• Και κακόγουστα και πανάκριβα: 15.000 ευρώ το κάθε λαγουδάκι του Πατούλη

    Οι υπερμεγέθεις και αποκρουστικοί λαγοί που τοποθέτησε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, ώστε να γιορτάσουμε το Πάσχα, δεν είναι απλώς «μια άλλη μορφή βανδαλισμού, που γίνεται μέσω της αισθητικής παρέμβασης», όπως ανέφερε πολύ εύστοχα η «Πανδώρα», η στήλη του Στέφανου Κασιμάτη στα «Νέα».

     

    Ούτε είναι απλώς μια απόδειξη του πώς οι διάφοροι αιρετοί αντιλαμβάνονται τον δημόσιο χώρο σαν να είναι το σαλόνι του σπιτιού τους, υλοποιώντας εκεί μικρά ή μεγάλα απωθημένα τους.

     

    Είναι και μια κλασική περίπτωση που αποδεικνύει πώς, ακόμα και σήμερα, ύστερα από δέκα χρόνια κρίσης, κατασπαταλιέται δημόσιο χρήμα –φαίνεται ότι λεφτά για αργυροποίκιλτους λαγούς που μοιάζουν με αρουραίους και καταστρέφουν χώρους υψηλής αισθητικής και εθνικής αξίας, όπως το Καλλιμάρμαρο, υπάρχουν…

     

    Τα περιέγραψε αναλυτικά ο Γιάννης Σγουρός, πρώην περιφερειάρχης Αττικής και μοναδική σοβαρή αντιπολίτευση στη διοίκηση Πατούλη –για τη Ρένα Δούρου μην το ψάχνετε, τα έχει βρει μια χαρά με τον διάδοχό της.

     

    Ο κ. Σγουρός, λοιπόν, αφού παρατήρησε ότι ο στολισμός παραπέμπει σε χουντικό κιτς, αποκάλυψε ότι το κάθε λαγουδάκι του κ. Πατούλη προϋπολογίστηκε για 15.000 ευρώ!

     

    Δηλαδή, η καθεμία από αυτές τις αηδίες κοστίζει στον έλληνα φορολογούμενο περίπου τόσα –«περίπου», διότι υπήρξε και η έκπτωση που έδωσε ο μειοδότης του σχετικού διαγωνισμού. Μην ελπίζετε σε πολλά όμως: οι προδιαγραφές του διαγωνισμού ήταν τόσο «φωτογραφικές», εξήγησε ο κ. Σγουρός, που βρέθηκε μόνο μία εταιρεία, η οποία προσέφερε έκπτωση… 1,3%.

     

    Πιο αναλυτικά, ο κ. Σγουρός ανέφερε:

     

    «Η διάθεση 73.408 ευρώ από τον κ. Πατούλη για τέσσερις φωτιζόμενες κατασκευές με… λαγουδάκια και… κουνελάκια προκειμένου να “στολιστεί” η Αθήνα, ενόψει του Πάσχα, δεν είναι απλώς δείγμα της “αισθητικής” της διοίκησης της Περιφέρειας… έστω και αν η προμήθεια παραπέμπει στις αλήστου μνήμης πασχαλιάτικες αισθητικές παρεμβάσεις άλλων εποχών.

     

    »Τότε, που τα πασχαλινά στολίδια τα έφτιαχνε ο οπλίτης… Μαρλαφέκας (ταινία “Λούφα & Παραλλαγή” του Νίκου Περάκη), χωρίς κόστος, κατ’ εντολή της στρατιωτικής διοίκησης.

     

    »Η σημερινή ανάθεση έγινε κατόπιν “διαγωνισμού”, με φωτογραφικές προδιαγραφές του τύπου “ζητείται λαγουδάκι με… σμόκιν που να κρατάει ταμπέλα, ύψους και πλάτους τάδε μέτρων και με φωτοσωλήνες συγκεκριμένων προδιαγραφών”…

     

    »Το κάθε λαγουδάκι προϋπολογίστηκε στο ποσόν των 15.000 € !!!!

     

    »Ήταν τέτοια η επιθυμία των διοικούντων την Περιφέρεια Αττικής να προμηθευτούν τον στολισμό με αυτά τα χαρακτηριστικά, που ανάλωσαν πέντε σελίδες στη σχετική προκήρυξη για να περιγράψουν εξαντλητικά πώς θα πρέπει να είναι τα… κουνελάκια, τα λαγουδάκια και τα κοτοπουλάκια!..

     

    »Προέβλεψαν μάλιστα ασφυκτική προθεσμία μόλις δέκα ημερών για την υποβολή των προσφορών, καθώς δεν προλάβαιναν το Πάσχα! Προφανώς επειδή το Πάσχα προέκυψε… αιφνιδιαστικά σαν γεγονός… και άρα δεν είχαν τον χρόνο να κάνουν τη διαδικασία στις συνήθεις προθεσμίες!

     

    »Ως εκ τούτου δεν είναι τυχαίο ότι μόλις μία (1) εταιρεία εμφανίστηκε στον διαγωνισμό και ανέλαβε τη σχετική προμήθεια, δίδοντας τη “θηριώδη” έκπτωση του 1,3%!

     

    »Τα παραπάνω αποτελούν ένα μικρό, αλλά αντιπροσωπευτικό δείγμα του τρόπου με τον οποίο η διοίκηση Πατούλη αντιλαμβάνεται τον τρόπο και τη διαδικασία διάθεσης του δημοσίου χρήματος…

     

    »Προκαλώντας αναγκαστικά συγκρίσεις και αναλογίες με την εποχή του κινηματογραφικού ήρωα… Μαρλαφέκα… και όχι μόνον για λόγους… αισθητικής».

