441
Τα συνεργεία προβάρουν τις θέσεις των υποψηφίων στη σκηνή του ντιμπέιτ | Reuters

Αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο debate Τραμπ – Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2020, 15:00
Τα συνεργεία προβάρουν τις θέσεις των υποψηφίων στη σκηνή του ντιμπέιτ
|Reuters

Αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο debate Τραμπ – Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2020, 15:00

Επειτα από ενάμιση χρόνο προεκλογικής εκστρατείας, έφτασε η ώρα για την πρώτη τηλεοπτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο προεδρικών υποψηφίων των ΗΠΑ.

Το πρώτο ντιμπέιτ ανάμεσα στους Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν θα πραγματοποιηθεί στο Κλίβελαντ του Οχάιο, στις 4 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, με συντονιστή τον παρουσιαστή του Fox News Κρις Γουάλας, διάρκειας 90 λεπτών.

Θα ακολουθήσουν άλλες δύο αντιπαραθέσεις των δύο υποψηφίων.

Το Οχάιο θεωρείται κρίσιμη πολιτεία τα 20 τελευταία χρόνια, όμως στις εκλογές του 2016, ο Τραμπ κέρδισε με 8% διαφορά. Ο πληθυσμός της πολιτείας, όσο περνούν τα χρόνια, τείνει περισσότερο προς τους Ρεπουμπλικάνους, καθώς αυξάνεται ο μέσος όρος ηλικίας, ενώ η πλειοψηφία είναι λευκοί, σε αντίθεση με άλλες αμερικανικές πολιτείες.

Ο παρουσιαστής, παρόλο που προέρχεται από το κανάλι που στηρίζει τον Τραμπ, θεωρείται από τους πιο ανεξάρτητους και αμερόληπτους στο Fox News. Δεν είναι καθόλου συμπαθής στον αμερικανό πρόεδρο, ειδικά μετά τη συνέντευξη που του πήρε τον Ιούλιο, κατά την οποία τον ζόρισε ιδιαίτερα για τον μεγάλο αριθμό νεκρών από κορονοϊό στις ΗΠΑ και για το δήθεν τεστ «ευφυΐας» που ισχυριζόταν ότι πέρασε με άριστα ο Τραμπ.

Μόλις την Πέμπτη, ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι ο Γουάλας «ελέγχεται από τη ριζοσπαστική Αριστερά».

Το ντιμπέιτ θα αποτελείται από έξι 15λεπτα μέρη, χωρίς διακοπή για διαφημίσεις, ούτε εισαγωγικές ομιλίες. Η πρώτη ερώτηση θα απευθυνθεί στον Τραμπ.

Ο Γουάλας δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να μη διακόψει τη ροή της τηλεμαχίας. Δεν θα ασχοληθεί με τη διασταύρωση των στοιχείων που θα αναφέρουν οι δύο υποψήφιοι, καθώς αυτό θα απαιτούσε πάρα πολύ χρόνο. «Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο αόρατος γίνεται», είπε.

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη του Τραμπ στον Γουάλας, τον Ιούλιο

Λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, οι δύο υποψήφιοι δεν θα ανταλλάξουν χειραψία και θα βρίσκονται σε μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη απόσταση μεταξύ τους. Στο κοινό, θα βρίσκονται μόνο 60-70 άτομα.

Ο Γουάλας επέλεξε τα έξι θέματα γύρω από τα οποία θα δεχθούν ερωτήσεις οι δύο πολιτικοί:

Το ιστορικό αποφάσεων του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν, το Ανώτατο Δικαστήριο, η Covid-19, η οικονομία, τα βίαια επεισόδια και οι φυλετικές ανισότητες στις πόλεις και η διασφάλιση της ακεραιότητας των εκλογών.

Η προετοιμασία των υποψηφίων

Ο Μπάιντεν προετοιμάζεται εδώ και ημέρες με πρόβες στις οποίες ο Μπομπ Μπάουερ, σύμβουλός του και πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου, υποδύεται τον Τραμπ, έχοντας μελετήσει το στυλ του στα ντιμπέιτ του 2016.

Ο Τραμπ προτίμησε να κάνει μόνος του την προετοιμασία, σύμφωνα με το CBS, και μόνο την Κυριακή έκανε πρόβα με τη βοήθεια του Ρούντι Τζουλιάνι και του Κρις Κρίστι, πρώην κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ.

Οι βοηθοί του Τραμπ μελέτησαν το στυλ του Μπάιντεν και εντόπισαν τα αδύναμα σημεία του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...