287
Ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ | fikriisik.com

Ισίκ: «Πολιτική απόφαση και απογοήτευση η μη έκδοση των οκτώ αξιωματικών»

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2017, 13:31
Ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ | fikriisik.com

Ισίκ: «Πολιτική απόφαση και απογοήτευση η μη έκδοση των οκτώ αξιωματικών»

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2017, 13:31

Συνεχίζει τις προκλήσεις και τις απειλές η Αγκυρα μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για μη έκδοση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών που είχαν ζητήσει άσυλο μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία.

Ενώ έχει ήδη εκδώσει δεύτερο ένταλμα σύλληψης ερήμην τους και απαιτεί επιτακτικά την έκδοσή τους από την Αθήνα και μετά τις οξύτατες δηλώσεις Ερντογάν και Τσαβούσογλου, τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Αμυνας Φικρί Ισίκ, ο οποίος χαρακτήρισε ως «πολιτική απόφαση και απόλυτη απογοήτευση» την κρίση του Αρείου Πάγου. Παράλληλα άφησε αιχμές, για την στάση της Ελλάδας απέναντι στην τρομοκρατία υπενθυμίζοντας τις σχέσεις με το PKK.

«Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ελλάδας είναι μία απόλυτη απογοήτευση. Μιλώ ξεκάθαρα, δεν ήταν δικαστική απόφαση, αλλά πολιτική», δήλωσε ο Ισίκ, σε εκδήλωση που έγινε το πρωί του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη.

«Περιμένουμε ότι η γειτονική μας χώρα Ελλάδα θα τους επιστρέψει στην Τουρκία το ταχύτερο δυνατό», πρόσθεσε ο Ισίκ, αναφερόμενος στους οκτώ αξιωματικούς που είχαν διαφύγει από τη γειτονική χώρα.

«Πρέπει να βρεθούν ενώπιον της τουρκικής δικαιοσύνης. Αν είναι αθώοι, θα απαλλαγούν. Αν είναι ένοχοι, θα λάβουν την τιμωρία τους. Δυστυχώς όμως, η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στην Ελλάδα, ύστερα από δίκη μηνών, είναι μία απόλυτη απογοήτευση. Μιλώ ξεκάθαρα, είναι μία πολιτική απόφαση. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να επιστραφούν οκτώ άνθρωποι που ενεπλάκησαν στη δόλια απόπειρα πραξικοπήματος;», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Αμυνας, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Ομως, ο Ισίκ δεν σταμάτησε εκεί. «Ξέραμε μέχρι τώρα τη στάση της Ελλάδας απέναντι στο PKK και το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα μέχρι τώρα. Με αυτή την απόφαση, η Ελλάδα αποκάλυψε πόσο λανθασμένη είναι στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Είναι μία άδικη απόφαση και καλούμε την Ελλάδα να τη διορθώσει το ταχύτερο δυνατό και να επιστραφούν αυτοί οι 8 στην Τουρκία», κατέληξε ο τούρκος υπουργός Αμυνας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...