229
Γυναίκες με ισλαμική μαντίλα σε δρόμο του Ισφαχάν, στο Ιράν (φωτογραφία αρχείου) | Shutterstock

Ιράν: Απολύθηκε διευθυντής τράπεζας επειδή μια πελάτισσα δεν φορούσε μαντίλα

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2022, 11:50
Γυναίκες με ισλαμική μαντίλα σε δρόμο του Ισφαχάν, στο Ιράν (φωτογραφία αρχείου)
|Shutterstock

Ιράν: Απολύθηκε διευθυντής τράπεζας επειδή μια πελάτισσα δεν φορούσε μαντίλα

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2022, 11:50

Διευθυντής ιρανικής τράπεζας απομακρύνθηκε από τη θέση του επειδή εξυπηρέτησε γυναίκα που δεν φορούσε μαντίλα, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr, καθώς ο νόμος επιβάλλει σε όλες τις Ιρανές να φορούν μαντίλα που να καλύπτει το κεφάλι, τον λαιμό και τα μαλλιά.

Πιο συγκεκριμένα, «ο διευθυντής τράπεζας της επαρχίας Κομ, ο οποίος προσέφερε τραπεζικές υπηρεσίες την Πέμπτη σε μια γυναίκα που δεν φορούσε μαντίλα, απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του κατόπιν εντολής του κυβερνήτη», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Κομ, Αχμάντ Χατζιζαντέχ.

Το ιρανικό πρακτορείο μετέδωσε ότι «το βίντεο με το πρόσωπο αυτό χωρίς χιτζάμπ προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

«Η εφαρμογή του νόμου για τη μαντίλα στα κυβερνητικά ιδρύματα αποτελεί ευθύνη των διευθυντών τους», σημείωσε ο Χατζιζαντέχ, σύμφωνα με δηλώσεις του που επικαλείται το Mehr. Nα σημειωθεί ότι στο Ιράν η πλειονότητα των τραπεζών βρίσκεται στα χέρια του κράτους.

Η απόλυση του τραπεζικού διευθυντή έρχεται την ώρα που η ισλαμική χώρα συγκλονίζεται από το κύμα αιματηρών διαδηλώσεων μετά τον θάνατο, στις 16 Σεπτεμβρίου, της Μαχσά Αμινί, μιας 22χρονης Ιρανής κουρδικής καταγωγής, η οποία είχε συλληφθεί τρεις ημέρες νωρίτερα στην Τεχεράνη από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της.

Δεκάδες άνθρωποι, κυρίως διαδηλωτές, αλλά και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, έχουν βρει τον θάνατο στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του καθεστώτος των μουλάδων, ενώ χιλιάδες έχουν συλληφθεί.

Οι Αρχές, με τη σειρά τους, καταδικάζουν τις «ταραχές» ισχυριζόμενες ότι ενθαρρύνονται από τη Δύση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...