359
Ο Τζο Μπάιντεν γονατίζει για τον Τζορτζ Φλόιντ κατά τη συνάντησή του με 15 θρησκευτικούς ηγέτες στο Ντέλαγουεαρ | Reuters

ΗΠΑ: Με 10% προηγείται ο Μπάιντεν του Τραμπ, αλλά κανένας τους δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2020, 11:15
Ο Τζο Μπάιντεν γονατίζει για τον Τζορτζ Φλόιντ κατά τη συνάντησή του με 15 θρησκευτικούς ηγέτες στο Ντέλαγουεαρ
|Reuters

ΗΠΑ: Με 10% προηγείται ο Μπάιντεν του Τραμπ, αλλά κανένας τους δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2020, 11:15

Κατά 10 μονάδες προηγείται ο Τζο Μπάιντεν του Ντόναλντ Τραμπ στην τελευταία δημοσκόπηση για την πρόθεση ψήφου στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, αλλά είναι φανερό ότι δεν θεωρείται ο ιδανικός ηγέτης από τους ψηφοφόρους.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών θα κέρδιζε το 53% των ψήφων έναντι του 43% για τον Τραμπ.

Η διαφορά μειώθηκε στο 5% όταν οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν αν είναι σίγουροι ότι θα πάνε να ψηφίσουν, καθώς πολλοί απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 87% των υποστηρικτών του Τραμπ δήλωσαν ότι θα προσέλθουν σίγουρα στις κάλπες, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους υποστηρικτές του Μπάιντεν ήταν μόλις 74%.

Η αποχή, άλλωστε, είναι ο μεγάλος εφιάλτης των Δημοκρατικών, που κάνουν ό,τι μπορούν για να προσθέσουν τη δυνατότητα της επιστολικής ψήφου σε όλες τις πολιτείες, κάτι που οι Ρεπουμπλικάνοι πολεμούν με κάθε όπλο που διαθέτουν. Για αυτόν τον λόγο ξεκίνησε και η μεγάλη κόντρα Τραμπ – Twitter, πριν από λίγες ημέρες.

Μόνο το 42% των ερωτηθέντων δήλωσε θετικά προσκείμενο στον Τραμπ και το 46% στον Μπάιντεν.

Η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό του ABC News και της Washington Post και όπως ήταν αναμενόμενο, τα αποτελέσματά της δεν άρεσαν καθόλου στον Τραμπ, ο οποίος τα χαρακτήρισε προπαγάνδα υπέρ των Δημοκρατικών.

Ομως, δεν είναι η πρώτη δημοσκόπηση που δείχνει τον Μπάιντεν να προηγείται σταθερά το τελευταίο διάστημα.

Αυτές τις ημέρες, λόγω των διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ο Μπάιντεν, που έχει υψηλά ποσοστά στην αφροαμερικανική κοινότητα, έχει πυκνώσει τις εμφανίσεις του.

Την Δευτέρα, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών επισκέφθηκε εκκλησία Αφροαμερικανών στο Γουίλμιγκτον του Ντέλαγουεαρ, όπου συνάντησε 15 θρησκευτικούς ηγέτες, ενώ την Κυριακή επισκέφθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Φλόιντ.

Ο Τραμπ δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στον αντίπαλό του γράφοντας στο Twitter ότι δεν έχει ιδέα ότι οι συνεργάτες του δωρίζουν χρήματα στην «ακροαριστερή» οργάνωση Minnesota Freedom Fund, που πληρώνει τις εγγυήσεις συλληφθέντων «αναρχικών» για να αποφυλακιστούν.

Ο Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε με τον αδελφό του Τζορτζ Φλόιντ, Φίλονιζ, ο οποίος μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον πρώην αντιπρόεδρο: «Μου μίλησε για 15 λεπτά, δεν σταματούσε να μιλά, ήταν μία πολύ ωραία κουβέντα. Αντίθετα, με τον Τραμπ, κράτησε το πολύ δύο λεπτά και ήταν απλά OK».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...