270
Το νέο φάρμακο της Regeneron | Shutterstock

ΗΠΑ: Κατεπείγουσα έγκριση για το φάρμακο αντισωμάτων της Regeneron

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2020, 11:02
Το νέο φάρμακο της Regeneron
|Shutterstock

ΗΠΑ: Κατεπείγουσα έγκριση για το φάρμακο αντισωμάτων της Regeneron

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2020, 11:02

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε το Σάββατο, τη θεραπεία συνθετικών αντισωμάτων κατά της Covid-19 από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Regeneron, η οποία ήταν τμήμα του πειραματικού κοκτέιλ που χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία του Ντόναλντ Τραμπ.

«Η έγκριση αυτών των θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα μπορεί να επιτρέψει σε ασθενείς να αποφύγουν τη νοσηλεία και να μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης», δήλωσε ο αξιωματούχος της FDA, Στίβεν Χαν.

Αντί να περιμένει από τον ανθρώπινο οργανισμό να αναπτύξει αντισώματα εναντίον του κορονοϊού, το φάρμακο μιμείται τη φυσική διαδικασία ξεγελώντας τον «εχθρό».

Η χορήγηση γίνεται ενδοφλέβια και είναι εφάπαξ.

Είναι το δεύτερο τέτοιο φάρμακο που παίρνει επείγουσα έγκριση από την FDA -το πρώτο ήταν της Eli Lilly.

Το φάρμακο της Regeneron, εταιρεία του Ελληνοαμερικανού Τζορτζ Γιανκόπουλου, προορίζεται σε ασθενείς άνω των 12 ετών, που θεωρούν οι γιατροί ότι κινδυνεύουν να αναπτύξουν σοβαρά συμπτώματα της νόσου. Χορηγείται στα πρώτα στάδια, όταν τα συμπτώματα είναι ακόμα ήπια, ώστε ο ασθενής να αποφύγει τη νοσηλεία.

Το φάρμακο αποτελείται από κοκτέιλ δύο αντισωμάτων, που παράγονται εργαστηριακά, την καζιριβιμάμπη και την ιμντεβιμάμπη (casirivimab and imdevimab).

Ο Τζορτζ Γιανκόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ και επιστημονικός διευθυντής της Regeneron

Οπως αναφέρει η Washington Post, η παραγωγή είναι μία χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία, για αυτό αρχικά, οι διαθέσιμες δόσεις θα είναι λίγες. Η εταιρεία έχει πει ότι μέχρι τέλη Νοεμβρίου, θα έχει 80.000 δόσεις και μέχρι τέλη Ιανουαρίου, 300.000. Αυτό σημαίνει ότι οι γιατροί θα πρέπει να επιλέγουν πολύ αυστηρά τους ασθενείς που θα το λαμβάνουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...