• Σαπουνόπερα: Ο Γιώργος Πατούλης μιλάει για τον χωρισμό του από τη Μαρίνα

    Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που ο Γιώργος Πατούλης, περιφερειάρχης Αττικής, ζήτησε από τα ΜΜΕ να σεβαστούν τη δύσκολη οικογενειακή στιγμή του (βλέπε πρόσφατη Βαβέλ, εδώ), δηλαδή τον χωρισμό του από τη λαμπερή Μαρίνα Πατούλη.

     

    Δυο εβδομάδες αργότερα, ο κ. Πατούλης έδωσε συνέντευξη στα «Νέα», σε ΜΜΕ δηλαδή, και μίλησε ο ίδιος για τον χωρισμό του, κρεμώντας τον, με τον δικό του τρόπο, στα μανταλάκια.

     

    Είπε και άλλα ενδιαφέροντα, βέβαια, ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης Αττικής –όπως ότι στα νιάτα του είχε κρεμασμένη αφίσα του Τσε Γκεβάρα στο δωμάτιό του.

     

    Αλλά όταν η δημοσιογράφος Ζωή Λιάκα τον ρώτησε αν ο θάνατος της πολυαγαπημένης μητέρας του σχετίζεται με το διαζύγιό του, ο κ. Πατούλης απάντησε:

     

    «Αγγίζετε νωπές και ευαίσθητες χορδές για τις οποίες σε αυτή τη φάση δεν θα ήθελα να μιλήσω. Οποιαδήποτε απάντησή μου μπορεί να έχει κακή μετάφραση. Μπορεί να σχετίζονται και άλλα τα οποία είχαν συσσωρευτεί. Η μητέρα είναι για μένα, όπως είπα μια ηρωίδα, η οποία δεν είχε στον ήλιο μοίρα και θυσίασε τη ζωή της για να μας μεγαλώσει και να μας σπουδάσει. Ηταν δίπλα μου, πάντα πολύ διακριτική – και στον γάμο μου. Ισως εξαιτίας αυτής της διακριτικότητας να μην ήμασταν τόσο κοντά στην έγγαμη ζωή μου. Υπάρχουν κάποιες κόκκινες γραμμές τις οποίες δεν θα ήθελα να τις δημοσιοποιήσω. Για τη Μαρίνα νιώθω αγάπη και τρυφερότητα. Είναι η μητέρα του παιδιού μας».

     

    Δεύτερη ερώτηση: Τελικά ο ιδιωτικός βίος ενός πολιτικού είναι δημόσιος βίος;

     

    «Είναι η δύσκολη πλευρά ενός δημόσιου προσώπου. Προσπαθώ να διαφυλάξω τα προσωπικά μου διότι σχετίζονται με την ψυχοσύνθεση ενός εφήβου όπως είναι ο γιος μας ο Αλέξανδρος. Οι γονείς του πήραν μια απόφαση και αυτή η απόφαση δεν πρέπει να τον σημαδέψει. Είναι ένα καλό και έξυπνο παιδί, που ελπίζω να είναι αύριο και ένας καλός και χρήσιμος άνθρωπος στην κοινωνία».

     

    Και μια τρίτη: Θεωρείτε ότι έγινε εκμετάλλευση της δημοσιότητας του διαζυγίου σας;

     

    «Είναι σίγουρο ότι θέματα της προσωπικής ζωής ενός δημόσιου προσώπου προσφέρουν “κλειδαρότρυπα”. Πίσω από αυτό μπορεί ο καθένας να βλέπει τον εαυτό του».

     

     

  • Τι συμβολίζουν τα βατραχάκια στο γραφείο του Μητσοτάκη;

    Δεν είναι καινούργια η προσθήκη στο πρωθυπουργικό γραφείο, αλλά αυτή τη φορά τα πλάνα της κάμερας του Star στάθηκαν αρκετές φορές –κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μάρα Ζαχαρέα– στα διακοσμητικά βατραχάκια που έχει ο Πρωθυπουργός.

     

    Τέτοια βατραχάκια εντοπίστηκαν τόσο στη βιβλιοθήκη πίσω από τον κ. Μητσοτάκη όσο και μπροστά του, στο γραφείο του.

    Τι σημαίνουν όμως τα βατραχάκια αυτά; Σύμφωνα με τα parapolitika.gr, είναι χαρακτηριστικά σύμβολα του φενγκ σούι: Προσφέρουν προστασία από κάθε αρνητική ενέργεια και κακό μάτι, αλλά παράλληλα και συναισθηματική ισορροπία, αγάπη, ευτυχία και αφθονία. Ο δε χαμογελαστός βάτραχος, σε στάση λωτού, συμβολίζει την ισορροπία ανάμεσα σε πνεύμα-σώμα-μυαλό.

