478
Η ανεκδιήγητη φωτογραφία της οικογένειας του Τόμας Μάσι, βουλευτή των Ρεπουμπλικανών από το Κεντάκι | Twitter/@RepThomasMassie

ΗΠΑ: Σάλος από οικογενειακή φωτογραφία με όπλα Ρεπουμπλικανού βουλευτή

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2021, 14:11
Η ανεκδιήγητη φωτογραφία της οικογένειας του Τόμας Μάσι, βουλευτή των Ρεπουμπλικανών από το Κεντάκι
|Twitter/@RepThomasMassie

ΗΠΑ: Σάλος από οικογενειακή φωτογραφία με όπλα Ρεπουμπλικανού βουλευτή

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2021, 14:11

Στις ΗΠΑ, πολλά σπιτικά συνηθίζουν κάθε Χριστούγεννα να βγάζουν οικογενειακή φωτογραφία την οποία στέλνουν σε συγγενείς και φίλους με τις πατροπαράδοτες ευχές.

Δύσκολα θα φανταζόταν κανείς όμως, την «εορταστική» φωτογραφία που επέλεξε να βγάλει ο Τόμας Μάσι, βουλευτής των Ρεπουμπλικανών στο Κεντάκι: τον ίδιο με τη σύζυγό του και τα παιδιά του να κρατούν επιθετικά όπλα (συγκεκριμένα, Μ60 αυτόματο, R15 ημιαυτόματο και Thomson υποπολυβόλο)!

Ο βουλευτής ανήρτησε τη φωτογραφία στο Twitter συνοδεύοντάς την με την εξής λεζάντα: «Καλά Χριστούγεννα! Αγιε Βασίλη, σε παρακαλώ φέρε πυρομαχικά», και μάλιστα τέσσερις ημέρες μετά από ένα ακόμα μακελειό σε σχολείο, στο Μίσιγκαν αυτό, όπου 15χρονος μαθητής σκότωσε τέσσερις μαθητές και τραυμάτισε επτά με το όπλο του πατέρα του.

Οπως  ήταν φυσικό, η κίνησή του προκάλεσε σωρεία οργισμένων αντιδράσεων εναντίον του, και μάλιστα από εκπροσώπους και των δύο κομμάτων -βέβαια κάποιοι «συνηθισμένοι ύποπτοι» συνάδελφοί του στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα τον επαίνεσαν για την πράξη του.

Ο Ανταμ Κίνζινγκερ, βουλευτής των Ρεπουμπλικανών, μίλησε ειρωνικά εναντίον του Μάσι, ενώ ο Αντονι Σκαραμούτσι, πρώην διευθυντής επικοινωνίας του Ντόναλντ Τραμπ, όταν ήταν πρόεδρος, έγραψε θα στηρίξει οικονομικά την υποψηφιότητα οποιουδήποτε κατέβει το 2022 στις εκλογές για το Κογκρέσο απέναντι στον Μάσι.

Οι πιο συγκινητικές αντιδράσεις όμως, προήλθαν από γονείς παιδιών που έχουν σκοτωθεί από πυροβολισμούς σε σχολεία.

Ο Φρεντ Γκούτενμπεργκ έχασε την κόρη του Τζέιμι στο μακελειό στο λύκειο του Πάρκλαντ στη Φλόριντα, το 2018, μία από τις χειρότερες σχολικές τραγωδίες στην αμερικανική ιστορία.

Απαντώντας στο tweet του Μάσι, ο πατέρας της Τζέιμι ανέβασε την «τελευταία φωτογραφία» της κόρης του και μία φωτογραφία από τάφο της.

Ο Μανουέλ Ολιβερ, που έχασε τον γιο του Χόακιν, στην ίδια επίθεση, είπε στο CNN ότι το tweet του βουλευτή ήταν «το χειρότερο που είχε δει ποτέ»

Αλλος χρήστης έγραψε, «ο πήχης ήταν στο πάτωμα, αλλά εσύ κατάφερες να σκάψεις τούνελ από κάτω του»

Μετά τον σάλο, ο Μάσι ανήρτησε υποστηρικτικά tweet υπέρ του και απάντησε σε κάποια αρνητικά σχόλια εναντίον του χωρίς φυσικά ίχνος μεταμέλειας.

Υπήρξαν και κάποιοι υπερσυντηρητικοί συνάδελφοί του που του έδωσαν τα εύσημα, αναμενόμενο βέβαια, για όσους έχουν παρακολουθήσει την πορεία τους.

Για παράδειγμα, κανείς δεν εξεπλάγην που η βουλευτής από το Κολοράντο και φανατική υπέρμαχος της οπλοκατοχής Λόρεν Μπόμπερτ, η οποία ήθελε να οπλοφορεί μέσα στο Κογκρέσο, έγραψε: «Αυτή είναι η χριστουγεννιάτικη κάρτα που μου αρέσει».

Αλλος Ρεπουμπλικανός, ο Χοσέ Καστίγιο, έγραψε: «Το μόνο που θέλω για Χριστούγεννα, είναι… περισσότεροι εκλεγμένοι αξιωματούχοι σαν τον Τόμας Μάσι».

Ο Μάσι εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 2012, ανήκει στην ακροδεξιά πτέρυγα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και είναι υποστηρικτής της Δεύτερης Τροπολογίας, που υπερασπίζεται το δικαίωμα της οπλοκατοχής. Είναι φανατικά αντίθετος σε οποιοδήποτε μέτρο εναντίον της οπλοκατοχής, και επιμένει ότι δεν είναι αυτή η λύση για να σταματήσουν τις σχολικές τραγωδίες.

Αντίθετα μάλιστα, τον Απρίλιο κατέθεσε νομοσχέδιο με το οποίο ήθελε να μειωθεί η ηλικία από τα 21 στα 18, η ηλικία που επιτρέπεται η αγορά όπλων στις ΗΠΑ.

Μόνο το 2020, 20.000 Αμερικανοί σκοτώθηκαν από σφαίρα, περισσότεροι από οποιαδήποτε χρονιά μετά το 2000.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...