235
Ταξιδιώτες σε αμερικανικό αεροδρόμιο | REUTERS/Bridget Bennett

ΗΠΑ: Χαλαρώνει η ταξιδιωτική οδηγία λόγω Covid για την Ελλάδα και 50 χώρες

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2021, 21:51
Ταξιδιώτες σε αμερικανικό αεροδρόμιο
|REUTERS/Bridget Bennett

ΗΠΑ: Χαλαρώνει η ταξιδιωτική οδηγία λόγω Covid για την Ελλάδα και 50 χώρες

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2021, 21:51

Τα αμερικανικά Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (CDC) χαλάρωσαν τις ταξιδιωτικές τους συστάσεις για 61 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, κατατάσσοντας αυτές πλέον στο «Επίπεδο 3» από την υψηλότερη βαθμίδα ( «Επίπεδο 4»), στην οποία γινόταν η σύσταση για αποφυγή του ταξιδιού.

Παράλληλα και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αναθεώρησε τις δικές του συστάσεις, βάζονταν την Ελλάδα, όπως και δεκάδες άλλες χώρες, στο «Επίπεδο 3».

Στις αναθεωρημένες τους οδηγίες τα CDC συστήνουν ταξιδιωτικές μετακινήσεις για τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα.

Στο «Επίπεδο 3» κατατάσσεται πλέον και η Ιαπωνία, χώρα υποδοχής των Ολυμπιακών Αγώνων φέτος το καλοκαίρι.

Οι νέες κατατάξεις, δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα στον ιστότοπο των CDC, μείωσαν 61 χώρες στο «Επίπεδο 3», συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, της Ιαπωνίας, της Γαλλίας, της Νότιας Αφρικής, του Καναδά, του Μεξικού, της Ρωσίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Τα αμερικανικά Κέντρα τόνισαν ότι οι αλλαγές στις κατατάξεις έρχονται μετά την αναθεώρηση των κριτηρίων τους για τις ταξιδιωτικές ειδοποιήσεις υγείας. Πρόσθεσαν ότι αναθεώρησαν επίσης τη βαθμίδα των ΗΠΑ στο «Επίπεδο 3».

Σήμερα Τρίτη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαλάρωσε την ταξιδιωτική οδηγία για περίπου 50 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, κατατάσσοντας τις χώρες στο «Επίπεδο 3» (σύσταση για επανεξέταση του ταξιδιού λόγω της Covid-19), από το «Επίπεδο 4» (σύσταση για αποφυγή του ταξιδιού λόγω της Covid-19).

Στις χώρες μεταξύ των οποίων μετατοπίζονται στο «Επίπεδο 3» είναι και η Ιαπωνία.

Στις 24 Μαΐου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε συστήσει στους Αμερικανούς να μην ταξιδέψουν στην Ιαπωνία, επικαλούμενο ένα νέο κύμα κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...