H Καταλούνα Ενρίκες στέφθηκε Μις Νεβάδα | Instagram
Επικαιρότητα

ΗΠΑ: Η πρώτη διεμφυλική Μις έχει τη λάμψη του Λας Βέγκας!

Η Καταλούνα Ενρίκες, που συμμετέχει σε διαγωνισμούς ομορφιάς από το 2015, γνώρισε μεγάλες δυσκολίες ενώ είχε πέσει και θύμα σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης
Protagon Team

Μια διεμφυλική γυναίκα από τη Νεβάδα θα γίνει η πρώτη που θα λάβει μέρος στον διαγωνισμό για την «Μις ΗΠΑ».

Η Καταλούνα Ενρίκες, 28 ετών, ανακηρύχθηκε Μις Νεβάδα στις 28 Ιουνίου, ημερομηνία της επετείου της εισβολής στο Στόουνγουολ, το 1969, αρχή του κινήματος για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και των διεμφυλικών στις ΗΠΑ.

Ο διαγωνισμός ομορφιάς επιτρέπει τη συμμετοχή σε διεμφυλικά πρόσωπα από το 2012, αντίθετα από τον αντίπαλο διαγωνισμό για την Μις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως σημειώνουν οι Times.

Η Ενρίκες συμμετέχει σε διαγωνισμούς ομορφιάς από το 2015, όταν είχε κάνει επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου. Οπως έχει δηλώσει η ίδια, στην αρχή ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα γιατί δεν είχε ούτε κάποια μεγάλη ομάδα να τη στηρίζει, ούτε χρήματα, ούτε και γνώριζε τι να φορέσει. «Το ταξίδι της ζωής μου δεν ήταν και το πιο εύκολο, πάλεψα με σωματική και σεξουαλική κακοποίηση και με την πνευματική υγεία», είπε ακόμη.

«Γνωρίζω ότι δούλεψα πραγματικά σκληρά και είχα μία ευκαιρία να γράψω ιστορία», είχε πει στην εφημερίδα Las Vegas Review-Journal η Ενρίκες, η καταγωγή της οποίας είναι από τις Φιλιππίνες. «Ως τρανς γυναίκα από φυλετική μειονότητα και επιζήσασα από επίθεση, είμαι όλα όσα υποεκπροσωπούνται σε αυτή τη χώρα», συμπλήρωσε.

Ο διαγωνισμός για τη Μις ΗΠΑ θα γίνει τον Νοέμβριο.