505
Ολοι οι καλλιτέχνες επί σκηνής, ντυμένοι στα λευκά, για το φινάλε της συναυλίας | ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/Intime

Ηρώδειο: Αλις Κούπερ, Ρουβάς, Μπόνι Τάιλερ και τα Γλυπτά του Παρθενώνα οι σταρ στη βραδιά του Ντέσμοντ Τσάιλντ

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2022, 11:22
Ολοι οι καλλιτέχνες επί σκηνής, ντυμένοι στα λευκά, για το φινάλε της συναυλίας
|ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/Intime

Ηρώδειο: Αλις Κούπερ, Ρουβάς, Μπόνι Τάιλερ και τα Γλυπτά του Παρθενώνα οι σταρ στη βραδιά του Ντέσμοντ Τσάιλντ

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2022, 11:22

Στη σκιά του Παρθενώνα, σε ένα κατάμεστο Ηρώδειο, τραγούδησαν το βράδυ της Δευτέρας γνωστοί αστέρες της ποπ, ροκ και κάντρι μουσικής, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με αίτημα την επιστροφή των Γλυπτών από το Βρετανικό Μουσείο.

Η διοργάνωση της συναυλίας, που έγινε υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων, ήταν ιδέα του Ντέσμοντ Τσάιλντ, του διάσημου αμερικανού τραγουδοποιού και παραγωγού, που έχει γράψει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες σε πολλά μουσικά είδη, από ροκ και ποπ μέχρι λάτιν και ντίσκο.

Στη σκηνή ανέβηκε ένα ετερόκλητο πλήθος αστέρων, από τον Αλις Κούπερ και την Μπόνι Τάιλερ, μέχρι τον Σάκη Ρουβά και τη Ρίτα Γουίλσον, μαζί με τους The Rasmus, Λίνα Χολ, Κιπ Γουίνγκερ, Κρις Γουίλις, Ταμπίθα Φέαρ, Τζάστιν Μπενλόλο, Αντρέας Κάρλσον και Γιώργο Λεμπέση.

Ως αποτέλεσμα, βέβαια, ανομοιογενές ήταν και το κοινό, το οποίο όμως φάνηκε να το καταδιασκεδάζει  με την ντίσκο και ποπ αισθητική της βραδιάς στη σκηνή του ρωμαϊκού ωδείου.

Κατάμεστο το Ηρώδειο σε μία βραδιά αφιερωμένη στα Γλυπτά του Παρθενώνα

Στη συναυλία ακούστηκαν μερικές από τις πιο μεγάλες επιτυχίες του Ντέσμοντ Τσάιλντ, ο οποίος έχει γράψει 80 τραγούδια που έχουν μπει στο αμερικανικό Top 40 και τα έχουν τραγουδήσει οι Kiss, Bon Jovi, Aerosmith, Αλις Κούπερ, Cher, Ρίκι Μάρτιν, Κέιτι Πέρι, Κριστίνα Αγκιλέρα, Σίντι Λόπερ, Τζόαν Τζετ, Μάικλ Μπόλτον και πολλοί άλλοι: «Livin’ On A Prayer», «You Give Love A Bad Name», «Bad Medicine», «Born To Be My Baby», «I Was Made For Lovin’ You», «I Hate Myself for Loving You», «Poison», «Bed of Nails» και «Vida Loca».

Εντυπωσιακός, όπως πάντα, ο γερόλυκος της χαρντ ροκ, Αλις Κούπερ

Ο οικοδεσπότης της βραδιάς συνόδευε τους τραγουδιστές στο πιάνο και δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του, τόσο για τη συναυλία όσο και για τον Παρθενώνα, αλλά και το πάθος τους για τον σκοπό της επανένωσης των Γλυπτών. Το πιο δυνατό χειροκρότημα απέσπασαν ο θρυλικός Αλις Κούπερ, η Μπόνι Τάιλερ, που θύμισε στο κοινό τις μεγάλες επιτυχίες της από τη δεκαετία του ’80, η «δική μας» Ρίτα Γουίλσον (η σύζυγος του Τομ Χανκς), η οποία έχει βγάλει αρκετά κάντρι άλμπουμ, γράφοντας μάλιστα η ίδια τα περισσότερα τραγούδια, και δίνει συχνά συναυλίες στις ΗΠΑ και, βέβαια, ο Σάκης Ρουβάς.

Η Ελληνοαμερικανίδα Ρίτα Γουίλσον, όχι μόνο ηθοποιός του Χόλιγουντ και σύζυγος του Τομ Χανκς, αλλά και σταρ της κάντρι στις ΗΠΑ
Η Μπόνι Τάιλερ θύμισε τις μεγάλες επιτυχίες της σε όσους μεγάλωσαν στα 80s
Ο Σάκης Ρουβάς πάντα σε φόρμα και με τις φαν του να παραληρούν στις κερκίδες
Ο Ντέσμοντ Τσάιλντ μίλησε με ενθουσιασμό για την Αθήνα και τον Παρθενώνα
Η Λίνα Μενδώνη και ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης λίγο πριν ξεκινήσει η εκδήλωση

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...