178
Ανδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να σώσουν δεκάδες ηλικιωμένους, αλλά όχι όλους... | YouTube

Ισπανία: Εξι νεκροί σε πυρκαγιά σε γηροκομείο στην πόλη Μονκάδα

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2022, 10:01
Ανδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να σώσουν δεκάδες ηλικιωμένους, αλλά όχι όλους...
|YouTube

Ισπανία: Εξι νεκροί σε πυρκαγιά σε γηροκομείο στην πόλη Μονκάδα

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2022, 10:01

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μονκάδα, μια παραθαλάσσια πόλη στις μεσογειακές ακτές της Ισπανίας, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε γηροκομείο, τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε κέντρο άμεσης βοήθειας.

«Καταμετρούμε πέντε νεκρούς», ενώ άλλοι έντεκα φιλοξενούμενοι στον οίκο ευγηρίας με δηλητηρίαση, εξαιτίας εισπνοής καπνού, διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, διευκρίνισε το κέντρο άμεσης βοήθειας στη Βαλένθια (ανατολικά) μέσω Twitter.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα στη μονάδα, η οποία προσφέρει και ιατρική περίθαλψη στους ηλικιωμένους ενοίκους, στην κοινότητα Μονκάδα, η οποία βρίσκεται κοντά στη Βαλένθια.

Από τους 11 ανθρώπους που υπέστησαν δηλητηρίαση, οι τρεις βρίσκονται σε «βαριά» κατάσταση και οκτώ πιο «ελαφριά», σύμφωνα με το κέντρο άμεσης βοήθειας. Διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της περιοχής.

Η Πυροσβεστική χρειάστηκε να διασώσει 25 ανθρώπους στο κτίριο προτού καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο τις φλόγες.

Οι άνδρες της κατέβασαν πολλούς ηλικιωμένους στα χέρια, χρησιμοποιώντας μία από τις σκάλες του διώροφου κτιρίου, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, που εκτιμά ότι η πυρκαγιά πιθανόν προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε κάποιο μηχάνημα του ιατρικού εξοπλισμού τού κέντρου ευγηρίας, επικαλούμενος τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που έχει αρχίσει να διενεργείται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News