224
Μάσκα πεταμένη σε δρόμο στο Νιου Τζέρσει | REUTERS/Eduardo Munoz

ΗΠΑ: Καταστηματάρχες κάνουν «αντίσταση» στις μάσκες όσο συνεχίζεται η καραντίνα

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2020, 17:51
Μάσκα πεταμένη σε δρόμο στο Νιου Τζέρσει
|REUTERS/Eduardo Munoz

ΗΠΑ: Καταστηματάρχες κάνουν «αντίσταση» στις μάσκες όσο συνεχίζεται η καραντίνα

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2020, 17:51

Η καραντίνα έπεσε «βαριά» σε πολλούς Αμερικανούς που δεν βλέπουν την ώρα να καταργηθούν τα μέτρα και να επιστρέψουν όλα στη γνώριμη κατάσταση πριν από τον κορονοϊό.

Ενας από αυτούς και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ – πριν «προσγειωθεί» από τις χιλιάδες των νεκρών της πανδημίας.

Η «αντίσταση» όμως επιμένει. Αρκετά καταστήματα, όπως γράφει ο Guardian, προειδοποιούν τους πελάτες ότι θα τους αρνηθούν την είσοδο αν φορούν μάσκα.

Στο Κεντάκι, στα βάθη της θρησκόληπτης Αμερικής, μίνι μάρκετ λέει ότι οι μάσκες απαγορεύονται. «Μην ακούτε τον βλάκα τον Μπεσίαρ», γράφει η πινακίδα στους πελάτες, εννοώντας τον κυβερνήτη της Πολιτείας. Και στην Καλιφόρνια, κατάστημα προέτρεπε τους πελάτες να αφήσουν τις μάσκες και να αρχίσουν τις αγκαλιές.

Καταστηματάρχης στο Ιλινόι είχε δικαιολογία: με τις μάσκες είναι πιο δύσκολο να ξεχωρίσεις το παιδί από τον ενήλικα που ζητούν να αγοράσουν ποτό ή τσιγάρα.

Πολλοί από όσους μετέχουν στις διαδηλώσεις κατά του lockdown επικαλούνται πολιτικούς λόγους για την άρνησή τους, καθώς θεωρούν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης περιορίζουν τις ελευθερίες τους. Είναι όμως ελευθερία να βήχεις μπροστά στο πρόσωπο του άλλου;

Εν τω μεταξύ, παρά τις διακηρύξεις του ότι δεν θα κάνει τη χάρη να φορέσει μάσκα μπροστά στους δημοσιογράφους, εμφανίστηκε φωτογραφία που δείχνει ο πρόεδρος Τραμπ υπέκυψε και φόρεσε και αυτός.

Μικρή νίκη ίσως για όσους επιμένουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...