209
Η χαρακτηριστική φιγούρα που χρησιμοποιούν οι Ανώνυμοι Χάκερ συνοδεύει το βίντεο για τον Τζορτζ Φλόιντ στη σελίδα τους | Facebook

ΗΠΑ: Η αστυνομία της Μινεάπολης στο στόχαστρο των Ανώνυμων Χάκερ

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2020, 11:57
Η χαρακτηριστική φιγούρα που χρησιμοποιούν οι Ανώνυμοι Χάκερ συνοδεύει το βίντεο για τον Τζορτζ Φλόιντ στη σελίδα τους
| Facebook

ΗΠΑ: Η αστυνομία της Μινεάπολης στο στόχαστρο των Ανώνυμων Χάκερ

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2020, 11:57

Επειτα από χρόνια απραξίας στις ΗΠΑ, οι Ανώνυμοι Χάκερ ξαναχτύπησαν, λόγω της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

Εξαφάνισαν προσωρινά την ιστοσελίδα της αστυνομίας της πόλης, ενώ υπέκλεψαν και λίστα με κωδικούς πρόσβασης και email εργαζομένων στην αστυνομία.

Επίσης, μπήκαν σε μία σελίδα του ΟΗΕ και την αφιέρωσαν στη μνήμη του Φλόιντ.

Αφιερωμένη στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ μία ιστοσελίδα του ΟΗΕ

Ακόμα, κυκλοφορούν σε κοινή θέα στο Διαδίκτυο δικαστικά αρχεία από παλιότερες υποθέσεις μηνύσεων κατά του Τραμπ (υπάρχουν εκατοντάδες!), οι οποίες δεν είχαν φτάσει ποτέ στο δικαστήριο λόγω εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών των δύο πλευρών.

Σε σελίδα τους στο Facebook, οι Ανώνυμοι Χάκερ ανέβασαν βίντεο για τη δολοφονία του Φλόιντ και στοιχεία για προηγούμενες δολοφονίες, στις οποίες ισχυρίζονται ότι ενεπλάκησαν αστυνομικοί στη Μινεάπολη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι χάκερ αναλαμβάνουν δράση για ζήτημα που αφορά ρατσιστική επίθεση ή φυλετικές ανισότητες.

Το 2014, είχαν επιτεθεί στο site της πόλης του Φέργκιουσον στο Μιζούρι, λόγω της δολοφονίας του 18χρονου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από λευκό αστυνομικό, κατά του οποίου δεν ασκήθηκαν ποινικές διώξεις. Και τότε, είχαν ξεσπάσει ταραχές σε πολλές αμερικανικές πόλεις.

Επίσης, είχαν επιτεθεί σε ιστοσελίδες της Κου Κλουξ Κλαν, βγάζοντας στη φόρα στοιχεία των μελών της.