• Πού είναι ο Τσιόδρας; Ακόμα και κυβερνητικοί βουλευτές απορούν

    Δεν είναι λίγοι εκείνοι που απορούν πού έχει πάει ο Σωτήρης Τσιόδρας. Ο άνθρωπος με τον οποίο συντονίστηκε ένας ολόκληρος λαός πέρυσι, τώρα —στην κρισιμότερη στιγμή της πανδημίας— είναι εκκωφαντικά απών.

     

    Πέρα από τον δημόσιο εμβολιασμό του, κάποιες θεσμικές ενημερώσεις εκπροσώπων των κομμάτων και εκείνη την περίφημη —«ο Σωτήρης θα μας δείξει τους πίνακες»— παρουσίαση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη του lockdown του Νοεμβρίου, το οποίο παρεμπιπτόντως δεν ήρθη ποτέ, ο κ. Τσιόδρας είναι άφαντος.

     

    Και με δεδομένο ότι είναι εμφανές ότι υπάρχει πρόβλημα ακριβώς στον βαθμό σύνδεσης των πολιτών με το κράτος —κοινώς, ό,τι και αν πουν η κυβέρνηση και οι επιστήμονες, όλο και λιγότεροι ακούν με διάθεση να υπακούσουν—, η απορία για την απουσία του κ. Τσιόδρα είναι δικαιολογημένα μεγάλη.

     

    Την επιθυμία-ανάγκη να επιστρέψει ο κ. Τσιόδρας στην τηλεόραση διατύπωσε σε άρθρο του στα «Νέα Σαββατοκύριακο», ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών της ΝΔ. Τίτλος του άρθρου «Η εξάντληση των “ειδικών”» (τα εισαγωγικά δικά του). Και γράφει στο τέλος:

     

    «Αντί λοιπόν οι “ειδικοί” να εξαντλούνται σε περιγέλαστες γραφειοκρατικές ρυθμίσεις, ας απαιτήσουν την αυστηρή εφαρμογή απλών κανόνων αυτοάμυνας: μάσκες, αποστάσεις, υγιεινή, αλληλοπροστασία. Αντί της χασμωδίας των τηλεπαραθύρων και προτού εξαντληθεί η πίστη μας στους “ειδικούς”, θέλουμε να ακούσουμε ξανά τον πράο και πειστικό λόγο του Σωτήρη Τσιόδρα».

     

    Είναι βέβαια ένα ερώτημα αν ο κ. Τσιόδρας θέλει να βγει τώρα και να γίνει το πρόσωπο ενός μικρού ή μεγάλου ναυαγίου.

  • Το ιδιαίτερο σήμα στο πέτο του Κουτσούμπα στην ομιλία του στη Βουλή

    Και πάλι ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, προκάλεσε συζητήσεις με την παρουσία του στη Βουλή.

     

    Τις προάλλες, κατά τη συζήτηση για την προανακριτική για τον Νίκο Παππά, ο κ. Κουτσούμπας έδωσε ένα ρεσιτάλ με το ποίημα «ραπανάκια και μαρούλια, μια παντόφλα στο κρεβάτι» (βλέπε άλλη Βαβέλ, εδώ). Τώρα, την Παρασκευή, κατά τη συζήτηση για την πανδημία σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, εμφανίστηκε με ένα σήμα στο πέτο του σακακιού του.

     

    Η πολύχρωμη κορδέλα ήταν ένας τρόπος να τιμήσει ο κ. Κουτσούμπας την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

     

    Άλλωστε λίγο νωρίτερα ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ είχε συναντηθεί στη Βουλή με εκπροσώπους της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων, ενώ και την ομιλία του στην Εθνική Αντιπροσωπεία την ξεκίνησε ως εξής:

     

    «Σήμερα απαιτείται ένα πανελλαδικά ανεπτυγμένο δίκτυο δημόσιων δομών πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης, στελεχωμένο με επαρκές εξειδικευμένο προσωπικό, με σύγχρονο εξοπλισμό για τα αυτιστικά παιδιά. Όπως απαιτείται και ανάπτυξη ενός συστήματος δημοσιών υπηρεσιών εκπαίδευσης και αποκατάστασης στην προοπτική της ισότιμης ένταξης των παιδιών στην κοινωνία και την παραγωγή.

     

    »Ας ακουστεί, με αφορμή έστω αυτή τη μέρα, πιο πλατιά, πιο δυνατά η φωνή των οικογενειών που βρίσκονται αντιμέτωπες με το φάσμα του αυτισμού. Ξέρουν καλύτερα από όλους μας τι πρέπει να γίνει».

  • Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δεν άφησε τον κορονοϊό να τον αλλάξει

    Σε άλλα νέα, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, φαίνεται πως ανέρρωσε από τον κορονοϊό από τον οποίο είχε προσβληθεί πρόσφατα και έσπευσε να αποδείξει ότι η ασθένεια δεν του άφησε κάποιο σοβαρό κατάλοιπο.

     

    Δηλαδή, εξέφρασε όπως συνηθίζει τον θαυμασμό του για τα Σώματα Ασφαλέιας, αναρτώντας μια φωτογραφία του με τον ίδιο στους δρόμους της εκλογικής του περιφέρειας μπροστά από πάνοπλους αστυνομικούς —κατά τα φαινόμενα των ειδικών δυνάμεων καταστολής— κάνοντας το σήμα της νίκης και δηλώνοντας ότι τους στηρίζει.




text
  • Το καράτε στα τυπικά προσόντα για βουλευτική έδρα


    25 Απριλίου 2024, 08:34