228
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου σε κυβερνητική σύσκεψη στις 21 Ιουνίου | Abir Sultan/Pool via REUTERS

Ισραήλ: Συναγερμός από τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2020, 22:34
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου σε κυβερνητική σύσκεψη στις 21 Ιουνίου
|Abir Sultan/Pool via REUTERS

Ισραήλ: Συναγερμός από τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2020, 22:34

Μπροστά σε μια κατάσταση που θα μπορούσε να εξελιχθεί επικίνδυνα βρίσκεται το Ισραήλ, το οποίο καταγράφει ρεκόρ νέων κρουσμάτων του κορονοϊού μόλις χαλάρωσε τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που είχε επιβάλει.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ είχε αποφασίσει προ ημερών να άρει τους περιορισμούς, αλλά και να επιτρέψει ταξίδια των πολιτών στο εξωτερικό και για τουρισμό. Μόλις την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Νετανιάχου είχε ανακοινώσει, παρουσία του έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι οι ισραηλινοί τουρίστες θα αρχίσουν να έρχονται -«αν όλα πάνε καλά»- στην Ελλάδα από την 1η Αυγούστου.

Την Τρίτη καταγράφηκαν 459 νέα περιστατικά, ο μεγαλύτερος αριθμός από τις 22 Απριλίου όταν είχαν επιβεβαιωθεί 556 νέα κρούσματα. Τα τεστ έφτασαν σχεδόν τις 14.000 σε μία ημέρα.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι 40 από τους νοσηλευόμενους είναι σε σοβαρή κατάσταση και ότι 37 είναι σε μηχανική υποστήριξη.

Μέχρι σήμερα, στο Ισραήλ καταγράφονται 21.467 κρούσματα και 308 θάνατοι.

Ο πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου συγκάλεσε την Τρίτη την υπουργική επιτροπή για τη διαχείριση της εξελισσόμενης υγειονομικής κρίσης.

Η κυβέρνηση αποφάσισε τοπικά lockdown μίας εβδομάδας, με περιορισμούς στην είσοδο και την έξοδο: ένα είναι στο Ελάντ στα κεντρικά και άλλο ένα αφορά την Τιβεριάδα, στα βόρεια. Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι, όπου θα χρειαστούν μέτρα, δεν θα πρόκειται για ολική απαγόρευση, αλλά ότι οι πολίτες «θα παίρνουν ανάσες».

Εν τω μεταξύ, έγραψε σχετικά η Haaretz, πολλά σχολεία έκλεισαν λόγω της ύπαρξης νέων κρουσμάτων σε μαθητές και προσωπικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...