217
Το δυστύχημα συνέβη σε περιοχή κοντά στη Βαρκελώνη | REUTERS/Albert Gea

Βαρκελώνη: Κατολισθήσεις προκάλεσαν εκτροχιασμό τρένου με ένα νεκρό και δεκάδες τραυματίες

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2018, 15:38
Το δυστύχημα συνέβη σε περιοχή κοντά στη Βαρκελώνη
|REUTERS/Albert Gea

Βαρκελώνη: Κατολισθήσεις προκάλεσαν εκτροχιασμό τρένου με ένα νεκρό και δεκάδες τραυματίες

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2018, 15:38

Eνας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι 49 τραυματίστηκαν, από τους οποίους οι πέντε σοβαρά, κατά τον εκτροχιασμό τρένου κοντά στην Βαρκελώνη νωρίς την Τρίτη.

Το δυστύχημα οφείλεται σε κατολίσθηση που σημειώθηκε έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις.

Το τρένο με 133 επιβαίνοντες εκτελούσε το δρομολόγιο μεταξύ της πόλης Μανρέσα και της Βαρκελώνης. Δύο από τα έξι βαγόνια της αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκαν γύρω στις 06:15 τοπική ώρα (07:15 ώρα Ελλάδος) κοντά σε μικρό χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 35 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Βαρκελώνης.

Το τρένο φρέναρε απότομα και ορισμένοι επιβάτες έπεσαν ή σκόνταψαν ενώ έσβησαν τα φώτα, διηγήθηκε μία αυτόπτης μάρτυρας. Η ίδια είπε στην εφημερίδα La Vanguardia ότι μετά το δυστύχημα είδε «πέτρες πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές». Σύμφωνα με την ίδια, τα ασθενοφόρα έφτασαν πολύ γρήγορα στον τόπο του δυστυχήματος.

Ο εκτροχιασμός του τρένου οφείλεται σε κατολίσθηση που προκλήθηκε μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώνονται στην περιοχή εδώ και αρκετές μέρες, διευκρίνισε η εταιρεία Adif, η οποία διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ο υπουργός Εργων Χοσέ Λουίς Αμπάλος εξήγησε στον ραδιοσταθμό Cadena Ser ότι τα έργα που έχουν γίνει στην περιοχή αυτή για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων «δεν άντεξαν στους βράχους». Προσέθεσε ότι το υπουργείο του θα πραγματοποιήσει έρευνα με γεωλόγους.

Εκτροχιασμοί από κατολισθήσεις είχαν προκληθεί το 2009 και το 2011 στην ίδια περιοχή, αλλά τότε κανένας δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...