215
Εργαζόμενος στον τομέα της υγείας στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης βλέπει την κόρη του, που τηρεί την καραντίνα, μόνο με μάσκα και πίσω από τζάμι | REUTERS/Joy Malone

ΗΠΑ: Στους 1.514 οι νέοι θάνατοι του κορονοϊού, μειωμένοι για δεύτερη ημέρα

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2020, 08:18
Εργαζόμενος στον τομέα της υγείας στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης βλέπει την κόρη του, που τηρεί την καραντίνα, μόνο με μάσκα και πίσω από τζάμι
|REUTERS/Joy Malone

ΗΠΑ: Στους 1.514 οι νέοι θάνατοι του κορονοϊού, μειωμένοι για δεύτερη ημέρα

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2020, 08:18

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 1.514 νέοι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού το προηγούμενο 24ωρο, ως το απόγευμα της Κυριακής (τοπική ώρα), με τον αριθμό των θυμάτων να καταγράφει μείωση για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς δείχνουν ότι καταγράφηκαν 1.920 θάνατοι το Μεγάλο Σάββατο των καθολικών και 2.108 τη Μεγάλη Παρασκευή.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, με 22.020 θανάτους εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 και πάνω από 555.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Αν και υπήρχε μια διαφορά μερικών ημερών από την Ευρώπη, γρήγορα οι ΗΠΑ ξεπέρασαν χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία που καταγράφουν τον μεγαλύτερο αριθμό στην Ευρώπη.

Η Πολιτεία όπου η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή είναι αυτή της Νέας Υόρκης, που αποτελεί επίκεντρο της πανδημίας με 9.000 νεκρούς, από τους οποίους 7.000 στην πόλη της Νέας Υόρκης.

«Δεν βλέπουμε μεγάλη μείωση (των κρουσμάτων και των θυμάτων), πρόκειται απλώς για μια σταθεροποίηση», επισήμανε χθες Κυριακή ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Αντριου Κουόμο.

Η χώρα έχει παραλύσει εξαιτίας των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Πρόκειται για μια ασθένεια «που δεν έχει ξαναδεί η χώρα μας, αλλά θα κερδίσουμε τη μάχη, θα κερδίσουμε τον πόλεμο», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του για το Πάσχα των καθολικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News