232
Τα ζώα είναι παγιδευμένα για ημέρες πάνω στο πλοίο | theguardian.com

Ισπανία: Προς σφαγή 900 αγελάδες που έχουν παγιδευτεί για εβδομάδες σε πλοίο

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2021, 11:20
Τα ζώα είναι παγιδευμένα για ημέρες πάνω στο πλοίο
|theguardian.com

Ισπανία: Προς σφαγή 900 αγελάδες που έχουν παγιδευτεί για εβδομάδες σε πλοίο

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2021, 11:20

Σχεδόν 900 αγελάδες, που ήταν στοιβαγμένες σε πλοίο που έχει αγκυροβολήσει στην Καρθαγένη της Ισπανίας, τελικά θα σφαγιαστούν, σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο των ισπανικών κτηνιατρικών υπηρεσιών που περιήλθε στην κατοχή του Reuters.

Το πλοίο «Karim Allah» έδεσε στην Καρθαγένη την Πέμπτη, αφού περιπλανήθηκε για μήνες στη Μεσόγειο, αναζητώντας έναν αγοραστή για τα 895 βοοειδή που μεταφέρει.

Σε ποιον ανήκουν τα ζώα δεν είναι ξεκάθαρο. Ο αρχικός εξαγωγέας, η World Trade, λέει ότι δεν είναι υπεύθυνη για τα ζώα καθώς τα έχει ήδη πουλήσει.

Τα ζώα απορρίφθηκαν από πολλές χώρες, καθώς εκφράζονταν φόβοι ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό της κυανής γλώσσας, ο οποίος προκαλεί αιμορραγίες στα ζώα, αλλά δεν απειλεί τον άνθρωπο.

Οι αγελάδες έχουν ταλαιπωρηθεί από το μακρύ ταξίδι, ενώ κάποιες είναι άρρωστες. Τα ζώα δεν είναι δυνατόν να μεταφερθούν εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε να επιτραπεί η είσοδός τους στο ευρωπαϊκό έδαφος.

Αρχικά προορίζονταν να πωληθούν στην Τουρκία, ωστόσο οι Αρχές εκεί εμπόδισαν το φορτίο και ανέστειλαν τις εισαγωγές ζωντανών ζώων από την Ισπανία, λέγοντας πως οι αγελάδες ενδέχεται να πάσχουν από τον ιό. Η Τουρκία δεν εξέτασε τα ζώα, ωστόσο ήταν γνωστό ότι εστία του ιού είχε πρόσφατα εντοπιστεί στην ισπανική επαρχία Ουέσκα.

Μετά την απόρριψη των τουρκικών αρχών, το πλοίο μετατράπηκε σε διεθνή παρία, καθώς διάφορες χώρες αρνήθηκαν να του επιτρέψουν την είσοδο στα λιμάνια τους ακόμα και για να ανεφοδιαστεί με ζωοτροφές, με αποτέλεσμα οι αγελάδες να ταξιδεύουν πολλές ημέρες πίνοντας μόνο νερό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News