355
Πανοραμική θέα που δείχνει το μέγεθος της καταστροφής μετά το πέρασμα φονικών ανεμοστρόβιλων, την Παρασκευή, στο Λιτλ Ροκ του Αρκανσο | REUTERS/Cheney Orr

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 21 οι νεκροί εξαιτίας σφοδρών καιρικών φαινομένων

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2023, 10:48
Πανοραμική θέα που δείχνει το μέγεθος της καταστροφής μετά το πέρασμα φονικών ανεμοστρόβιλων, την Παρασκευή, στο Λιτλ Ροκ του Αρκανσο
|REUTERS/Cheney Orr

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 21 οι νεκροί εξαιτίας σφοδρών καιρικών φαινομένων

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2023, 10:48

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις νότιες και κεντροανατολικές ΗΠΑ εξαιτίας ανεμοστρόβιλων και σφοδρών καταιγίδων που κατέστρεψαν σπίτια και επιχειρήσεις.

Επτά νεκρούς μετρά το Τενεσί εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την κομητεία ΜακΝέρι, ανατολικά του Μέμφις, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μάγκι Χάναν, εκπρόσωπος της πολιτειακής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Ο αριθμός αυτός έρχεται να προστεθεί στα 14 θύματα στις Πολιτείες του Αρκάνσο, του Μισισίπι και της Αλαμπάμα, στον αμερικανικό Νότο, καθώς και στην Ιντιιάνα και το Ιλινόις, στο κεντροανατολικό τμήμα της χώρας.

Η Λιτλ Ροκ, πρωτεύουσα του Αρκανσο, δέχθηκε ιδιαίτερα σφοδρό πλήγμα. Οι κάτοικοι αντίκρισαν εικόνες καταστροφής, με αυτοκίνητα να έχουν αναποδογυριστεί, τεράστια δέντρα να έχουν ξεριζωθεί, στύλους τηλεπικοινωνιών να έχουν σπάσει και σπίτια να έχουν διαλυθεί. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτή την Πολιτεία, σύμφωνα με την κυβερνήτρια Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

«Γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους και αναζητούν καταφύγιο» δήλωσε ο δήμαρχος της Λιτλ Ροκ, Φρανκ Σκοτ.

Η Σάντερς, που το Σάββατο δήλωσε ότι συνομίλησε με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, είχε κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και είχε αναπτύξει περίπου 100 μέλη της εθνοφρουράς.

Οι αρχές του Μισισίπι, από την πλευρές τους, ανακοίνωσαν έναν θάνατο και πολλούς τραυματισμούς στην κομητεία Ποντοτόκ, σε απόσταση περίπου 200 χλμ. νότια του Μέμφις.

Ενας ηλικιωμένος σκοτώθηκε επίσης στην Αλαμπάμα όταν ανεμοστρόβιλος έπληξε το σπίτι του, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της πόλης Χάντσβιλ, κοντά στα όρια της Πολιτείας με το Τενεσί.

Στο βόρειο τμήμα της χώρας, στη μικρή πόλη Μπελβιντέρε, δυτικά του Σικάγο, στην Πολιτεία Ιλινόις, εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας κατέρρευσε μέρος της στέγης και της πρόσοψης του θεάτρου την ώρα που δινόταν συναυλία.

Ο Σον Σαντλ, αρχηγός των πυροσβεστών στο Μπελβιντέρε, έκανε λόγο για έναν νεκρό και 28 τραυματίες, εκ των οποίων πέντε νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Στην κομητεία Κρόφορντ, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από κατάρρευση κατοικίας, δήλωσε ο Κέβιν Σουρ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στο Ιλινόις.

Στη γειτονική Πολιτεία Ιντιάνα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας καταιγίδας στην κομητεία Σάλιβαν, σύμφωνα με τις Αρχές.

Περισσότερα από 650.000 νοικοκυριά έμειναν το Σάββατο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο Οχάιο, στην Πενσιλβάνια, στο Τενεσί, στο Κεντάκι και στη Δυτική Βιρτζίνια, σύμφωνα με τον αμερικανικό ιστότοπο PowerOutage.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...