303
Η στιγμή του φόνου όπως καταγράφηκε από αυτόπτη μάρτυρα | Twitter

ΗΠΑ: Πατέρας και γιος συνελήφθησαν για τον φόνο Αφροαμερικανού που έκανε τζόκινγκ

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2020, 07:18
Η στιγμή του φόνου όπως καταγράφηκε από αυτόπτη μάρτυρα
|Twitter

ΗΠΑ: Πατέρας και γιος συνελήφθησαν για τον φόνο Αφροαμερικανού που έκανε τζόκινγκ

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2020, 07:18

Ενας άνδρας και ο γιος του συνελήφθησαν την Πέμπτη στην Τζόρτζια και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία, μετά τον θάνατο ενός άοπλου νεαρού Αφροαμερικανού την ώρα που έκανε τζόκινγκ.

Η υπόθεση έχει σοκάρει τις ΗΠΑ ενώ προκάλεσε εκδηλώσεις οργής και αγανάκτησης από την κοινότητα των Αφροαμερικανών και από υπερασπιστές των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

Ο Γκρέγκορι ΜακΜάικλ, 64 ετών, και ο γιος του Τράβις, 34 ετών, θα προφυλακιστούν για τον φόνο του 25χρονου Αμάντ Άρμπερι στην πόλη Μπράνσγουικ στις 23 Φεβρουαρίου.

Ο Αμάντ Αρμπερι

Ο φόνος καταγράφηκε με κινητό τηλέφωνο από μάρτυρα, που δεν έχει κατονομαστεί, καθώς πλησίαζε τον τόπο του εγκλήματος με αυτοκίνητο. Το βίντεο, διάρκειας 28 δευτερολέπτων, διαδόθηκε ευρύτατα τις τελευταίες ημέρες και το περιεχόμενό του, που δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το τι συνέβη, προκάλεσε αγανάκτηση διότι η αστυνομία και η εισαγγελία δεν ανέλαβαν δράση.

Στο βίντεο που καταγράφει τη δολοφονία, ο Αμάντ Αρμπερι εικονίζεται καθώς τρέχει κατά μήκος ενός δρόμου στο Μπράνσγουικ. Ενώ αλλάζει κατεύθυνση για να αποφύγει ανοιχτό ημιφορτηγό, στην καρότσα του οποίου στέκει όρθιος ένας άνδρας, τον σταματάει ένας δεύτερος και τον αρπάζει. Ο Αμάντ προσπαθεί να τον απωθήσει. Ακούγεται ένας πυροβολισμός και κατόπιν ένας δεύτερος.

Όπως κατέγραψε αστυνομική αναφορά, ο Γκρέγκορι ΜακΜάικλ θεωρούσε ότι ο Αμάντ Άρμπερι ήταν «κλέφτης», που «κορδωνόταν» μπροστά στο σπίτι του. Πρόσθεσε πως πήρε το πιστόλι του και ο γιος του μια επαναληπτική καραμπίνα και άρχισαν να τον καταδιώκουν. Ισχυρίστηκε πως ο νεαρός Αφροαμερικανός «επιτέθηκε βίαια» στον γιο του, που τον πυροβόλησε δύο φορές.

Ο εισαγγελέας ο οποίος ορίστηκε να χειριστεί την υπόθεση, αφότου άλλοι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί προτίμησαν να αυτοεξαιρεθούν, είπε την Τετάρτη ότι θα ζητούσε να σχηματιστεί σώμα ενόρκων για να εξετάσει τις κατηγορίες σε βάρος των δύο λευκών. Όμως η σύλληψη και η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος των δύο ανδρών καθιστούν αχρείαστη τη διαδικασία αυτή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...