322
Από παλαιότερη μεταγωγή ενός εκ των δύο κατηγορουμένων στα δικαστήρια | In Time News / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ισόβια στο δράστη της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή στη Βούλα

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2023, 17:31
Από παλαιότερη μεταγωγή ενός εκ των δύο κατηγορουμένων στα δικαστήρια
|In Time News / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ισόβια στο δράστη της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή στη Βούλα

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2023, 17:31

Με αθώωση του ενός εκ των δύο αδελφών από τη Βουλγαρία και καταδίκη σε ισόβια –όπως και πρωτόδικα– του άλλου έκλεισε την Πέμπτη η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την εν ψυχρώ δολοφονία του 46χρονου ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή έξω από το σπίτι του στη Βούλα στις 31 Οκτωβρίου του 2018. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο έκρινε ένοχο τον 34χρονο, τον μικρότερο από τους δύο αδελφούς, που σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ισόβια ως ο δράστης που πυροβόλησε τον 46χρονο και έκρινε αθώο τον κατά τέσσερα χρόνια μεγαλύτερο αδελφό του ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί ως συνεργός στη δολοφονία σε 10ετή κάθειρξη.

Οι δικαστές, αρνούμενοι να αναγνωρίσουν ελαφρυντικό στον 34χρονο, του επέβαλαν και πάλι ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία και επιπλέον ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Για τον δεύτερο κατηγορούμενο οι εφέτες ανέτρεψαν την πρωτόδικη απόφαση κρίνοντας κατά πλειοψηφία πως ο 38χρονος πρέπει να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών.

Στα δύο αδέλφια καταλογίζεται πως ήρθαν από το Χάσκοβο Βουλγαρίας για να εκτελέσουν συμβόλαιο θανάτου, με άγνωστο εντολέα, σε βάρος του επιχειρηματία, συζύγου του μοντέλου Βικτωρίας Καρύδα, θύμισε το ΑΠΕ ΜΠΕ στο τηλεγράφημά του για την υποόθεση.

Ο 46χρονος Ελληνοαυστραλός είχε δεχθεί σφαίρες από εννιάρι πιστόλι την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας. Ο δράστης είχε ανοίξει πυρ εναντίον του και παρά την προσπάθεια του θύματος να διαφύγει, δεν σταμάτησε παρά όταν του έδωσε την χαριστική βολή.

Μετά την έκδοση της απόφασης ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος Γιάννης Μαρακάκης δήλωσε: «Θεωρούμε ότι η εξέλιξη αυτή απέδωσε τα αυτονόητα. Ο άνθρωπος που φαινόταν στο οπτικό υλικό να δολοφονεί τον Γιάννη Μακρή αποδείχτηκε ότι ήταν ο πρώτος κατηγορούμενος. Για την κ. Καρύδα και τα παιδιά του, ζητούμενο είναι ακόμη το ποιος έστειλε τους δολοφόνους, ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί».

Η ίδια η χήρα του επιχειρηματία Βικτώρια Καρύδα είπε στους δημοσιογράφους: «Τον άνδρα μου δεν θα τον γυρίσει καμία απόφαση πίσω. Εγώ τον άνδρα μου θέλω».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News