  • Ντόρα εναντίον... Σαμαρά στη Βουλή για τη Βόρεια Μακεδονία;

    Μπορεί η κυβερνητική πλειοψηφία να τονίζει ότι η Βουλή δεν μπορεί να αναστείλει τη λειτουργία της, λόγω πανδημίας, καθώς και ότι οι μεταρρυθμίσεις και τα νομοσχέδια θα συνεχίσουν να έρχονται κανονικά προς ψήφιση, αλλά μια νομοθετική εκκρεμότητα υπάρχει εδώ και μήνες και όλοι την προσπερνούν: οι νόμοι-ουρές της Συμφωνίας των Πρεσπών που πρέπει να ψηφίσει η ελληνική Βουλή, αλλά προς το παρόν δεν κατατίθενται προς ψήφιση.

     

    Προφανώς η κυβέρνηση ψάχνει το πολιτικό ξέφωτο εκείνο που θα της επιτρέψει να πείσει με μια μεγαλύτερη άνεση τους βουλευτές της ΝΔ να ψηφίσουν μνημόνια που απορρέουν από μια συμφωνία για την οποία πριν από λίγα χρόνια κατέβαιναν στους δρόμους.

     

    Και εντάξει, ο Αντώνης Σαμαράς έχει πει ότι δεν θα ψηφίσει, προς τέρψιν των Συριζαίων, αλλά ένα δεύτερο πρόβλημα, όπως έχει πολλάκις ειπωθεί, είναι και το ποιος θα είναι ο εισηγητής της ΝΔ στη Βουλή για τα συγκεκριμένα μνημόνια.

     

    Σε αυτό όμως φαίνεται ότι βρέθηκε η λύση. Μπορεί να είναι η βουλευτής Χανίων και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, όπως τουλάχιστον έγραψε η «Καθημερινή» την Πέμπτη.

     

    Το σημείωσε ο καλά πληροφορημένος στα του Μεγάρου Μαξίμου Σταύρος Γ. Παπαντωνίου, στη στήλη «Θεωρείο»:

     

    «Προσφάτως σας είχα γράψει πως ο Δημήτρης Καιρίδης μπορεί να είναι το πρόσωπο που θα οριστεί εισηγητής για τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, όταν αυτά έρθουν στη Βουλή. Πράγματι, ο βουλευτής του Βορείου Τομέα Αθηνών αποτελεί μια πολύ πιθανή επιλογή για το Μαξίμου, αλλά δεν είναι η μόνη. Αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν ιδανική περίπτωση εισηγήτριας στο εν λόγω θέμα την Ντόρα Μπακογιάννη. Είναι πρώην υπουργός, με μεγάλη εμπειρία στα εξωτερικά, και διαχρονικά υπέρμαχος της αμοιβαίως αποδεκτής λύσης με τη γειτονική χώρα. Πολύτιμα στοιχεία, ώστε να αναλάβει αυτή τη δύσκολη αποστολή».

     

    Με δεδομένο πάντως το παρελθόν της κυρίας Μπακογιάννη με τον κ. Σαμαρά –για να μην πούμε όλης της οικογένειας– το λες και καρμικό αυτό το σενάριο.

  • Ο Γεραπετρίτης παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα έχει και ένα αρνητικό ρεκόρ - τα κλειστά σχολεία

    Είπε πολλά και πολύ ενδιαφέροντα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στη συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6» την Πέμπτη.

     

    Παραδέχτηκε π.χ. ότι υπήρξαν κάποιες φορές που η κυβέρνηση δεν αποδέχτηκε την απόφαση της πλειοψηφίας της Επιτροπής και έκανε τα δικά της. «Ηταν ελάχιστες οι περιπτώσεις στις οποίες η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει διαφορετικό μέτρο, και πάντως σε ελάσσονα ζητήματα και όχι μείζονα», σημείωσε.

     

    Αλλά το πιο ενδιαφέρον ήταν ότι προκειμένου να επιχειρηματολογήσει για το άνοιγμα των Λυκείων –Δημοτικά και Γυμνάσια θα πάνε από 10 Μαΐου και αν, όπως είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως– παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα έχει αρνητικό ρεκόρ κλειστών σχολείων.

     

    «Ορισμένοι θεωρούν ότι θα πρέπει να είμαστε αρκετά προστατευτικοί με τις νεότερες ηλικίες. Όμως, η αντίθετη άποψη που πρυτάνευσε, και ορθώς κατά την άποψή μου, το πρώτο και βασικό, είναι ότι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν διατηρήσει τα σχολεία ανοιχτά. Ακόμη και με πολύ χειρότερα επιδημιολογικά δεδομένα, τα σχολεία έμειναν ανοιχτά, δεν υπάρχει καμία ιδιαιτερότητα στην Ελλάδα».

     

    »Έχουμε τη χειρότερη επίδοση σε ό,τι αφορά τα ανοιχτά σχολεία και η αλήθεια είναι –δεν χρειάζεται να έχουμε καμία ιδιαίτερη τεκμηρίωση σε αυτό– ότι αυτό συμβάλλει στην όσο το δυνατόν (μεγαλύτερη) επιβάρυνση της ψυχικής υγείας των παιδιών. Και μπορεί η τηλεκπαίδευση να έχει λειτουργήσει καλά, αλλά έχει φθάσει στο σχετικό της όριο, τα παιδιά θα πρέπει να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον», τόνισε, προσθέτοντας ότι το ζήτημα δεν είναι μόνον γνωσιολογικό –είναι γνωσιολογικό για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, που έχουν μπροστά τους Πανελλαδικές, διευκρίνισε– αλλά και ψυχικής υγείας.