  • Η Σοφία Ζαχαράκη δέχτηκε επίθεση από περιστέρι

    Λένε ότι είναι γούρι αν σε κουτσουλήσει περιστέρι. Μάλλον το λένε για να σε παρηγορήσουν, γιατί είναι και αηδία.

     

    Τέλος πάντων, η Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργός Τουρισμού, δέχτηκε μια άλλου είδους επίθεση από τα συμπαθή –λέμε τώρα– πτηνά.

     

    Το περιστατικό συνέβη στην Κεφαλλονιά, την οποία επισκέφτηκε η κυρία Ζαχαράκη εν όψει του ανοίγματος του τουρισμού.

     

    Κατά την άφιξή της λοιπόν στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλλονιάς, η υφυπουργός Τουρισμού βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα περιστέρι το οποίο κάθησε στο κεφάλι της και δεν ήθελε να φύγει.

     

    Η σκηνή, σύντομη, αλλά καταγράφηκε από την κάμερα του Ionian TV.

    Η κυρία Ζαχαράκη, πάντως, κράτησε την ψυχραιμία και το χιούμορ της.

     

    Μολονότι πρέπει να αισθάνθηκε ως μια βαλκανική εκδοχή της Τίπι Χέντρεν στα «Πουλιά» του Χίτσκοκ.

  • Η Κατερίνα Νοτοπούλου ως «παρατηρητήριο Τερκενλή»

    Ως βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, η Κατερίνα Νοτοπούλου έχει σταθερά τις κεραίες της υψωμένες, ώστε να είναι έτοιμη να ασκήσει κριτική σε κάθε επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην πόλη της –εν μέρει θεμιτό, αφού ως πρώτη σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περιφέρειά της οφείλει, τρόπον τινά, να δίνει τον τόνο.

     

    Ομως σε αυτή της την προσπάθεια, η κυρία Νοτοπούλου λειτουργεί περισσότερο ως παρατηρητήριο «Τερκενλή».

     

    Ηταν τέλη Νοεμβρίου, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη, σε μια επιχείρηση να διαπιστώσει τι συνέβη στην πόλη και χάθηκε ο έλεγχος της πανδημίας. Τότε λοιπόν, είχε κάνει μια στάση στο ανά την Ελλάδα διάσημο κατάστημα με τα τσουρέκια, στη συμβολή της οδού Τσιμισκή με την Αριστοτέλους, για να δείξει ότι η ζωή συνεχίζεται αλλά και να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά της κυρίας Νοτοπούλου.

     

    Πήρε λοιπόν το κινητό της τότε και κατήγγειλε οργισμένη στο Instagram ότι ο Πρωθυπουργός «επέλεξε ένα τσουρέκι από την πραγματικότητα» (βλέπε παλαιότερη Βαβέλ, εδώ).

     

    Αλλά η (πολιτική) ζωή επαναλαμβάνεται. Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε και πάλι τη Θεσσαλονίκη, με άλλη ατζέντα βέβαια και σε άλλο πλαίσιο, όμως πέρασε ξανά από τον «Τερκενλή».

     

    Και έτσι η κυρία Νοτοπούλου ξαναθύμωσε: «Οσα τσουρέκια κι αν πάρει ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί ούτε να ξεγελάσει τους Θεσσαλονικείς», έγραψε μεταξύ άλλων στο Facebook αυτή τη φορά.

     

    Ο «Μικροπολιτικός» στα «Νέα» πρότεινε στον κ. Μητσοτάκη την επόμενη φορά να αγοράσει τρίγωνα Πανοράματος ώστε να ησυχάσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Εκτός και αν ο Πρωθυπουργός έχει βρει το κουμπί της κυρίας Νοτοπούλου και πάει επί τούτω για να πάρει ένα τσουρέκι και να φωτογραφηθεί με αυτό, για να την προκαλέσει…

    ΥΓ. «Εμείς δεν κάνουμε αντιπολίτευση για το τσουρέκι, η ΝΔ κάνει πολιτική το τσουρέκι», σχολίασε έπειτα η κυρία Νοτοπούλου. Επιβεβαιώνοντας μάλλον ότι κάτι της συμβαίνει με τα τσουρέκια.

  • Ο Κώστας Σκανδαλίδης νίκησε τον κορονοϊό και επέστρεψε αμέσως στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα

    Σε άλλα νέα, στα καθήκοντα του επέστρεψε τη Δευτέρα ο Κώστας Σκανδαλίδης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος ως γνωστόν στις αρχές του Απριλίου είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό.

     

    Ο κ. Σκανδαλίδης, 68 ετών, είχε ανακοινώσει ο ίδιος ότι είχε βρεθεί θετικός στην Covid-19, όπως και η σύζυγός του, Μπέτυ.

     

    Υστερα όμως από τρεις εβδομάδες, ανέρρωσε και επέστρεψε ακμαίος και δυνατός.

     

    Τη σχετική ενημέρωση έκανε, μέσω Facebook, ο Δημήτρης Μάντζος, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ.

     

    Τον νίκησε κι επέστρεψε! ✌️
    Σιδερένιος και… με αντισώματα!

    Δημοσιεύτηκε από Dimitris Mantzos στις Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021




text
  • Για να λέμε την αλήθεια, για αυτό ψηφίστηκε η Ζωή. Για να τους σπάει τα νεύρα


    28 Μαρτίου 2024, 18:07