• Το δείπνο Μητσοτάκη - Δένδια και γιατί τελείωσε... νωρίς

    Θεωρητικά, ένα δείπνο μεταξύ του Πρωθυπουργού και ενός κορυφαίου υπουργού, εν όψει μάλιστα της ψήφισης ενός εμβληματικού νομοσχεδίου, δεν θα έπρεπε να είναι και είδηση. Ομως το δείπνο που παρέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Νίκο Δένδια, στην οικία του στον Λυκαβηττό, ήταν είδηση.

     

    Πρώτον, διότι ο Πρωθυπουργός δεν συνηθίζει να κάνει τέτοια.

     

    Και δεύτερον, διότι αυτό το δείπνο ήρθε για να διαλύσει την όποια παραφιλολογία περί διάστασης απόψεων των δύο πολιτικών, Πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών –παραφιλολογία που διατυπώθηκε και στη Βουλή, φυσικά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Το δείπνο παρατέθηκε τη Δευτέρα και το αποκάλυψε η «Καθημερινή» στο φύλλο της Τετάρτης. Γράφει στο «Θεωρείο» ο Σταύρος Γ. Παπαντωνίου:

     

    «Τον Νίκο Δένδια και τη σύζυγό του υποδέχτηκαν τη Δευτέρα το βράδυ στο σπίτι τους στον Λυκαβηττό, ο Κυριάκος και η Μαρέβα Μητσοτάκη. Η πρόσκληση σε δείπνο έδωσε την ευκαιρία στον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών να συζητήσουν σε πιο χαλαρό κλίμα, από ό,τι στο Μέγαρο Μαξίμου, για τα βαριά θέματα εξωτερικής πολιτικής, με πρώτο φυσικά στο μενού, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Βεβαίως, η συνάντηση δείχνει πως παρότι διάφοροι καλοθελητές εντοπίζουν αποκλίσεις και διαφοροποιήσεις, ο συντονισμός είναι απόλυτος και η συνεννόηση διαρκής. Αλλωστε, οι προσκλήσεις για δείπνο στην πρωθυπουργική κατοικία σε υπουργός δεν είναι πολύ συχνές. Η βραδιά είχε και τις χαλαρές στιγμές της, έκλεισε όμως νωρίς λόγω των περιορισμών στην κυκλοφορία, που έχουν εντολή να τηρούν άπαντες στην κυβέρνηση».

  • Ο Συρίγος λέει ότι οι αστυνομικοί στα πανεπιστήμια θα έχουν σπρέι πιπεριού - ο Χρυσοχοΐδης τον διαψεύδει

    Μια ενδιαφέρουσα συνομιλία του με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αποκάλυψε στα «Νέα» της Τετάρτης ότι είχε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος. Αφορμή ήταν οι καταγγελίες κάποιων από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ της Νίκης Κεραμέως η κυβέρνηση επανασυστήνει το «σπουδαστικό» της Ασφάλειας που δρούσε επί δικτατορίας.

     

    Εγραψε στην στήλη «Στίγμα»:

     

    «Αποφασίζω να τηλεφωνήσω στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπουργό Προστασίας του Πολίτη και συνυπογράφοντα το σχετικό νομοσχέδιο, από κοινού με την υπουργό Παιδείας κυρία Κεραμέως.

     

    Μα είναι δυνατόν, όπλα στο πανεπιστήμιο; Πού ζούμε; τον ρωτώ. Αυτά μόνο η χούντα τα έκανε, προσθέτω οργισμένος.

    – Ποια όπλα, μου λες, με ρωτάει με τη σειρά του.

    – Οπλα, με σφαίρες, του δηλώνω. Οπλα που σκοτώνουν.

    – Ψέμα, τεράστιο ψέμα, μου απαντάει. Κανένα όπλο. Το έχω δηλώσει σε όλους τους τόνους. Κανένα όπλο, πουθενά.

    – Μα αυτό γράφεται… 

    – Δεν με ενδιαφέρει τι γράφεται. Οι αστυνομικοί θα είναι άοπλοι. Αοπλοι, το καταλαβαίνεις; Θα φέρουν κλομπ μόνο και χειροπέδες.

    – Ούτε σπρέι πιπεριού, ας πούμε;

    -Ούτε, το απαγορεύει ο νόμος.

     

    Κατάλαβα. Αλλη μια περίπτωση που μας αποδεικνύει το γνωστό “αντιπολίτευση για τα μπάζα” της αντιπολίτευσης και δη της αξιωματικής…»

     

    Θα πείτε τώρα, πού κολλάει σε όλο αυτό ο Αγγελος Συρίγος, βουλευτής της ΝΔ και υφυπουργός Παιδείας με αρμοδιότητα τα πανεπιστήμια.

     

    Κολλάει στο γεγονός ότι την ώρα που ο δημοσιογράφος των «Νέων» εξοργιζόταν με τους Συριζαίους, ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας της κυβέρνησης δήλωνε ότι οι αστυνομικοί στα πανεπιστήμια θα έχουν σπρέι πιπεριού.

     

    «Οι αστυνομικοί δεν θα φέρουν πυροβόλα όπλα, θα έχουν μαζί τους σπρέι πιπεριού για ατομική προστασία και αστυνομικό κλομπ. Αυτά είναι τα όπλα ατομικής προστασίας τα οποία θα φέρουν οι αστυνομικοί, δεν είναι πυροβόλα όπλα οπότε υπό αυτή την έννοια δεν είναι όπλα μέσα στο πανεπιστήμιο», είπε ο κ. Συρίγος σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά 90,1».

     

    Επομένως, μια απορία παραμένει να υπάρχει: Θα έχουν σπρέι πιπεριού οι αστυνομικοί των πανεπιστημίων ή όχι; Επιτρέπονται, όπως λέει ο αρμόδιος για τα ΑΕΙ υφυπουργός, ή απαγορεύονται, όπως λέει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη;

  • Η γραβάτα του Βασίλη Κεγκέρογλου έχει κάτι το πολύ κεντροαριστερό

    Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, δίνει έναν δικό του προσωπικό τόνο στο πολύπαθο αυτό κόμμα της Κεντροαριστεράς –πολύπαθο με την έννοια ότι όταν ο κ. Κεγκέρογλου πρωτοεκλεγόταν βουλευτής Ηρακλείου, το ΠΑΣΟΚ είχε «μπετοναρισμένο» ένα 40%, ενώ τώρα έχει αλλάξει όνομα και έχει «μπετονάρει» το 8%.

     

    Τέλος πάντων, αυτά ας τα βρουν στη Χαριλάου Τρικούπη, άλλωστε ο Χάρης Καστανίδης ζήτησε να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ, λες και έφυγαν ποτέ από εκεί. Το θέμα μας είναι ο κ. Κεγκέρογλου.

     

    Ο οποίος σε ένα όμορφο στιγμιότυπο στο γραφείο του στη Βουλή επιδείκνυε τη γραβάτα του, που φέρει τη φίρμα «Socialdemokraterna».

    Το περιστατικό κατέγραψε το parapolitika.gr, σημειώνοντας πως «Socialdemokraterna» λέγεται το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Σουηδίας.




text
  • Ωραίες οι στολές. Δεν κάνουν μόνο για αφή φλόγας, αλλά και για μπουρλότο κανονικό


    18 Μαρτίου 2024, 22:51