235
Εικόνα από το σημείο της επίθεσης |

ΗΠΑ: Δεύτερο μακελειό σε λίγες ώρες – 10 νεκροί σε μπαρ του Οχάιο

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2019, 11:51
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 04/08/2019 18:49
Εικόνα από το σημείο της επίθεσης
|

ΗΠΑ: Δεύτερο μακελειό σε λίγες ώρες – 10 νεκροί σε μπαρ του Οχάιο

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2019, 11:51
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 04/08/2019 18:49

Νέο μακελειό συνέβη στις ΗΠΑ, το δεύτερο μέσα στην ίδια ημέρα, το βράδυ του Σαββάτου (9 το πρωί ώρα Ελλάδας), στο Ντέιτον του Οχάιο, αυτή τη φορά με τουλάχιστον 10 νεκρούς.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένας άνδρας έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί εναντίον θαμώνων ενός μπαρ, όταν του απαγορεύθηκε η είσοδος στο κατάστημα. Πυροβολώντας αδιακρίτως στον εξωτερικό και τον εσωτερικό χώρο του μπαρ, σκότωσε τουλάχιστον εννέα άτομα και τραυμάτισε άλλα 27.

Αστυνομικοί που έκαναν περιπολία στην περιοχή και ήταν πολύ κοντά, έσπευσαν αμέσως στο σημείο, και σκότωσαν τον δράστη. «Είμασταν τυχεροί γιατί αν δεν ήταν κοντά οι αστυνομικοί, θα είχαμε περισσότερα θύματα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το Ned Peppers Bar βρίσκεται σε μία από τις πιο δημοφιλείς και ασφαλείς περιοχές του Ντέιτον.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ένας 21χρονος ρατσιστής στο Ελ Πάσο του Τέξας, σκότωσε 20 άτομα και τραυμάτισε 26, σε κατάμεστο κατάστημα εμπορικού κέντρου. Πριν την επίθεση, είχε αναρτήσει μανιφέστο μίσους κατά των ισπανόφωνων και εξυμνούσε την επίθεση από λευκό άνδρα σε δύο τεμένη στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, που άφησε πίσω του 50 νεκρούς μουσουλμάνους.

Η δήμαρχος της πόλης ανακοίνωσε πως ο δράστης εξουδετερώθηκε «σε λιγότερο από ένα λεπτό» από την αστυνομία, όμως έτσι και έτσι, πρόλαβε να σπείρει τον θάνατο.

«Σε λιγότερο από ένα λεπτό οι αστυνομικοί βρέθηκαν επί τόπου και εξουδετέρωσαν τον δράστη», πρόσθεσε η δήμαρχος, προσθέτοντας πως από τους 27 τραυματίες, οι 15 πήραν εξιτήριο λίγες ώρες αργότερα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...