     

    Η ειρωνεία, τραγική δίχως άλλο, είναι ότι παρά την παραδοχή του αρνητικού αυτού ρεκόρ, η κυβέρνηση κρατά τα σχολεία κι άλλο κλειστά…

  • «Τεχνικό λάθος» το «Εκλογές 2021» σε πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών...

    Και να θες να αγιάσεις, δεν σ’ αφήνουν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους το βράδυ της Τετάρτης ότι ο σχεδιασμός του είναι οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή το 2023, αλλά το πρωί της Πέμπτης διαδικτυακή πλαφτόρμα του υπουργείου Εσωτερικών μας ενημέρωνε για Εκλογές το 2021.

     

    Αλλά ας αφήσουμε τη διήγηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ να πει την ιστορία:

     

    Διευκρινίσεις για τον τίτλο «Εκλογές 2021» που εμφανίστηκε για λίγη ώρα στη διαδικτυακή πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού ψηφίζεις», έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

     

    Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο κάνει λόγο για τεχνικό λάθος στον σχεδιασμό του συστήματος κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης διαδικασίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (backup).

     

    Αναφέρει ότι η λειτουργία της πλατφόρμας έχει χαρακτήρα αρχείου και τονίζει ότι «οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία επιχειρείται είναι παντελώς αυθαίρετη και εκτός τόπου και χρόνου».

     

    Αμεσα ενημερώθηκε η ανάδοχος εταιρεία, η οποία προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες και αποκατέστησε σε σύντομο χρονικό διάστημα το πρόβλημα που ανέκυψε, προσθέτει το υπ. Εσωτερικών.

     

     

  • Ο Κουρουμπλής λέει ότι ο Βενιζέλος τον πίεζε να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο για να διώξουν τον ΓΑΠ

    Είναι, φαίνεται, η τάση που φοριέται στον ΣΥΡΙΖΑ. Ενας ένας παίρνουν αποστάσεις από τα μνημονιακά τους ανδραγαθήματα, ρίχνοντας την ευθύνη όπου βρουν. Οι πιο αμπιγιέ μάλιστα ξέρουν ότι το πιο μοδάτο είναι να ρίξεις την ευθύνη στον Βαγγέλη Βενιζέλο.

     

    Κάποτε ήταν ο Γιάννης Ραγκούσης που έλεγε ότι δεν ήθελε να μπει στην κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά τον ανάγκασε ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Τα χρόνια πέρασαν, τα όσα έλεγε ο ίδιος για τον Αλέξη Τσίπρα ξεχάστηκαν, όπως και οι ψήφοι του στα πρώτα μνημόνια, και έτσι έγινε βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Τώρα βγαίνει ένας άλλος διακεκριμένος πρώην Πασόκος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, και λέει ότι ο κ. Βενιζέλος ήταν που τον πίεζε να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο το 2011, προκειμένου μάλιστα να διώξουν τον Γιώργο Παπανδρέου. Αλλά αυτός, ο κ. Κουρουμπλής, δεν το έκανε τελικά.

     

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Δυτικό Τομέα Αθηνών μίλησε στο ραδιόφωνο του Alpha και κλήθηκε να σχολιάσει αναφορές του Μιχάλη Καρχιμάκη, υποψήφιου βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής στην ίδια περιφέρεια, που κατήγγειλε ότι το ’11 ο κ. Βενιζέλος είχε πει στον κ. Κουρουμπλή να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο για να πάρουν το κόμμα από τον Γιώργο Παπανδρέου. Α cunning plan, που θα έλεγε ο Μπόλντρικ στη «Μαύρη Οχιά».

     

    «Ναι, μου είπε ο Βενιζέλος “ψήφισε το Μεσοπρόθεσμο, να του πάρουμε (του Γιώργου) το κόμμα”. Με πιλάτευαν από το πρωί για να αλλάξω γνώμη», είπε. Τελικά δεν το ψήφισε και διεγράφη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ εκείνο τον Ιούνιο.

     

    Ο κ. Κουρουμπλής έχει βέβαια δύο στα τρία: ψήφισε το πρώτο και το τρίτο, το καλό, αυτό που ήρθε επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ –δυστυχώς για το συγκεκριμένο δεν μπορεί να επικαλεστεί πιέσεις του κ. Βενιζέλου, αν και ποτέ δεν ξέρεις.

     

    Επόμενο πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και νυν του ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να μας πείσει γιατί ψήφισε τα μνημόνια, είναι βέβαια η Θεοδώρα η Τζάκρη, βουλευτής Πέλλας, που ως γνωστόν κατέχει το απόλυτο ρεκόρ: τρία στα τρία.




text
  • Ορκίστηκε στρατιώτης ο Στέφανος (Χρόνια πολλά!) και πλέον αισθανόμαστε πιο ασφαλείς


    29 Μαρτίου 2024, 13:14