317
Ο Μπούκερ έχει εκλεγεί στη Γερουσία σε μία από τις δύο έδρες του Νιου Τζέρσι | REUTERS/Yuri Gripas

ΗΠΑ: Στη μάχη για τις εκλογές του 2020 ρίχνεται και ο γερουσιαστής Κόρι Μπούκερ

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2019, 15:12
Ο Μπούκερ έχει εκλεγεί στη Γερουσία σε μία από τις δύο έδρες του Νιου Τζέρσι
|REUTERS/Yuri Gripas

ΗΠΑ: Στη μάχη για τις εκλογές του 2020 ρίχνεται και ο γερουσιαστής Κόρι Μπούκερ

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2019, 15:12

Συνωστισμός υποψηφίων (και κάποιων επίδοξων υποψηφίων) για την προεδρία των ΗΠΑ παρατηρείται ήδη στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, έστω και αν απέχουμε ένα χρόνο από τις πρώτες προκριματικές εκλογές. Σήμερα ήλθε να προστεθεί το όνομα του Κόρι Μπούκερ, γερουσιαστή του Νιου Τζέρσι.

Είναι ο τέταρτος γερουσιαστής που δηλώνει την πρόθεσή του να μπει στον προεκλογικό αγώνα και ο δεύτερος Αφροαμερικανός που κάνει αυτό το βήμα μετά την Κάμαλα Χάρις, τη γερουσιαστή από την Καλιφόρνια.

Ο Μπούκερ, 49 ετών, έχει αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή του Γέιλ. Εγινε γνωστός ως δήμαρχος του Νιούαρκ στο Νιου Τζέρσι πριν περάσει στη Γερουσία το 2013 στη Γερουσία, κερδίζοντας την αναπληρωματική εκλογή μετά τον θάνατο του εν ενεργεία γερουσιαστή. Ηταν ο πρώτος αφροαμερικανός που μπήκε στο σώμα μετά τον Μπαράκ Ομπάμα που εξελέγη το 2004.

Δεν έκρυψε ποτέ τις φιλοδοξίες του για τον Λευκό Οίκο, τονίζει το politico.com. Εδώ και πάνω από ένα χρόνο «φλερτάρει» με τις ψήφους και τους παράγοντες των Αφροαμερικανών, ενώ ήδη προσλαμβάνει ανθρώπους για την καμπάνια του σε κρίσιμες Πολιτείες και έχει αρχίσει τις περιοδείες και τις εμφανίσεις πέρα από την πολιτική του έδρα.

Το μήνυμά του θα επικεντρωθεί στην ενότητα και την αγάπη που πρέπει να αφήσει πίσω της μια εποχή διχασμού υπό τον Ντόναλντ Τραμπ. «Η ιστορία του έθνους μας έχει καθοριστεί από τη συλλογική δράση, τις αλληλοδιαπλεκόμενες ιστορίες, από αυτούς που γεννήθηκαν εδώ και αυτούς που ήρθαν εδώ», θα πει μεταξύ άλλων στο βίντεο με την ανακοίνωσή του.

Ωστόσο, οι καλές προθέσεις δεν αρκούν για το Δημοκρατικό Κόμμα και τους φιλόδοξους υποψηφίους του. Αναλυτές επισημαίνουν ότι για να έχει τύχη πρέπει να καταφέρει να «ακουστεί» πέρα το κόμμα του αλλά και πέρα από την αφροαμερικανική κοινότητα.

Για την ώρα, η έρευνα του Politico δίνει στον Μπούκερ μόλις 3% και τον κατατάσσει στην έκτη θέση ανάμεσα σε υποψήφιους ή πιθανούς υποψήφιους, πίσω από τον Τζο Μπάιντεν, τον Μπέρνι Σάντερς, την Κάμαλα Χάρις, την Ελίζαμπεθ Γουόρεν και τον Μπέτο Ο’Ρουρκ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...