177
Ο Αντριου ΜακΚέιμπ (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS/Kevin Lamarque

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο υποδιευθυντής του FBI μετά την κριτική Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2018, 20:19
Ο Αντριου ΜακΚέιμπ (φωτογραφία αρχείου)
|REUTERS/Kevin Lamarque

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο υποδιευθυντής του FBI μετά την κριτική Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2018, 20:19

Ο υποδιευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) των ΗΠΑ Αντριου ΜακΚέιμπ, τον οποίο ο πρόεδρος Τραμπ επέκρινε πρόσφατα για πολιτική προκατάληψη, παραιτήθηκε νωρίτερα από τη λήξη της θητείας του, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και όπως μετέδωσε το BBC.

Η παραίτηση του ΜακΚέιμπ έρχεται μία εβδομάδα μετά την αποκάλυψη ότι ο επικεφαλής του κράτους επιθυμούσε την αποπομπή του.

Είχε γίνει ακόμη γνωστό ότι ο κ. Τραμπ είχε ρωτήσει τον κ. ΜακΚέιμπ, σε συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο, τι ψήφισε στις προεδρικές εκλογές.

Ο παραιτηθείς αξιωματούχος είχε αναλάβει υπηρεσιακός επικεφαλής του FBI μετά την αποπομπή του διευθυντή της υπηρεσίας Τζέιμς Κόμεϊ και μέχρι τον διορισμό, τον Αύγουστο, του νέου διευθυντή Κρίστοφερ Ρέι.

Ο Λευκός Οίκος δεν διαδραμάτισε κανέναν ρόλο στην απόφαση του αναπληρωτή διευθυντή του FBI Αντριου ΜακΚέιμπ να παραιτηθεί, δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, Σάρα Σάντερς.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τόνισε πάντως ότι ο αμερικανός πρόεδρος εμμένει στα σχόλια που έχει κάνει στο παρελθόν αναφορικά για τον κ. ΜακΚέιμπ περί πολιτικής προκατάληψης, καθώς και ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον επικεφαλής του FBI Κρίστοφερ Ρέι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...