πένα ο Στέφανος Κασιμάτης στην «Πανδώρα» των «Νέων»:

     

    «Ολα εξηγούνται, όμως, από το γεγονός ότι πρόεδρος της επιτροπής που παίζουν τα κλαρίνα είναι η Δρ. Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, όπως της αρέσει να την αποκαλούν λόγω του διδακτορικού της στα Νομικά. Η Δόκτωρ μπήκε στη Βουλή το 2009 ως βουλευτίνα Επικρατείας (επιλογή του Κώστα Καραμανλή του Ακάματου), εξελέγη στον νομό Ηλείας το 2012 και επανεξελέγη το 2019. Η μόνη φορά που προσέλκυσε τη δημοσιότητα, εκτός της τωρινής, ήταν το 2012, όταν χρησιμοποίησε το εσωτερικό του κτιρίου της Βουλής ως ντεκόρ για το τηλεοπτικό σποτ με το οποίο διαφήμισε την υποψηφιότητά της. Είχε προκαλέσει και τότε αντιδράσεις για την πρωτοβουλία της, αλλά και τη θυμηδία, λόγω της έπαρσης που χαρακτήριζε την ερμηνεία της στο βίντεο. Επτά χρόνια πέρασαν από τότε, αλλά “Oops! She did it again”, για να αποτιμήσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στην Μπρίτνεϊ Σπίαρς, που αγωνίζεται για την ελευθερία της…»

     

    Γενικά όχι και τόσο Μένουμε Ευρώπη, να προσθέσουμε εμείς, μια που είναι και η επέτειος…

  • Ο Παπαδημούλης ανακοίνωσε την αποστρατεία του

    Για όσους ανησυχούσαν για το πολιτικό μέλλον του Δημήτρη Παπαδημούλη, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ίδιος το ξεκαθάρισε: η αποστρατεία είναι κοντά.

     

    Ο κ. Παπαδημούλης μίλησε στο iEidiseis.gr και σε ερώτηση του δημοσιογράφου Βασίλη Σκουρή για το αν θα συνεχίσει στις Βρυξέλλες ή θα μετακομίσει στην Αθήνα, έδωσε την είδηση:

     

    «Διανύω την τρίτη μου θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο. Έχω αποφασίσει εδώ και χρόνια, ότι θα είναι και η τελευταία στα Κοινοβουλευτικά έδρανα, Ευρωπαϊκά ή Ελληνικά.

     

    »Εντάχθηκα στην Ανανεωτική Αριστερά το 1974: Ρήγας Φεραίος-ΚΚΕ Εσωτερικού-ΕΑΡ-Συνασπισμός-ΣΥΡΙΖΑ. Πρωτοεκλέχτηκα στο Ευρωκοινοβούλιο το 2004, οπότε και αποχώρησα με πρωτοβουλία μου από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ.

     

    »Το 2024 που ολοκληρώνεται η θητεία μου στην Ευρωβουλή, συμπληρώνω 50 χρόνια συνεχούς πολιτικής παρουσίας και δράσης στην Αριστερά. Έως τότε, θα τιμήσω όσο καλύτερα μπορώ, την εντολή των συμπολιτών που με εξέλεξαν με την ψήφο τους πρώτο Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Θα συνεχίσω, γεροί να είμαστε, να υπηρετώ τις ίδιες ιδέες, αλλά από τα μετόπισθεν».

     

     

  • Ο Κατρούγκαλος συγκρίνει τον Τσίπρα με τον Ανδρέα Παπανδρέου

    Σε άλλα νέα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, περιέγραψε τον Αλέξη Τσίπρα ως πολιτικό με τα ηγετικά χαρακτηριστικά του Ανδρέα Παπανδρέου.

     

    Ο κ. Κατρούγκαλος κλήθηκε σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά 90,1» να μιλήσει για το αν αμφισβητείται η αρχηγία του κ. Τσίπρα, δεδομένης και της δημοσκοπικής καχεξίας του ΣΥΡΙΖΑ. Και αφού περιέγραψε τον ΣΥΡΙΖΑ ως δημοκρατικό κόμμα —προφανώς ξεχνώντας ότι κάποτε σε συνέδριο ο πρόεδρος τους διέταξε να ξαναψηφίσουν δεύτερη φορά για το ίδιο θέμα προκειμένου να ψηφίσουν αυτό που θέλει— είπε ότι έχει παραμένει ως κόμμα εξουσίας επειδή ο κ. Τσίπρας είναι κάτι σαν τον Ανδρέα.

     

    «Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι έχει ένα χαρισματικό ηγέτη που είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Ακριβώς όπως αντίστοιχα χαρισματικά χαρακτηριστικά είχε και ο Ανδρέας Παπανδρέου», είπε συγκεκριμένα ο κ. Κατρούγκαλος.

     

    Προφανώς οι ζέστες όντως έσφιξαν.




text
  • Με 830 ευρώ μισθό βλέπεις πια αλλιώς τη ζωή


    29 Μαρτίου 2024, 15:55