190
Τα μέτωπα έχουν κάψει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα | REUTERS/Jon Nazca

Ισπανία: Εκκενώνονται χωριά εξαιτίας της πυρκαγιάς στον τουριστικό παράδεισο της Κόστα ντελ Σολ

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2021, 18:29
Τα μέτωπα έχουν κάψει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα
|REUTERS/Jon Nazca

Ισπανία: Εκκενώνονται χωριά εξαιτίας της πυρκαγιάς στον τουριστικό παράδεισο της Κόστα ντελ Σολ

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2021, 18:29

Η τοπική κυβέρνηση της Ανδαλουσίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα εκκενωθούν προληπτικά ακόμη δύο πόλεις καθώς μαίνονται οι δασικές πυρκαγιές στη δημοφιλή περιοχή Κόστα ντελ Σολ.

Πρόκειται για τα χωριά Χουμπρίκε και Γκεναλγκουαθίλ με πληθυσμό περίπου 900 κατοίκους. Οι κάτοικοί τους χθες ήταν κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους εξαιτίας του καπνού που υπήρχε στην περιοχή.

Ενας πυροσβέστης έχει χάσει τη ζωή του από την Τετάρτη που ξέσπασαν στην ορεινή περιοχή Σιέρα Μπερμέχα πάνω από την Εστεπόνα, θέρετρο της Μεσογείου που επιλέγουν κυρίως βρετανοί τουρίστες και συνταξιούχοι.

Οι φωτιές ενισχύθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους και από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και είχαν ως αποτέλεσμα να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους συνολικά πάνω από 2.000 κάτοικοι των περιοχών, πολλοί από τους οποίους είναι ηλικιωμένοι.

Τα πρώτα δεδομένα από την ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus μιλούν για 60.000 στρέμματα που έχουν γίνει στάχτη.

Η κεντρική κυβέρνηση έχει αποστείλει δυνάμεις του στρατού για να συνδράμουν στην κατάσβεση, στην οποία μετέχουν δεκάδες εναέρια μέσα και πάνω από 350 πυροσβέστες.

Η Κάρμεν Κρέσπο, τοπική αξιωματούχος αρμόδια για το περιβάλλον στην Ανδαλουσία, δήλωσε την Παρασκευή ότι η φωτιά φαίνεται ότι ήταν έργο εμπρηστών και ότι οι Αρχές ερευνούν το ζήτημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...