• Ο Λαφαζάνης λέει ότι τα περί κατάργησης του μνημονίου ήταν ρητορικές βλακείες του Τσίπρα

    O Παναγιώτης Λαφαζάνης το έχει αναγάγει σε πολιτική μανιέρα: όσο πλησιάζει η κυκλοφορία του βιβλίου του για το 2015, που θα φέρει τον πομπώδη τίτλο «Η μεγάλη προδοσία», τόσο θυμάται τι έκανε ο Αλέξης Τσίπρας εκείνη την περίοδο.

     

    Σε εμάς προσφέρει μια κάποια ψυχαγωγία, στον Αλέξη μια κάποια ενόχληση και στον εαυτό του μια ευκαιρία να προσπαθήσει να βγει από το κάδρο των ευθυνών για τα όσα τραγικά συνέβησαν στη χώρα με την περιβόητη «περήφανη διαπραγμάτευση» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

     

    Τώρα, λοιπόν, έδωσε συνέντευξη στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90,1». Και μιλώντας στους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, υποστήριξε ότι δεν ήταν προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ η έξοδος από τα μνημόνια με έναν νόμο και ένα άρθρο, παρά μόνο μια μπαρούφα του κ. Τσίπρα.

     

    «Δεν υπήρχε τέτοια δέσμευση, αυτή ήταν μια ρητορική στελεχών και του αρχηγού. Αυτά είναι ρητορικές, δημαγωγικές βλακείες οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και δεν αντιστοιχούν σε πολιτικές δεσμεύσεις», είπε.

     

    Στη δε δημοσιογραφική παρατήρηση ότι ισχυρίζεται πως ο κ. Τσίπρας «έλεγε ρητορικές βλακείες προεκλογικά απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους σας», ο κ. Λαφαζάνης απάντησε:

     

    «Βεβαίως, με τέτοιο τρόπο όταν μιλάς μόνο βλακείες λες».

  • Ο Γιώργος Παπανδρέου διέψευσε ότι προτείνει τον ΣΥΡΙΖΑ για τη Σοσιαλιστική Διεθνή

    Πέρα από βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, πρώην Πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι, ως γνωστόν, πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ό,τι και αν σημαίνει πια αυτό.

     

    Μεγάλη αναστάτωση λοιπόν προκάλεσε το δημοσίευμα του parapolitika.gr, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Παπανδρέου δρομολογούσε πρόταση να ενταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη Σοσιαλιστική Διεθνή και ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν θετικά διακείμενος (ας μην ξεχνάμε ότι ο σημερινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμμετέχει ως guest στις συνόδους του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος).

     

    Ομως ο κ. Παπανδρέου το διέψευσε. Δηλαδή, για την ακρίβεια, διέψευσε ότι «έχει τεθεί θέμα ένταξης ελληνικού κόμματος στη Σοσιαλιστική Διεθνή πέραν του Κινήματος Αλλαγής ή έχει κατατεθεί κάποιο σχετικό αίτημα εκ μέρους κάποιου άλλου κόμματος».

     

    Το γραφείο του επίσης ανέφερε πως: «Είναι απολύτως σαφές ότι ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς δεν γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό, ούτε και έχει αναλάβει κάποια σχετική πρωτοβουλία. Τέλος, ουδείς εκ των συνεργατών του έχει μιλήσει για οποιοδήποτε τέτοιο θέμα».

     

    Διάψευση υπήρξε και από την Κουμουνδούρου μέσω πηγών: «Τα σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για ένταξη του κόμματος στη Σοσιαλιστική Διεθνή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

     

    Πάντως, για την Ιστορία, το δημοσίευμα δεν ανέφερε αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πρόταση.

  • Μια παραίτηση στον ΣΥΡΙΖΑ για την «επιθεώρηση» Τσίπρα στην Ακρόπολη

    Μια που πιάσαμε τα του Αλέξη Τσίπρα, να πούμε ότι η ιδέα του να ανεβεί στην Ακρόπολη την περασμένη Παρασκευή για να «επιθεωρήσει» τα έργα δεν αποδείχτηκε και τόσο καλή τελικά.

     

    Δεν είναι μόνο ότι, ενώ ήθελε να το αποφύγει, συνάντησε τελικά την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και από τον διάλογό τους που διέρρευσε εμφανίστηκε, αν μη τι άλλο, αδιάβαστος. Είναι ότι αυτή του η ενέργεια προκάλεσε και κάποιες αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Το έγραψε ο «Μικροπολιτικός» στα «Νέα» της Τρίτης, στο σημείωμα με τίτλο «Παραίτηση για την “επιθεώρηση”»:

     

    «Μη αναμενόμενες απώλειες είχε για τον ΣΥΡΙΖΑ η όχι και τόσο πετυχημένη “επιθεώρηση” του Αλέξη Τσίπρα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και το ατυχές συναπάντημά του με τη Λίνα Μενδώνη. Οι οποίες αναδεικνύουν τα προβλήματα που έχει ακόμη στο κόμμα. Παραιτήθηκε, λοιπόν, από τον Συντονιστικό της κομματικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ του υπουργείου Πολιτισμού ο Σταύρος Τσάβαλος, έμπειρο στέλεχος στο ΥΠΠΟ, με αντικείμενο την αναστήλωση μνημείων. Σε ανακοίνωσή του διαμαρτύρεται ότι δεν ενημερώθηκε (για πολλοστή φορά) το αρμόδιο κομματικό όργανο, τονίζοντας ότι θα μπορούσαν να είχαν εισφέρει με τις γνώσεις τους. Προφανώς θα νομίζουν κάποιοι ότι οι ειδικές γνώσεις είναι υπερεκτιμημένες. Τα αποτελέσματα αυτής της αντίληψης τα έχουμε απολαύσει ουκ ολίγες φορές άλλωστε».

     




text
  • Ο Μπέος καταγγέλλει τη Ζωή για σεξουαλική παρενόχληση. Νωρίς διαλύθηκαν οι Monty Python


    23 Απριλίου 2024, 18:28