• Ο Μπαλάφας ανακάλυψε σχέδιο της κυβέρνησης να πεθάνει ο Κουφοντίνας για «να αλλάξει η ατζέντα»!

    Αν με αυτήν την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα στον ΣΥΡΙΖΑ ήλπιζαν ότι θα αποκομίσουν πολιτικά οφέλη, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτούν. Τη μία είναι ο Θοδωρής Δρίτσας που λέει ότι, εντάξει, δεν έγινε και τίποτα, η «17Ν» δεν τρομοκράτησε και κανέναν –ξέχασε να πει «δικό μας». Την άλλη, ο Γιάννης Μπαλάφας, που ανακαλύπτει δόλιο σχέδιο της κυβέρνησης να… πεθάνει ο τρομοκράτης, ώστε να αλλάξει η ατζέντα!

     

    Γενικά ο κ. Μπαλάφας δεν τα πάει καλά με ανοιχτά μικρόφωνα, αν θυμηθούμε τι έλεγε παλαιότερα στη Βουλή, αλλά υποτίθεται ότι έχουμε πια ξεπεράσει το επικό 2015 και έχει επικρατήσει μια κάποια σοβαρότητα.

     

    Ομως ο βουλευτής Νοτίου Τομέα και πρώην υφυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε πρόβλημα να αποκαλύψει από τον αέρα του Mega το cunning plan της κυβέρνησης. Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Δρίτσα, είπε:

     

    «Φυσικά ήταν ατυχής η φράση του κ. Δρίτσα ότι δεν τρομοκρατήθηκε κανείς από τον Κουφοντίνα και τη “17Ν”. Το βασικό είναι ότι αυτή τη στιγμή από τη μεριά του κ. Μητσοτάκη υπάρχει επιλογή να πεθάνει ο Κουφοντίνας για να αλλάξουν την ατζέντα»…

     

    Μάλιστα. A cunning plan που θα έλεγε ο Μπόλντριγκ στη «Μαύρη Οχιά». Να γίνει χαμός στην Αθήνα για να αλλάξει η ατζέντα. Από τι; Από το ότι κοντεύουμε να τελειώσουμε με την πανδημία και να κάνουμε κανονικό καλοκαίρι; Αγνωστο τι έχει στο μυαλό του ο κ. Μπαλάφας.

     

    Τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε κάπως να διορθώσει η Ολγα Κεφαλογιάννη, που επίσης ήταν προσκεκλημένη στην πρωινή εκπομπή του Mega, όχι με μεγάλη επιτυχία πάντως.

     

    «Νομίζω ότι αυτό που είπε ο κ. Μπαλάφας, κατηγορώντας ότι υπάρχει διάθεση κάποιων να αφήσουν τον Κουφοντίνα να πεθάνει, είναι άλλη μία άστοχη δήλωση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν θέλει να πεθάνει κανένας κρατούμενος, για κανένα λόγο. Ο Κουφοντίνας μπορεί να εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα που έχει στη διάθεσή του. Λυπάμαι πολύ που ο κ. Μπαλάφας είπε κάτι πολύ άστοχο», είπε η βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ.

     

    Το θέμα είναι ότι, όπως φαίνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περιέλθει σε ένα αδιέξοδο με τον Κουφοντίνα. Και ίσως ο Αλέξης Τσίπρας να έχει μετανιώσει για εκείνη τη δήλωση που έκανε το περασμένο Σάββατο…

  • Ο Βαρουφάκης ξέρει πότε θέλει να κάνει εκλογές ο Μητσοτάκης

     

    Μιας που πιάσαμε τις αριστερές πιθανολογίες, αν όχι τερατολογίες, για το τι σχεδιάζει η κυβέρνηση, να μεταφέρουμε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε σε συνέντευξή του στο YouTube ότι ξέρει τα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη.

     

    Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 αποκάλυψε ότι ο Πρωθυπουργός ήθελε να κάνει εκλογές το φθινόπωρο που πέρασε αλλά, όπως είπε, τον σταμάτησε η επιθετική έξαρση της πανδημίας.

     

    «Είμαι σίγουρος ότι θέλει να τις κάνει τον Μάιο, γιατί τον συμφέρει να κάνει εκλογές μέσα στην πανδημία, ενώ το μεγάλο αβαντάζ που έχει, τον πλήρη έλεγχο των ΜΜΕ, των καναλιών, εκλογές χωρίς προεκλογικές συγκεντρώσεις θα του καθόντουσαν πολύ καλά. Νομίζω ότι το #MeToo τώρα ίσως να του άλλαξε τα σχέδια και να προσανατολίζεται για το φθινόπωρο», ανέφερε, προσθέτοντας ότι είναι «αδύνατη» η εξάντληση της τετραετίας.

     

     

  • Ο Θεοδωρικάκος και η αίτηση πολιτογράφησης του Αλεξ Αντετοκούνμπο

    Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση την Τρίτη στο Facebook. Δημοσίευσε μια φωτογραφία του με τον Αλεξ Αντετοκούνμπο, τον τέταρτο της γνωστής φαμίλιας καλαθοσφαιριστών (Θανάσης, Γιάννης και Κώστας οι άλλοι κατά σειρά γεννήσεως, όλοι παίκτες στο αμερικανικό ΝΒΑ).

     

    Ο Βενιαμίν των Αντετοκούνμπο, παίκτης της ισπανικής Μούρθια, βρέθηκε την Τρίτη στο δημαρχείο Ζωγράφου για να καταθέσει αίτηση για ελληνική ιθαγένεια. Και ο κ. Θεοδωρικάκος ήταν εκεί. Είπε ότι είχε την τύχη να παραστεί στη διαδικασία, δηλώνοντας παράλληλα ότι νιώθει «ιδιαίτερη χαρά γιατί ως υπουργός Εσωτερικών προσέθεσα και εγώ στην προσπάθεια να αποκτήσει η χώρα μας ένα σύγχρονο σύστημα πολιτογράφησης».

     

    Το ότι ο γεννημένος το 2001 στην Αθήνα Αλέξανδρος έπρεπε να κάνει ολόκληρη διαδικασία για να εγγραφεί ως έλληνας πολίτης –και αφού τα αδέλφια του δεν είχαν καν ταυτότητα μέχρι να αρχίσουν να γίνονται γνωστοί μπασκετμπολίστες– δεν το λες βέβαια και επιτυχία του ελληνικού Κράτους. Αλλά ας πούμε ότι είναι ένα βήμα.

     

    Οπως εξάλλου είναι και ένα βήμα για τον κ. Θεοδωρικάκο να βάλει το όνομά του δίπλα σε αυτό των Αντετοκούνμπο. Ιδίως όταν αυτό αφορά τον Δήμο Ζωγράφου που ανήκει στον Νότιο Τομέα. Οπου ο αναμένεται να πολιτευτεί στις επόμενες εκλογές –όποτε και αν γίνουν αυτές– ο νυν βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ.

     

    Είχα σήμερα την τύχη να δω από κοντά τον Άλεξ Αντετοκούνμπο, που ήδη ακολουθεί τα βήματα των αδελφών του στο μπάσκετ, να…

    Δημοσιεύτηκε από Τάκης Θεοδωρικάκος – Takis Theodorikakos στις Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

     




text
  • Επρεπε να αφήσουν τη Ζωή να κάνει ένα encore πριν την ψηφοφορία


    28 Μαρτίου 2024, 22:23