334
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης γράφει στον «τοίχο μνήμης» για τον Γιώργο Βασιλάκη | ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

«Ησουν καλός, άξιος και γλυκός» – η αφιέρωση του Χρυσοχοΐδη στο «τοίχο μνήμης » για την τρομοκρατία

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2021, 17:57
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης γράφει στον «τοίχο μνήμης» για τον Γιώργο Βασιλάκη
|ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

«Ησουν καλός, άξιος και γλυκός» – η αφιέρωση του Χρυσοχοΐδη στο «τοίχο μνήμης » για την τρομοκρατία

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2021, 17:57

«Με την ελπίδα να μην υπάρξουν ποτέ ξανά θύματα της τρομοκρατίας στην πατρίδα μας» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εγκαινίασε τη Δευτέρα το Γραφείο Υποστήριξης Θυμάτων Τρομοκρατίας.

Τα μηνύματα όσων παρέστησαν έδωσαν τον τόνο.

«Ποτέ ξανά» έγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη στον «τοίχο μνήμης» του κέντρου. «Ως εδώ» ήταν το μήνυμα του γιου του Νίκου Μομφεράτου. «Ο Θάνος ζει στις καρδιές όλων μας» έλεγε η αφιέρωση του αδελφού του Θάνου Αξαρλιάν.

Με δάκρυα στα μάτια εξήλθε από τον χώρο του γραφείου η χήρα του Γιώργου Βασιλάκη, υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που έχασε τη ζωή του από έκρηξη βόμβας στο υπουργείο.

«Ήσουν καλός, άξιος και γλυκός» έγραψε στη μνήμη του ο υπουργός, ενώ η κόρη τού αστυνόμου Απόστολου Βέλλιου, ο οποίος έχασε επίσης τη ζωή του από τρομοκρατική επίθεση, μνημόνευσε τον πατέρα της με τη φράση: «Με δύναμη και την αγάπη που μας δίδαξες συνεχίζουμε πιστεύοντας στην ειρήνη».

«Στη μνήμη εκείνων από το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα που πρόσφεραν τη ζωή τους στην υπηρεσία του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας» ήταν το μήνυμα του αμερικανού πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος σε δηλώσεις του στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημασία της ενίσχυσης της συνεργασίας ανάμεσα στις δυο πλευρές στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

«Μια τρομοκρατική πράξη είναι ένα γεγονός που επηρεάζει βαθιά τις ζωές των ανθρώπων» ανέφερε από την πλευρά της η πρεσβευτής της Βρετανίας Κέιτ Σμιθ, που έγραψε στη μνήμη του Στίβεν Σόντερς πως η ίδρυση του κέντρου είναι σύμβολο τιμής και ελευθερίας, δηλαδή αξιών που πάντα θα νικούν την τρομοκρατία.

«Θέλουμε να στηρίξουμε τα θύματα της τρομοκρατίας και να περάσουμε το μήνυμα πως όποιος έχει χάσει τη ζωή του στη χώρα μας από τόσο άδικες δολοφονικές ενέργειες θα τιμάται από την πατρίδα μας με την ελπίδα να μην υπάρξουν άλλα θύματα» ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.