235
Ακόμα και η μασκότ θα μπορεί να βγάλει την μάσκα, αν φυσικά έχει εμβολιαστεί | Tommy Gilligan-USA TODAY Sports

ΗΠΑ: Τέλος στη χρήση μάσκας για τους εμβολιασμένους στους εσωτερικούς χώρους

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2021, 22:14
Ακόμα και η μασκότ θα μπορεί να βγάλει την μάσκα, αν φυσικά έχει εμβολιαστεί
|Tommy Gilligan-USA TODAY Sports

ΗΠΑ: Τέλος στη χρήση μάσκας για τους εμβολιασμένους στους εσωτερικούς χώρους

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2021, 22:14

Σε νεότερη ενημέρωσή του για τους πλήρως θωρακισμένους απέναντι στον κορονοϊό προχώρησε το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων.

Σύμφωνα με τον νέο «χάρτη» οδηγιών που εξέδωσε το CDC, οι πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί δεν χρειάζεται να φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους, ενώ μπορούν να τις αποχωρίζονται και σε πολλούς εσωτερικούς χώρους.

Στο πλαίσιο της σταδιακής επαναφοράς σε τροχιά κανονικότητας, ο υγειονομικός φορέας τόνισε, ακόμη, ότι καταργούνται οι κοινωνικές αποστάσεις για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Ωστόσο, το CDC επανέλαβε, και σε αυτές τις επικαιροποιημένες οδηγίες, ότι όσοι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις των σκευασμάτων θα πρέπει να φορούν μάσκα σε αεροπλάνα και τρένα, σε αεροδρόμια, σε μέσα μεταφοράς, σε νοσοκομεία και ιατρικά γραφεία.

Υπογραμμίζεται, δε, ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να ακολουθούν τους νόμους και τους κανόνες κάθε περιοχής και επιχείρησης για τις μάσκες και τις αποστάσεις.

Στη διαβεβαίωση ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί θα μπορούν να αποχωριστούν τη μάσκα, σε πολλές δραστηριότητες της καθημερινότητας, προχώρησε εκ νέου και ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι.

Σε συνέντευξή του στο CBS, τόνισε ότι 117,6 εκατομμύρια πολίτες που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις, θα μπορούν να κυκλοφορούν στον δρόμο χωρίς μάσκα, ελάφρυνση που έχει λάβει την έγκριση και από το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων.

«Εάν έχετε εμβολιαστεί πλήρως, τότε δεν θα χρειαστεί να φοράτε τη μάσκα σε εξωτερικό χώρο», τόνισε ο Φάουτσι.

Ωστόσο επεσήμανε ότι στην περίπτωση μεγάλου συνωστισμού ακόμη και σε εξωτερικό χώρο θα χρειαστεί η μάσκα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...