• Μια πολύ δύσκολη συνέντευξη του Χάρη Θεοχάρη

    Συνήθως τα ταξίδια των υπουργών στο εξωτερικό είναι μια ευκαιρία για καλές δημόσιες σχέσεις, για να κλειστούν και να ανακοινωθούν επωφελείς συμφωνίες. Ομως αυτό το road show του Χάρη Θεοχάρη, υπουργού Τουρισμού, στη Βρετανία, δεν ήταν περίπατος· κάθε άλλο.

     

    Ο κ. Θεοχάρης προσπάθησε να «μαλακώσει» το άσχημο κλίμα που υπάρχει στο Λονδίνο αναφορικά με τους περιορισμούς των ταξιδιών προς τη χώρα μας –η οποία ανοίγει μεν τον τουρισμό, αλλά επιδημιολογικά δεν τα πάει όσο καλά θα ήθελε– και ως ένα βαθμό το πέτυχε με τις συναντήσεις που είχε με αξιωματούχους της βρετανικής κυβέρνησης.

     

    Ομως ακολούθησε μια συνέντευξη στο BBC. Ακόμα και ο τίτλος της σε προϊδεάζει: «HARDtalk».

     

    Ο δημοσιογράφος Στίβεν Σακούρ έχει τη φήμη ότι δεν χαρίζεται στους καλεσμένους του· και γιατί να το κάνει άλλωστε, η δουλειά του δημοσιογράφου δεν είναι να χαρίζεται στους πολιτικούς.

     

    Ετσι, ο κ. Θεοχάρης βρέθηκε απέναντι σε έναν καταιγισμό δύσκολων ερωτημάτων, σχολίων και προκλήσεων για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με την Covid-19, την ώρα που θέλει να προσελκύσει βρετανούς τουρίστες –δέχτηκε, αν θέλετε, ακόμα και αθέμιτες παρατηρήσεις, αν σκεφτεί κανείς ότι τα στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα που επικαλέστηκε ο δημοσιογράφος του BBC ήταν σχετικά ανεπίκαιρα και ως εκ τούτου εμφάνιζαν τη χώρα μας όντως πολύ χαμηλά, με τον υπουργό (αδιάβαστο) να μην ξέρει τι να πει…

     

    «Με τους πιο αργούς ρυθμούς της Ευρώπης εμβολιάζετε τους πολίτες. Όλοι στον κόσμο θα το δουν και θα αναρωτηθούν», ανέφερε κάποια στιγμή ο Στίβεν Σακούρ, για να ακολουθήσει ο διάλογος:

     

    Θεοχάρης: «Δεν είμαστε».

     

    Σακούρ: «Είστε στις πέντε χειρότερες χώρες».

     

    Θεοχάρης: «Όχι, δεν είμαστε».

     

    «Φοβάμαι ότι αυτό λένε τα νούμερα» επέμεινε ο δημοσιογράφος, προκαλώντας την αμηχανία του υπουργού, ο οποίος αντί να επικαλεστεί τις επιδόσεις του Μαΐου στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, σχολίασε απλώς ότι η Βρετανία είναι μπροστά επειδή επέλεξε τη «στρατηγική της μιας δόσης», ενώ η Ελλάδα ακολούθησε τη στρατηγική «δύο δόσεων», ώστε να είναι εξασφαλισμένο το επαναληπτικό εμβόλιο.

     

    Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Στίβεν Σακούρ αναρωτήθηκε αν με δεδομένη την επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα, η 15η Μαΐου δεν είναι η πρέπουσα ημερομηνία για το άνοιγμα του τουρισμού, καθώς οι ΗΠΑ τοποθέτησαν την Ελλάδα στο επίπεδο 4 του κινδύνου, που σημαίνει «μην ταξιδέψετε», ενώ από την άλλη η χώρα μας δεν είναι στην «πράσινη» λίστα της Βρετανίας.

     

    Ο δημοσιογράφος ρωτά τον υπουργό αν θεωρεί ότι αυτή η απόφαση της Βρετανίας ήταν λάθος, με τον κ. Θεοχάρη να απαντά πως κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βρετανία πρότεινε τον διαχωρισμό των ελληνικών περιοχών, ώστε τα ελληνικά νησιά που είναι σε καλύτερη θέση σχετικά με τους εμβολιασμούς να μπουν στην «πράσινη» λίστα.

     

    «Διαβάζουμε εφημερίδες», του ανταπάντησε ο δημοσιογράφος. «Η Κάλυμνος τέθηκε σε αυστηρό lockdown».

     

    Ο κ. Θεοχάρης είπε ότι αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα δεν διστάζει να λαμβάνει μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας όταν απαιτείται και επεσήμανε ότι άλλες χώρες κρύβουν στοιχεία.

     

    Ο Σακούρ επέμεινε, λέγοντας ότι από τη στιγμή που η απόφαση της Βρετανίας σημαίνει ότι όσοι επιστρέψουν από την Ελλάδα υποχρεούνται να μείνουν καραντίνα, δεν είναι ρεαλιστικό να επιλέξουν αρκετοί Βρετανοί τουρίστες τη χώρα μας, με τον κ. Θεοχάρη να συμφωνεί και να συμπληρώνει, όμως, ότι βρίσκεται στο Λονδίνο σε μια προσπάθεια να κάνει τη βρετανική κυβέρνηση να αναθεωρήσει.

