• Και η Κριστιάν Αμανπούρ σχολίασε τον -χωρίς φανελάκι- εμβολιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη

    Την πρώτη ημέρα των εμβολιασμών, ήταν 27 Δεκεμβρίου 2020, όλη η χώρα, τα ημεδαπά social media τέλος πάντων, μιλούσαν για το φανελάκι που φορούσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Τώρα, στη δεύτερη δόση του εμβολίου, 18 Ιανουαρίου 2021, όλοι συζητούσαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν φορούσε φανελάκι.

     

    Επειδή τελικά ακόμα και ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού είναι ένα θέμα που διεξάγεται σε όρους φαίνεσθαι και ανάλογα με το πώς μεταβολίζεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενδιαφέρον έχει το σχόλιο της διάσημης αμερικανίδας δημοσιογράφου Κριστιάν Αμανπούρ που δημοσίευσε τη φωτογραφία του κ. Μητσοτάκη στον λογαριασμό της στο Twitter.

     

    «Αυτός είναι υποδειγματικός τρόπος εμβολιασμού, Πρωθυπουργέ», έγραψε η 63ετής δημοσιογράφος του CNN, αποδίδοντας τα εύσημα στον κ. Μητσοτάκη και προβάλλοντας την εικόνα σε ένα διεθνές ακροατήριο.

    Αρα, σε όρους πολιτικής επικοινωνίας, αυτή η εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη πέτυχε τον σκοπό της.

  • Η φωτογραφία από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Εσωτερικών είχε κάτι το περίεργο

    Μιας που πιάσαμε τις εικόνες του Κυριάκου Μητσοτάκη, να πούμε ότι κάτι ασυνήθιστο συνέβη κατά την επίσκεψή του, την Τρίτη, στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου συνάντησε τη νέα πολιτική ηγεσία, δηλαδή τον Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή του, Στέλιο Πέτσα.

     

    Ναι, είπε πολλά και πολύ ενδιαφέροντα ο Πρωθυπουργός –για την κατάργηση της απλής αναλογικής στις εκλογές της αυτοδιοίκησης ή για την προώθηση της τηλεργασίας των δημοσίων υπαλλήλων (αυτό το θέαμα θα θέλαμε να το απολαύσουμε κάποια στιγμή, αλλά με ποπκόρν)– όμως κάνει εντύπωση μια προχειρότητα:

     

    Οι τρεις τους, ο Πρωθυπουργός, ο υπουργός και ο αναπληρωτής του, στήθηκαν και μίλησαν μπροστά σε μια επιγραφή για ένα συνέδριο του υπουργείου με ημερομηνία 17 Νοεμβρίου 2020. Δεν μπορούσαν να βγάλουν την επιγραφή; Δεν είχε άλλη αίθουσα; Ή κανείς από τους καινούργιους δεν το σκέφτηκε ότι θα υπάρχει μια φωτογραφία τους –η πρώτη σε αυτό το υπουργείο– με τον Πρωθυπουργό από τις 19 Ιανουαρίου 2021 και θα γράφει 17 Νοεμβρίου 2020;

  • Συγκρίσεις: το έλλειμμα της χρονιάς της πανδημίας και το έλλειμμα του... 2009

    H ανακοίνωση του κρατικού ελλείμματος ύψους 18,2 δισ. ευρώ για το 2020 προκάλεσε αίσθηση, έγινε και πρωτοσέλιδο στην «Εφ. Συν.» που μίλησε για δημοσιονομικό τρόμο στην κυβέρνηση.

     

    Οντως, 18,2 δισ. ευρώ, σχεδόν το 10% του ΑΕΠ δεν το λες και λίγο –είναι το τρομακτικό λογιστικό αποτύπωμα μιας πανδημίας που προκάλεσε δύο σκληρές καραντίνες με πάγωμα σχεδόν κάθε οικονομικής δραστηριότητας επί μήνες, καταβύθισε την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία στερώντας από τη χώρα μας σημαντικά έσοδα και δημιούργησε ανάγκες για να ανοίξουν τα δημόσια ταμεία ώστε να στηριχθούν οι πληττόμενες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι.

     

    Αλλά για να έχουμε μια τάξη μεγέθους: το 2009, χωρίς τίποτε από όλα αυτά, με τη χώρα «θωρακισμένη», το έλλειμμα έφτασε στα 34 δισ. ευρώ.




text
  • Ο Βελόπουλος καλεί τους βουλευτές της ΝΔ να μην εμφανιστούν στις εκκλησίες και προκαλέσουν ένταση στο ποίμνιο. Η επιτομή του χριστιανικού λόγου


    25 Απριλίου 2024, 11:30