305
Τα μικρά παιδιά παρελαύνουν στο καρναβάλι φορώντας ναζιστικές στολές | Twitter

Ισπανία: Σάλος για την παρέλαση «ναζί αξιωματικών» σε παιδικό καρναβάλι

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2020, 20:47
Τα μικρά παιδιά παρελαύνουν στο καρναβάλι φορώντας ναζιστικές στολές
|Twitter

Ισπανία: Σάλος για την παρέλαση «ναζί αξιωματικών» σε παιδικό καρναβάλι

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2020, 20:47

Σάλο και έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός Ισπανίας έχει προκαλέσει η εμφάνιση έφηβων καρναβαλιστών με ναζιστικές στολές σε αποκριάτικη παρέλαση στην πόλη Κάμπο ντε Καπιτάνα, νότια της Μαδρίτης.

Τα μικρά παιδιά, φορώντας ναζιστικές στολές και κρατώντας όπλα, παρέλασαν στο κέντρο της μικρής πόλης, ενώ στη συνέχεια από πίσω τους ακολουθούσε ένα άρμα που απεικονίζε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης με τις καπνοδόχους.

Ακολούθως, με συνοδεία μουσικής, παρέλασαν και κάποιες συμμαθήτριές τους κρατώντας σημαίες του Ισραήλ.

Το επίμαχο γκρουπ ήταν η ομάδα «El Chaparral Cultural Association», η οποία υποστήριξε ότι η πρόθεσή της ήταν «να τιμήσει τους έξι εκατομμύρια Εβραίους άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα και όλους όσους έζησαν διώξεις λόγω της φυλής, του χρώματος, της σεξουαλικής κατεύθυνσης, της θρησκείας τους ή των πολιτικών τους πεποιθήσεων».

Ο σκηνοθέτης του καλλιτεχνικού συγκροτήματος, επίσης, ζήτησε συγγνώμη και κατέστησε σαφές ότι «ο στόχος ήταν απλώς να ευαισθητοποιήσει για το ζήτημα του Ολοκαυτώματος».

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, μετά τον σάλο, υποστήριξε ότι είχε δώσει την σχετική άδεια στο επίμαχο γκρουπ πιστεύοντας ότι αυτό που θα παρουσιάσουν «θα τιμά το παρελθόν, αλλά διαψεύστηκαν».

Σύντομα, το συμβάν προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της πρεσβείας του Ισραήλ στη Μαδρίτη, αλλά και του Μουσείου του Αουσβιτς.

Η πρεσβεία, σε ανάρτηση στο Twitter, έκανε λόγο για «άθλιο και αποτροπιαστικό ευτελισμό του Ολοκαυτώματος που χλευάζει τους 6 εκατομμύρια Εβραίους που δολοφονήθηκαν από τους ναζί».

«Είναι πολύ δύσκολο να περιγραφεί η εικόνα: η ανατροπή της Ιστορίας με κιτς τρόπο και χωρίς κανένα σεβασμό» αναφέρεται σε tweet του Μουσείου του Αουσβιτς.

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το συμβάν, εκπρόσωποι της ισραηλινής πρεσβείας στην Ισπανία μίλησαν με τον δήμαρχο της πόλης, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...