207
Ισπανοί γιατροί εκφράζουν την ευχαρίστησή τους στο χειροκρότημα πολιτών | REUTERS/Sergio Perez

Ισπανία: Στους 637 οι νεκροί από κορονοϊό σε μία ημέρα, κάμψη δείχνουν οι αριθμοί

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2020, 13:43
Ισπανοί γιατροί εκφράζουν την ευχαρίστησή τους στο χειροκρότημα πολιτών
|REUTERS/Sergio Perez

Ισπανία: Στους 637 οι νεκροί από κορονοϊό σε μία ημέρα, κάμψη δείχνουν οι αριθμοί

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2020, 13:43

Ολο και σαφέστερη γίνεται η κάμψη του αριθμού των θανάτων και των νέων κρουσμάτων στην Ισπανία, αν και οι αριθμοί παραμένουν δυσθεώρητα υψηλοί. Σχεδόν ένας άνθρωπος κάθε δύο λεπτά εξακολουθεί να χάνει τη ζωή του στη χώρα…

Τη Δευτέρα οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 637 νέοι θάνατοι στη χώρα. Είναι η τέταρτη συνεχόμενη ημέρα με πτώση –την Πέμπτη 2 Απριλίου η χώρα κατέγραφε 950 νεκρούς– και ο χαμηλότερος αριθμός από τις 24 Μαρτίου, είδηση που δίνει ένα περιθώριο αισιοδοξίας ότι η μάχη «γυρίζει».

Συνολικά έχουν πεθάνει 13.055 άνθρωποι, ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός στον κόσμο, μετά την Ιταλία.

Τα κρούσματα ξεπερνούν τα 135.000, ενώ περί τους 60.000 ανθρώπους χρειάστηκαν νοσηλεία ή βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε νοσοκομείο. Ο αριθμός αυτών που χρειάστηκαν εισαγωγή σε ΜΕΘ ανέρχεται σε 6.931, αυξημένος μόλις κατά 1% σε σχέση με το Σάββατο. Ακόμη, ο αριθμός όσων ανέρρωσαν ανέρχεται σε περίπου 40.000.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ρυθμός επέκτασης της πανδημίας μειώνεται σε όλες τις επαρχίες, ανέφεραν ακόμη τη Δευτέρα οι Αρχές.

Σε όλο τον κόσμο, οι θάνατοι ξεπέρασαν σήμερα Δευτέρα τους 70.000. Η Ισπανία είναι δεύτερη στον κόσμο σε αριθμό θανάτων μετά την Ιταλία και δεύτερη στον κόσμο σε κρούσματα μετά τις ΗΠΑ.

Τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα στην Ισπανία θα διατηρηθούν τουλάχιστον ως τα τέλη Απριλίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...