490
Οι κούπες των McDonald’s με το σύνθημα «We Can Do This», κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας για τον κορονοϊό | McDonalds

ΗΠΑ: McDonald’s και Uber ρίχνονται στη μάχη της ενημέρωσης για τον εμβολιασμό

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2021, 21:25
Οι κούπες των McDonald’s με το σύνθημα «We Can Do This», κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας για τον κορονοϊό
|McDonalds

ΗΠΑ: McDonald’s και Uber ρίχνονται στη μάχη της ενημέρωσης για τον εμβολιασμό

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2021, 21:25

Αλυσίδες ταχυφαγείων ξεκινούν καμπάνιες ενημέρωσης του κοινού στις ΗΠΑ για τον εμβολιασμό της Covid, με στόχο να πείσουν όλους όσους διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο, ενώ η Uber μεταφέρει δωρεάν όλους όσους θέλουν να κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού. Τα κίνητρα για τον εμβολιασμό δεν έχουν τέλος στις ΗΠΑ, αφού κυβερνήτης πολιτείας κληρώνει 5 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να πείσει τους διστακτικούς να τρυπήσουν το μπράτσο τους.

Μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες γρήγορου φαγητού, τα McDonald’s, ανακοίνωσε τη συνεργασίας της με τον Λευκό Οίκο. Τα McDonald’s θα τυπώσουν πάνω στις κούπες του καφέ που προσφέρουν σε εκατομμύρια πελάτες τους καθημερινά σημαντικές πληροφορίες για τον εμβολιασμό. Οι κούπες των McDonald’s θα αναγράφουν το σύνθημα «We Can Do This», που είναι κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας ενημέρωσης για τον κορονοϊό του υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ.

Το μήνυμα θα εμφανίζεται και στην πελώρια φωτεινή πινακίδα στο κεντρικό κατάστημα της αλυσίδας εστιατορίων στην Times Square της Νέας Υόρκης.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι οι εταιρείες μεταφορών Uber και Lyft, θα μεταφέρουν δωρεάν στο εμβολιαστικό κέντρο όποιον επιθυμεί να κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού, όπως γράφει ο Guardian. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης Μπάιντεν, το 70% του ενήλικου πληθυσμού στις ΗΠΑ θα έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου μέχρι τις 4 Ιουλίου.

Διευκρινίζεται ότι μετά το μεγάλο κύμα εμβολιασμού στις ΗΠΑ, οι εμβολιασμοί τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να επιβραδύνονται και ο ιδιωτικός τομέας συμβάλει αρκετά στην ενημέρωση του κοινού.

Θέλουν… αμοιβή!

Σύμφωνα με έρευνα που έχει κάνει το Ιδρυμα Kaiser Family, το 47% των διστακτικών, δηλώνει ότι εάν λάμβαναν κάποιου είδους αμοιβή, θα λειτουργούσε ως κίνητρο. Μάλιστα, το 39% από αυτούς θα έκανε σίγουρα το εμβόλιο, εάν η επιχείρηση στην οποία εργάζονται τους έδινε ως δώρο 200 δολάρια.

Κίνητρο 1 εκατομμυρίου δολαρίων
O Μάικ ΝτεΓουάιν προλογίζει τον Ντόναλντ Τραμπ, σε πολιτική εκδήλωση στο Κλίβελαντ. Μια εικόνα που ίσως εξηγεί την… λαμπρή ιδέα του Κυβερνήτη του Οχάιο  / EPA/DAVID MAXWELL

Την ευκαιρία να κερδίσουν ένα εκατομμύριο δολάρια προσφέρει σε πέντε πολίτες που θα εμβολιαστούν η αμερικανική πολιτεία του Οχάιο, όπως γράφει το BBC.

Ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης Μάικ ΝτεΓουάιν, ανακοίνωσε ότι το έπαθλο προορίζεται για τους ενηλίκους κατοίκους της πολιτείας θα δοθεί μετά από κλήρωση. Τα χρήματα θα αντληθούν από τα ομοσπονδιακά διαθέσιμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Ξέρω πως ορισμένοι μπορεί να πουν ΝτεΓουάιν, πάει, τρελάθηκες! Αυτή η ιδέα σου να μοιράσεις ένα εκατομμύριο δολάρια είναι τεράστια σπατάλη δημόσιου χρήματος», σχολίασε ο κυβερνήτης μέσω Twitter. «Ομως στην πραγματικότητα, αληθινή σπατάλη σε αυτό το στάδιο της πανδημίας, όταν έχουμε διαθέσιμες δόσεις εμβολίων για οποιονδήποτε τις θέλει, είναι να χάνεται ακόμα και μία ζωή εξαιτίας της Covid-19», συμπλήρωσε.

Στη λοταρία στο Οχάιο, ο πρώτος νικητής θα ανακοινωθεί την 26η Μαΐου, ενώ το εκατομμύριο θα παίρνει ένας τυχερός κάθε Τετάρτη και για πέντε εβδομάδες, διευκρίνισε ο ΝτεΓουάιν.

Σε παράλληλη λοταρία, αλλά για τους κατοίκους της Πολιτείας ηλικίας κάτω των 17 ετών, θα κληρώνεται τετραετής υποτροφία στο πανεπιστήμιο της πολιτείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...