351
Μπιλ Γκέιτς, Τζεφ Μπέζος και Μαρκ Ζάκερμπεργκ βάζουν ένα χεράκι για την αντιμετώπιση του κορονοϊού | CreativeProtagon

ΗΠΑ: Οι Κροίσοι ανοίγουν τα πορτοφόλια τους για την πανδημία

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2020, 12:00
Μπιλ Γκέιτς, Τζεφ Μπέζος και Μαρκ Ζάκερμπεργκ βάζουν ένα χεράκι για την αντιμετώπιση του κορονοϊού
|CreativeProtagon

ΗΠΑ: Οι Κροίσοι ανοίγουν τα πορτοφόλια τους για την πανδημία

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2020, 12:00

Οι αμερικανοί κροίσοι αναλαμβάνουν δράση κατά του κορονοϊού ανοίγοντας τα πορτοφόλια τους για να ξηλωθούν, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο. Η φιλανθρωπία –ή η επίγνωση των προβλημάτων και των αναγκών, αν προτιμάτε– δεν μπορεί να μετρηθεί με ακρίβεια και, έτσι, να αποδοθούν τα εύσημα ή να εξαπολυθούν οι κεραυνοί. Πάντως οι αριθμοί από μόνοι τους έχουν νόημα, και φυσικά το δείχνουν.

H ουσία είναι ότι βάζουν ένα χεράκι ώστε να αντιμετωπιστούν οι όποιες ελλείψεις, οπωσδήποτε όμως δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την αμερικανική κυβέρνηση (ή όποιες άλλες) και να επιληφθούν για τα απαιτούμενα μέτρα υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής στήριξης.

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο Τζεφ Μπέζος της Amazon και ο Μάικλ Ντελ της Dell δεσμεύονται να πληρώσουν 100 εκατ. δολάρια έκαστος ώστε να χρηματοδοτηθούν οι έρευνες για το εμβόλιο του κορονοϊού, αλλά και οι τράπεζες τροφίμων από τις οποίες σιτίζονται οι άποροι (σ.σ. O Γκέιτς, για να είμαστε δίκαιοι, έχει προσφέρει ήδη δισεκατομμύρια τα τελευταία χρόνια, μέσω του ιδρύματός του, για παρόμοιους και άλλους φιλανθρωπικούς σκοπούς).

Διαμαρτυρίες υγειονομικών στις ΗΠΑ για τις διάφορες ελλείψεις των νοσοκομείων. Οι κροίσοι συμβάλλουν, αλλά δεν είναι δυνατόν να υποκαταστήσουν το κράτος (REUTERS/Mike Segar)

Το Ιδρυμα Μάικλ Μπλούμπεργκ ενισχύει με 40 εκατ. δολάρια τον αγώνα κατά της εξάπλωσης της ίωσης, ειδικά στην Αφρική.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, δίνοντας και αυτός «μόνο» 25 εκατ. δολάρια προς ενίσχυση των ερευνών, ενώ πλειοδοτεί σε ανέξοδες ενημερωτικές πρωτοβουλίες μέσω των επιχειρήσεών του (Facebook και Instagram), δεν απέφυγε τις ειρωνείες στο Ιντερνετ: κατηγορείται ότι είναι μεγάλος τσιγκούνης, αφού η προσωπική περιουσία του φθάνει στα 60 δισ. δολάρια.

Ο προηγούμενος κάνει και χτυπητή αντίθεση με τον Τζάκ Ντόρσεϊ, CEO της εταιρείας Twitter: ο Ντόρσεϊ είπε ότι θα δωρίσει 1 δισ. δολάρια για τη χρηματοδότηση των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού, ένα κεφάλαιο που αντιπροσωπεύει περίπου το 28% της τρέχουσας καθαρής θέσης του (3,6 δισ. δολάρια).

Ο Ντόρσεϊ συνόδευσε τη σημαντική δωρεά του με σχόλια. Εγραψε στο Μέσο του: «Οι ανάγκες είναι όλο και πιο επείγουσες, ελπίζω ότι η πράξη μου θα εμπνεύσει και άλλους να πράξουν αναλόγως. Η ζωή είναι πολύ μικρή, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους τώρα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...