• Τι βιβλία αγόρασε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχίζει να δίνει μαθήματα πολιτικής επικοινωνίας –καίτοι δικαστικός. Εκτός από τις εθιμοτυπικές και μη επισκέψεις της, πέρα από τα μηνύματά της –μίλησε με τους ναυτικούς μας που βρίσκονται μακριά, πήγε στο «Σωτηρία» για να ευχαριστήσει τους υγειονομικούς που δίνουν τη μάχη κατά της Covid-19– μάς προσφέρει σταθερά και μια ιδέα για το πρόσωπο πίσω από το ύπατο αξίωμα.

     

    Σε ανάρτησή της στο Facebook, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η κυρία Σακελλαροπούλου μας αποκάλυψε ποια βιβλία αγόρασε με αφορμή τις γιορτές. Ξεχωρίζουν το «Ελλάδα, η Βιογραφία ενός Σύγχρονου Εθνους» του Ρόντερικ Μπίτον, το «Δυο βήματα μπρος, ένα πίσω» του Νίκου Αλιβιζάτου, τα απομνημονεύματα του Μπαράκ Ομπάμα και τα διηγήματα της Ρέας Γαλανάκη.

     

    Εξίσου ενδιαφέρον ωστόσο, είχε και η σημείωσή της για την ανάγνωση σε έναν κόσμο που τρέχει:

     

    «Μπορεί οι αργοί ρυθμοί που προϋποθέτει η ανάγνωση να συγκρούονται με την ταχύτητα της συνεχόμενης και κάποτε ανατρεπτικής ροής των γεγονότων τα οποία απαιτούν την προσοχή και την παρέμβασή μας, ωστόσο μέσω της ανάγνωσης προσδίδουμε διαύγεια και νόημα στην μαρτυρία των πραγμάτων. Αποσπόμαστε από τον βόμβο των ετερόκλητων ερεθισμάτων και συγκεντρωνόμαστε στη “μουσική της σκέψης”, όπως θα έλεγε ο Στάινερ. Και τότε, αρχίζει να ξετυλίγεται ο διάλογος με τον εαυτό και με τους άλλους, που μας βοηθά να συγκροτήσουμε και να σταθεροποιήσουμε την ταυτότητά μας».

     

    Μπορεί οι αργοί ρυθμοί που προϋποθέτει η ανάγνωση να συγκρούονται με την ταχύτητα της συνεχόμενης και κάποτε…

    Δημοσιεύτηκε από Katerina Sakellaropoulou στις Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020

  • Η σύζυγος του υπουργού και η εμβολιαστική ανθρωποφαγία

    Η αναγνώριση του λάθους είναι πολύτιμο εργαλείο στην πολιτική. Διότι εκτός των άλλων εξουδετερώνει την περαιτέρω κριτική εκ μέρους του αντιπάλου.

     

    Ετσι, στην κυβέρνηση αναδιπλώθηκαν όταν διαπίστωσαν, με κάποια καθυστέρηση βέβαια, ότι χτύπαγαν στο παγόβουνο των εμβολιασμών κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων που από 45 έγιναν ξαφνικά 126 για να καταλήξουν τελικά 68. Σε κάθε περίπτωση, επειδή ήταν ζήτημα αρχής και επειδή στην υπόλοιπη Ευρώπη οι υπουργοί περιμένουν στη σειρά τους να εμβολιασθούν, ορθώς ανακλήθηκε ο σχεδιασμός.

     

    Οπότε; Οπότε ξαφνικά ξέμειναν τα τρολ από φωτογραφίες κυβερνητικών στελεχών να εμβολιάζονται. Μέχρι που βρέθηκε η σύζυγος ενός υπουργού, του Κωστή Χατζηδάκη εν προκειμένω, η οποία είχε την… ατυχία να δημοσιοποιήσει τον δικό της εμβολιασμό. Η ίδια βέβαια, η Πόπη Καλαϊτζή, θύμιζε στην ανάρτησή της, σε αυτούς που ίσως δεν το ήξεραν, ότι είναι γιατρός και μάλιστα σε νοσοκομείο που δέχεται ασθενείς με Covid-19, αλλά εντάξει μωρέ, μην αφήνεις τις λεπτομέρειες να σου χαλούν ένα ωραίο αντιπολιτευτικό θέμα.

     

     

    Ετσι παρουσιάστηκε ως δήθεν σκάνδαλο ότι η σύζυγος υπουργού δήθεν παρέκαμψε τη σειρά για να εμβολιασθεί.

     

    Oμως η σύζυγος-γιατρός ακολούθησε πλήρως το πρωτόκολλο καθώς υπηρετεί σε νοσοκομείο αναφοράς και μάλιστα σε τμήμα που έχει ήδη περιστατικά γιατρών που μολύνθηκαν από τον κορoνοϊό. Ούτε αυτό όμως έπεισε. Ούτε καν οι συνάδελφοί της που βγήκαν δημοσίως και την υπερασπίστηκαν τονίζοντας ότι ως γιατρός φυσικής αποκατάστασης εμβολιάστηκε κανονικά με τη σειρά της, καθώς έρχεται σε καθημερινή επαφή με βαρέως και χρόνια πάσχοντες αλλά και ηλικιωμένους ασθενείς.