     

    Τέλος πάντων, ήταν μια σκληρή συνέντευξη, η οποία μας δείχνει πώς ορισμένα πράγματα θα έπρεπε να γίνονται και στην εγχώρια δημοσιογραφία. Και την οποία ο κ. Θεοχάρης τόλμησε να δώσει (αν και δεν την ανήρτησε στο site του υπουργείου του)…

     

    Ακούστε την όλη εδώ:


  • Η αγκαλιά της Αννα Μπρνάμπιτς στον Peanut

    Για τον Peanut, τον ημίαιμο «Φιστίκη» που έχει υιοθετήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσφέροντάς του στέγη στο Μέγαρο Μαξίμου, τα έχουμε πει –έχει γίνει ένα είδος πολιτικής μασκότ και έχει αποκτήσει και θάρρος με τους καλεσμένους του Πρωθυπουργού.

     

    Την Πέμπτη, μάλιστα, δέχτηκε και τα πρώτα χάδια από έναν από τους διακεκριμένους επισκέπτες του πρωθυπουργικού μεγάρου της Ηρώδου Αττικού.

     

    Σε μια πολύ cool κίνηση, μετά τη συνάντησή της με τον κ. Μητσοτάκη, η Αννα Μπρνάμπιτς, πρωθυπουργός της Σερβίας, έσκυψε και αγκάλιασε τον Peanut.

     

  • Ο Νίκος Φίλης ξανά στους δρόμους - και με ντουντούκα

    Η στροφή στη σοσιαλδημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ούτως ή άλλως ένα ανέκδοτο και η κυβερνητική εμπειρία δύσκολα μπορεί να νικήσει τον πειρασμό μιας ωραίας διαδήλωσης σε γνώριμους δρόμους.

     

    Ο Νίκος Φίλης, βουλευτής Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας, κατέβηκε την Τετάρτη στους δρόμους, αυτή τη φορά έξω από το υπουργείο στο οποίο κάποτε υπηρετούσε ως πολιτικός προϊστάμενος, για να συμπαρασταθεί σε μαθητές των εσπερινών Λυκείων που διαμαρτύρονται για την καθιέρωση βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ.

     

    Η εικόνα του πρώην υπουργού με την ντουντούκα θα μπορούσε να εικονογραφεί και την επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώιμη, αγωνιστική φάση του.

     

    Ήμουν παρών χτες το βράδυ στην κινητοποίηση των μαθητών των εσπερινών λυκείων έξω από το υπουργείο Παιδείας. Οι μαθητές…

    Δημοσιεύτηκε από Νίκος Φίλης στις Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

  • Ο Παπαδάκης ρώτησε την Κεφαλογιάννη τι θα κάνει αν τα δίδυμα της «βγουν» το ένα ΝΔ και το άλλο ΣΥΡΙΖΑ

    Τελευταία νέα από το παρατηρητήριο εγκυμοσύνης της Ολγας Κεφαλογιάννη, βουλευτού Α’ Αθηνών της ΝΔ:

     

    Η κυρία Κεφαλογιάννη εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 με τον παρουσιαστή Γιώργο Παπαδάκη να την καλωσορίζει με το εξής σχόλιο:

     

    «Θέλω να ξεκινήσουμε με ευχές για την κυρία Κεφαλογιάννη. Κυρία Κεφαλογιάννη, να ζήσετε γεροί και ευτυχισμένοι με μία –θα μου επιτρέψετε να πω επειδή γνωρίζω τον σύντροφό σας– πολύ καλή επιλογή που έκανε εκείνος, αλλά και μια πολύ καλή επιλογή που κάνατε εσείς. Και με ένα πόνο τα διδυμάκια σας».

     

    Η βουλευτής της ΝΔ τού απάντησε: «Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία και αγάπη».

     

    Αλλά ο κ. Παπαδάκης επέμεινε και επιστράτευσε το γνωστό χιούμορ του, μπλέκοντας λίγο και τις πρόσφατες διαφοροποιήσεις της βουλευτού της ΝΔ από την κυβερνητική γραμμή (βλέπε νομοσχέδιο για συνεπιμέλεια): «Τι θα κάνετε αν διχαστούν και σας βγει το ένα με τον ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο με τη Νέα Δημοκρατία; Γιατί εδώ που τα λέμε, από εσάς το περιμένω»…

     

    Τότε, η κυρία Κεφαλογιάννη γέλασε, αλλά μετά είπε κάτι το τετριμμένο και μεταξύ μας σωστό: «Οπως ξέρετε, όλοι θέλουμε να έχουμε γερά παιδιά και να τα μεγαλώσουμε με αγάπη και χαρά».




text
  • Ο Τσίπρας μελετά προτάσεις γαλλικής εταιρείας επικοινωνίας για το rebranding του. Α, πρέπει να έχει προσλάβει μάγους


    28 Μαρτίου 2024, 13:24