241
O άτυχος 21χρονος προπονητής | Twitter / Atletico Portada Alta

Ισπανία: Πέθανε από κορονοϊό ενώ έπασχε από λευχαιμία χωρίς να το ξέρει

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2020, 19:05
O άτυχος 21χρονος προπονητής
|Twitter / Atletico Portada Alta

Ισπανία: Πέθανε από κορονοϊό ενώ έπασχε από λευχαιμία χωρίς να το ξέρει

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2020, 19:05

Τη ζωή του από τον κορονοϊό έχασε ένας 21χρονος προπονητής ποδοσφαίρου στην Ισπανία, ο οποίος είχε διαγνωστεί με λευχαιμία μόλις μερικές ώρες νωρίτερα.

Οπως αναφέρει ο Independent, ο Φρανθίσκο Γκαρσία ήταν εξαιρετικά άτυχος καθώς ενημερώθηκε πως πάσχει από μια σπάνια μορφή λευχαιμίας, όταν κατέφυγε το Σάββατο στο νοσοκομείο με συμπτώματα κορονοϊού.

Οι γιατροί του πήραν αίμα και εκεί πάνω κατάλαβαν πως ο αθλητής έπασχε ήδη από καρκίνο του αίματος.

Ως αποτέλεσμα, η ασθένεια είχε καταβάλλει εξαιρετικά το ανοσοποιητικό του, καθιστώντας τον πολλαπλά πιο ευάλωτο στον Covid-19 από τα άτομα της ηλικίας του, με την υγεία του να επιδεινώνεται ραγδαία μέσα σε λίγες μόλις ώρες.

Η Atletico Portada Alta με έδρα τη Μάλαγα όπου ήταν προπονητής στην ομάδα νέων, επιβεβαίωσε το θάνατό του την Κυριακή, με τον πρόεδρο του κλαμπ να αποκαλύπτει το πόσο αστραπιαία επιδεινώθηκε η κατάστασή του.

«Ο Φρανθίσκο ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος και πολύ ταλαντούχος προπονητής. Είμαστε όλοι ακόμα σε κατάσταση σοκ. Το νοσοκομείο με ενημέρωσε στις 7 το απόγευμα της Κυριακής πως η κατάστασή του είχε σταθεροποιηθεί. Όμως, μία ώρα αργότερα… έσβησε. Ο κορωνοϊός συνέπεσε με μία άσχημη ασθένεια από την οποία έπασχε. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πεπ Μπουένο.

Οι γιατροί είπαν πως αν ο Γκαρσία δεν είχε λευχαιμία, φυσικά και θα είχε επιβιώσει από τον κορονοϊό.

Ο 21χρονος έγινε ο πέμπτος άνθρωπος που κατέληξε από την ασθένεια στην περιοχή της Μάλαγας – με τα άλλα τέσσερα θύματα, ωστόσο, να είναι άνω των 70 χρόνων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...