     

    Αν μάλιστα δεν είχε εμβολιαστεί, τότε θα την κατηγορούσαν ευλόγως ότι ως σύζυγος υπουργού δεν έδινε το καλό παράδειγμα και στήριζε το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Τώρα που έκανε κανονικά, στην ώρα της, το εμβόλιο πάλι δεν είναι ευχαριστημένοι διότι, είπαμε, εκτός από γιατρός είναι και σύζυγος υπουργού και εύκολος στόχος για να πληρώσει κάθε αστοχία ή λάθος της κυβέρνησης. Ετσι έφτασαν οι γνωστοί μακελάρηδες με πρωτοσέλιδα σεξιστικά σχόλια να συνεχίσουν την εμβολιαστική ανθρωποφαγία, επιμένοντας στα fake news. Εξάλλου από πότε η αλήθεια είναι ικανή να χαλάσει ένα εντυπωσιακό πρωτοσέλιδο που συνδυάζει μια γυναίκα υπουργού με ένα ανύπαρκτο σκάνδαλο;

  • Ο Αδωνις Γεωργιάδης εμβολιάστηκε - και δεν το ανήρτησε στα social media!

    Στην υπόθεση της Πόπης Καλαϊτζή, αναφέρθηκε και ο Αδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική παρέμβασή του στο Open, φωτίζοντας την αλήθεια και καταδικάζοντας τις επιθέσεις που δέχτηκε η γιατρός, αλλά η είδηση δεν είναι εδώ. Είναι ότι ο υπουργός Ανάπτυξης εμβολιάστηκε και αυτός, αλλά δεν έβγαλε σέλφι!

     

    «Πρώτα απ’ όλα εγώ εμβολιάστηκα. Δεν ζήτησα να εμβολιαστώ. Με πήραν τηλέφωνο από την Επιτροπή (Εμβολιασμών) και είπαν ότι “είναι ώρα σας να κάνετε το εμβόλιό σας αύριο, τάδε ώρα στο τάδε νοσοκομείο”. Και πήγα και εμβολιάστηκα, δεν έκανα σέλφι, δεν έκανα ανάρτηση, δεν έκανα τίποτε απ’ όλα αυτά» είπε για να παραδεχτεί ακολούθως:

     

    «Ασφαλώς η πολύ μεγάλη δημοσιότητα που δόθηκε ήταν λάθος –εγώ δεν την έκανα για τον εαυτό μου– αντιλαμβάνομαι τη δυσφορία της κοινής γνώμης από αυτό και την παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου από αυτό, αλλά υπήρξαν και υπερβολές». Και έπειτα αναφέρθηκε στην ιστορία της συζύγου του Κωστή Χατζηδάκη.

     

    Η είδηση βέβαια δεν είναι ο εμβολιασμός του υπουργού Ανάπτυξης –έστω και αν δεν ήταν στους πρώτους «45» που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση και το όνομά του προστέθηκε μετά. Η είδηση είναι το γεγονός ότι επέδειξε απίστευτη αυτοσυγκράτηση και δεν ανήρτησε τον εμβολιασμό του στα social media. «Εγώ είμαι γενικά των social, δεν είμαι κάνας “σιωπηρός” τύπος», παραδέχτηκε.

     

    Αρα με κάποιον τρόπο αυτό μπορεί να θεωρηθεί μια… άγνωστη παρενέργεια του εμβολίου της Pfizer: κάνει τον Αδωνι να μην θέλει τα social media. Εστω και για λίγο.

  • H Αλέκα Παπαρήγα έδωσε συνέντευξη στο Podcast της ΚΝΕ και δήλωσε «γκατζετάκιας»

    Γενικά η Αλέκα Παπαρήγα, από την εποχή που αποχώρησε από την ηγεσία του ΚΚΕ το 2013, δεν δίνει συνεντεύξεις. Μπορεί να αρθρογραφεί και να δίνει διαπρύσιες ομιλίες στη Βουλή -είναι βουλευτής Επικρατείας- αλλά συνεντεύξεις δεν δίνει.

     

    Εκανε μία εξαίρεση, όταν της το ζήτησαν από την ΚΝΕ. Ετσι, η κυρία Παπαρήγα βρέθηκε στο στούντιο του Podcast της ΚΝΕ στην πρώτη της συνέντευξη μετά από επτά χρόνια, με τον πιασάρικο τίτλο «flashback δεκαετίας».

     

    Η 75ετής πρώην ηγέτης του ΚΚΕ απάντησε σε πολλές ερωτήσεις που είχε στείλει το κοινό για γεγονότα και συμπεράσματα της προηγούμενης δεκαετίας, όπως την περίοδο 2010-2012, την οικονομική κρίση, τις αλλαγές του πολιτικού σκηνικού, το δημοψήφισμα του ’15, τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αν το ΚΚΕ θέλει να κυβερνήσει, αν ο 21ος αιώνας θα σημαδευτεί από κοινωνικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις και πολλά ακόμη, εκπλήσσοντας τους συνομιλητές της.

     

    Συστήθηκε για παράδειγμα ως «γκατζετάκιας», ενώ μίλησε για τη συνεπιμέλεια την οποία αναγνώρισε ως θετικό βήμα. Τα υπόλοιπα, ιδιαίτερα ενδιαφέροντα όλα υπό μία έννοια, εδώ:




text
  • Εκτός Μαξίμου Παπασταύρου και Μπρατάκος για το ποτό με τον Ευ. Μαρινάκη. Γίνεται όλο και πιο συναρπαστικό


    28 Μαρτίου 2024, 19:53