204
Το σύνθημα που έγραψαν άγνωστοι στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή | Twitter

Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το μπαράζ βανδαλισμών σε εβραϊκά μνημεία: «Δεν μας φοβίζουν!»

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2020, 16:15
Το σύνθημα που έγραψαν άγνωστοι στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή
|Twitter

Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το μπαράζ βανδαλισμών σε εβραϊκά μνημεία: «Δεν μας φοβίζουν!»

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2020, 16:15

Το «νέο κύμα βανδαλισμών που εξαπολύουν οι οπαδοί της μισαλλοδοξίας και του φανατισμού προκειμένου να δηλώσουν την παρουσία τους σε μια περίοδο που η Πολιτεία, η κοινωνία και πρόσφατα η Ελληνική Δικαιοσύνη καταδίκασαν τα νεοναζιστικά μορφώματα ως εγκληματικές οργανώσεις», καταδικάζει, με ανακοίνωσή του, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος.

«Δεν μας φοβίζουν!», τονίζει το ΚΙΣΕ για τους δράστες των επιθέσεων και σημειώνει ότι «η ανοχή στον βανδαλισμό νεκροταφείων και μνημείων είναι ανοχή στον βανδαλισμό της μνήμης και του πολιτισμού, είναι ανοχή στον αντισημιτισμό».

Στην ανακοίνωση καλεί τις διωκτικές αρχές να προβούν στη σύλληψη των υπευθύνων «για να παραπεμφθούν επιτέλους στη Δικαιοσύνη» και υπογραμμίζει ότι δεν πρέπει να υπάρξει ανοχή σε συμπεριφορές που επιχειρούν να επιβάλουν τον σκοταδισμό στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι στο μπαράζ βεβηλώσεων εβραϊκών μνημείων και νεκροταφείων προστέθηκε, την περασμένη Παρασκευή, ο νέος βανδαλισμός του Μνημείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, όπου άγνωστοι έγραψαν το σύνθημα «With Jews you lose».

Είχαν προηγηθεί οι βανδαλισμοί με γκράφιτι, «Juden Raus», στο εβραϊκό νεκροταφείο της Αθήνας και «Death to Israel» στο εβραϊκό νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης, καθώς και τέσσερις τάφοι σπασμένοι στο εβραϊκό νεκροταφείο της Ρόδου.

Με τη φράση Death to Israel βεβήλωσαν το εβραϊκό νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...