142
Τα περιθώρια «δράσης» για την GazpromΒank και τα στελέχη της στενεύουν ακόμη περισσότερο | Michal Fludra/NurPhoto via Getty Images

ΗΠΑ: Στη «μαύρη λίστα» ρωσικά κανάλια, τράπεζες και φυσικά πρόσωπα

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2022, 20:04
Τα περιθώρια «δράσης» για την GazpromΒank και τα στελέχη της στενεύουν ακόμη περισσότερο
|Michal Fludra/NurPhoto via Getty Images

ΗΠΑ: Στη «μαύρη λίστα» ρωσικά κανάλια, τράπεζες και φυσικά πρόσωπα

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2022, 20:04

Οκτώ στελέχη της Sberbank, η οποία κατέχει το ένα τρίτο των τραπεζικών περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας, προστέθηκαν στον κατάλογο των κυρώσεων, αναφέρει το Reuters. Προστέθηκαν επίσης η Moscow Industrial Bank και οι 10 θυγατρικές της.

Oπως ανακοίνωσε η Ουάσιγκτον, οι νέες κυρώσεις αφορούν τρεις ρωσικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, στελέχη της Gazprombank καθώς και την απαγόρευση σε αμερικανούς πολίτες να παρέχουν λογιστικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ρωσικές επιχειρήσεις.

Η τελευταία προσπάθεια να αυξηθεί η πίεση στον Βλαντιμίρ Πούτιν προέκυψε έπειτα από τηλεδιάσκεψη του Τζο Μπάιντεν με τους ηγέτες της G7 και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Δεν παγώνουμε τα περιουσιακά στοιχεία της GazpromΒank, ούτε απαγορεύουμε όλες τις συναλλαγές με αυτήν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν. «Αυτό που σηματοδοτούν τα συγκεκριμένα μέτρα είναι ότι η GazpromΒank δεν είναι ασφαλές καταφύγιο για κανέναν και γι’ αυτό επιβάλλουμε κυρώσεις σε ορισμένα από τα κορυφαία στελέχη της…», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...