• Επέλαση της κακογουστιάς στους δρόμους της Αθήνας: Η αισθητική Πατούλη στον πασχαλινό στολισμό

    Πολλά μπορεί να αντέξει ένας Αθηναίος. Το τσιμέντο, το μποτιλιάρισμα, τη ρύπανση, τις καθημερινές πορείες, τα συνεχή επεισόδια, τα διπλοπαρκαρισμένα, το ξεραμένο γκαζόν –ακόμα και στην καινούργια Εθνική Πινακοθήκη–, τα κακά των σκύλων στα πεζοδρόμια, τα σπασμένα πεζοδρόμια, τον Μεγάλο Περίπατο, τις μικρές λακούβες…

     

    Αντέχει πολλά το κορμί και το βλέμμα του κατοίκου της πρωτεύουσας. Ακόμα και να μείνει στην πόλη του το Πάσχα ενώ του είχαν πει ότι θα μπορεί να πάει εκδρομή.

     

    Αλλά να πρέπει να μείνει για Πάσχα στην Αθήνα με αυτόν τον στολισμό; Αυτό δύσκολα αντέχεται.

     

    Γιγάντιοι λαγοί, ή γιγάντια κοτόπουλα. Σε διάφορες στάσεις. Στις κεντρικές οδικές αρτηρίες –ακόμα και μπροστά στο εμβληματικό Καλλιμάρμαρο. Να μας εύχονται καλό Πάσχα. Προσφορά της Περιφέρειας Αττικής και του περίφημου Γιώργου Πατούλη…

    Εκτός και αν είμαστε ήδη πρωταγωνιστές σε ένα σουρεαλιστικό θρίλερ και δεν το ξέρουμε –μπορεί στο «Donnie Darko» (ή έστω στη βαλκανική εκδοχή του) που είχε έναν γιγάντιο λαγό– αυτό το θέαμα είναι οδυνηρό, μια εισβολή του κιτς στην καθημερινότητά μας.

     

    Ασε που θυμίζει και κάτι από το περίφημο αυγό στη «Λούφα και Παραλλαγή», και δεν είναι μέρες για τέτοια…

     

    ΥΓ. Ο κ. Πατούλης ερωτήθηκε από την ΕΡΤ1 σχετικά με τα «ποικίλα σχόλια» για τους υπερμεγέθεις λαγούς και απάντησε:

     

    «Αυτό είναι πολύ καλό διότι σημαίνει ότι όλοι το βλέπουν».

  • Ο Κάρολος ζήτησε το μενού του Λαζάρου από το δείπνο της 25ης Μαρτίου

    Αγνωστες πτυχές του περίφημου δείπνου στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν των υψηλών καλεσμένων για την 25η Μαρτίου και τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, αποκάλυψε ο Λευτέρης Λαζάρου.

     

    Ο «εθνικός μας σεφ» μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και στην εκπομπή «Καθρέφτης» του Χρήστου Μιχαηλίδη και αναπόφευκτα η συζήτηση πήγε όχι τόσο στο άνοιγμα της εστίασης –άλλωστε ο ίδιος είπε ότι μάλλον θα ανοίξει πιο μετά αφού δεν προλαβαίνει– αλλά στο τι έφαγαν ο πρίγκιπας Κάρολος, η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν και οι υπόλοιποι.

     

    Ο κ. Λαζάρου είπε ότι η μόνη πηγή άγχους ήταν «μην αρρωστήσω από Covid και δεν μπορέσω να ηγηθώ της ομάδας που θα προετοίμαζε το μενού».

     

    Είπε ότι ήταν διαρκώς σε επικοινωνία με τις πρεσβείες ενώ απάντησε και στις επικρίσεις που δέχτηκε για το μενού –«ο μπακαλιάρος δεν είναι ελληνικό ψάρι» εξήγησε, λέγοντας ότι την 25η Μαρτίου τρώμε ψάρι και ότι απλώς ο βακαλάος εισήχθη για να μπορούν τα ορεινά χωριά να εξυπηρετούνται και έτσι έμεινε.

     

    Ο ίδιος επίσης αποκάλυψε ότι ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα ζήτησαν από την εθιμοτυπία να μεταφραστεί το μενού του δείπνου και να τους σταλεί. «Ηθελαν τις συνταγές από όλο το μενού και αυτό μας κάνει περήφανους».

  • Ο Αδωνις Γεωργιάδης λέει ότι έχει φίλους ακόμα και στο ΚΚΕ

    Και μια που πιάσαμε τις διασημότητες να πούμε ότι το «Ok!», το περιοδικό των διασήμων όπως συστήνεται, κυκλοφορεί το Σάββατο με τον Αδωνι Γεωργιάδη στο εξώφυλλό του – και μεγάλη συνέντευξη.

     

    Σε αυτή τη συνέντευξη, ο υπουργός Ανάπτυξης μιλάει ακόμα και για τη ζωή του με την Ευγενία Μανωλίδου –«σε έναν γάμο δεν είναι ποτέ όλα ρόδινα», μας προειδοποιεί.

     

    Σε πολιτικό επίπεδο αλιεύσαμε κάποιες λιγοστές ατάκες:

     

    «Εχω κάνει λάθη, αλλά δεν έχω αδικήσει».

     

    «Εχω φίλους στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ».

     

    «Σε δύο μήνες θα είναι όλα πολύ καλύτερα».




text
  • Παρών ο Τσίπρας στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου. Κρίμα που θα λείπει ο Παπανώτας


    19 Απριλίου 2024, 10:50