192
Εκατοντάδες εμβόλια σαν αυτό κατέστρεψε ένας συνωμοσιολόγος φαρμακοποιός | REUTERS/Mike Segar/File Photo

ΗΠΑ: Ποινή κάθειρξης 3 ετών σε φαρμακοποιό που κατέστρεψε εκατοντάδες εμβόλια της Moderna

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2021, 11:42
Εκατοντάδες εμβόλια σαν αυτό κατέστρεψε ένας συνωμοσιολόγος φαρμακοποιός
|REUTERS/Mike Segar/File Photo

ΗΠΑ: Ποινή κάθειρξης 3 ετών σε φαρμακοποιό που κατέστρεψε εκατοντάδες εμβόλια της Moderna

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2021, 11:42

Εκατοντάδες δόσεις του εμβολίου της Moderna κατέστρεψε ένας φαρμακοποιός στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ. Ο Στίβεν Μπράντενμπουργκ παραδέχτηκε τελικά την πράξη του και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου, ο 46χρονος «έβγαλε σκοπίμως» φιαλίδια του εμβολίου της Moderna από το ψυγείο στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν, με αποτέλεσμα τα πολύτιμα σκευάσματα να αχρηστευθούν.

Ο Μπράντενμπουργκ καταδικάστηκε επίσης να καταβάλει αποζημίωση ύψους 83.000 δολαρίων (68.800 ευρώ) στο νοσοκομείο.

Οπως τονίζεται, ο φαρμακοποιός έβγαλε από το ψυγείο δύο κουτιά φιαλίδια με το εμβόλιο της Μοderna κατά της Covid-19 στη διάρκεια δύο νυχτερινών επισκέψεών του στο νοσοκομείο, τον Δεκέμβριο, και τα άφησε εκτός ψυγείου για πολλές ώρες, προτού τα βάλει ξανά μέσα σε αυτό, προκειμένου να χορηγηθούν κανονικά την επομένη.

Συνολικά 57 άνθρωποι εμβολιάστηκαν με αυτές τις χαλασμένες δόσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

«Η σκόπιμη απόπειρα να καταστραφούν δόσεις του εμβολίου, εν μέσω μιας εθνικής υγειονομικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, αποτελεί σοβαρό παράπτωμα», δήλωσε ο Μπράιαν Μπόιντον, αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο Μπράντενμπουργκ παραδέχθηκε ότι είναι αρνητής των εμβολίων αναμασώντας τις… γνωστές θεωρίες για τα εμβόλια κατά της Covid-19, που «είναι επικίνδυνα για τους ανθρώπους, καθώς μπορούν να τους βλάψουν και να αλλάξουν το DNA τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News